|

Ny leverandør af sprogundervisning til udlændinge i Favrskov

Nyt fra Favrskov Kommune

Danskundervisning af udlændinge i Favrskov Kommune skal i de kommende fire år forestås af Lær Dansk, der drives af Dansk Flygtningehjælp.

Lær Dansk har vundet udbuddet af opgaven med at undervise flygtninge og andre udlændinge i Favrskov, der skal lære at tale dansk. Det har i en årrække været AOF, der stod for sprogundervisningen i lokalerne i Hadsten, og fra årsskiftet vil Lær Dansk tage over i de samme lokaler på Lindevej.

Undervisningsopgaven blev sendt i EU-udbud i august, og fem aktører bød på opgaven. Lær Dansk var det tilbud, der vandt på både bedste kvalitet og pris.

Favrskov Kommune har i udbudsmaterialet stillet en række krav til undervisningens kvalitet. Derudover er der krav om undervisningstilbuddets afrapportering af kursisternes fravær og ikke mindst til opfølgningen på den enkelte kursists fravær. Lær Dansk vil derfor, som det også hidtil har været praksis, registrere kursisternes fravær. Derudover skal Lær Dansk konfrontere kursister med fravær og arbejde aktivt for, at fraværet reduceres. Det hænger sammen med kravet om, at sprogundervisningen i det hele taget skal være mere arbejdsmarkedsrettet.

– Det vil i praksis sige, at kursisterne i en del af undervisningen vil blive delt ind efter de brancher, hvor der er bedst mulighed for at få arbejde. Og så bliver undervisningen målrettet dem. Hvis kursister for eksempel skal i praktik på et lager, så er der nogle fagudtryk, der vil være rigtig gode at kunne. Samtidig er det vigtigt at lære om dansk arbejdskultur, og det vil det kommende sprogtilbud gøre endnu mere ud af at inddrage i undervisningen, siger arbejdsmarkedschef Anita Jensen.

Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov, Erling Kvist Andersen (A), glæder sig over, at sprogundervisningen i endnu højere grad bliver mere arbejdsmarkedsrettet, da det vil medvirke til, at flygtninge får lettere ved at træde ind på en arbejdsplads.

– Alle erfaringer viser, at det er godt for en flygtning at komme i gang med at arbejde, så det er helt rigtigt, at vi allerede i sprogundervisningen sporer borgerne ind på at kunne kommunikere på arbejdspladsen. Vi har været glade for AOF’s arbejde, som jo også skinner igennem, når vi kigger på, at vi i Favrskov lykkes med at få flygtninge i arbejde. Nu har Lær Dansk vundet det nye udbud, og vi ser frem til, at de kan fortsætte arbejdet ud fra de nye kriterier, vi har opstillet for opgaven, siger Erling Kvist Andersen.

Det nye tilbud får navnet Lær Dansk Favrskov, der erstatter det hidtidige navn, som indtil årsskiftet fortsat vil være Favrskov Sprogskole.

 

Yderligere information:

Erling Kvist Andersen, formand for arbejdsmarkedsudvalget, 5095 2930

Anita Jensen, arbejdsmarkedschef, 5124 7035

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...