|

Ny leverandør af sprogundervisning til udlændinge i Favrskov

Nyt fra Favrskov Kommune

Danskundervisning af udlændinge i Favrskov Kommune skal i de kommende fire år forestås af Lær Dansk, der drives af Dansk Flygtningehjælp.

Lær Dansk har vundet udbuddet af opgaven med at undervise flygtninge og andre udlændinge i Favrskov, der skal lære at tale dansk. Det har i en årrække været AOF, der stod for sprogundervisningen i lokalerne i Hadsten, og fra årsskiftet vil Lær Dansk tage over i de samme lokaler på Lindevej.

Undervisningsopgaven blev sendt i EU-udbud i august, og fem aktører bød på opgaven. Lær Dansk var det tilbud, der vandt på både bedste kvalitet og pris.

Favrskov Kommune har i udbudsmaterialet stillet en række krav til undervisningens kvalitet. Derudover er der krav om undervisningstilbuddets afrapportering af kursisternes fravær og ikke mindst til opfølgningen på den enkelte kursists fravær. Lær Dansk vil derfor, som det også hidtil har været praksis, registrere kursisternes fravær. Derudover skal Lær Dansk konfrontere kursister med fravær og arbejde aktivt for, at fraværet reduceres. Det hænger sammen med kravet om, at sprogundervisningen i det hele taget skal være mere arbejdsmarkedsrettet.

– Det vil i praksis sige, at kursisterne i en del af undervisningen vil blive delt ind efter de brancher, hvor der er bedst mulighed for at få arbejde. Og så bliver undervisningen målrettet dem. Hvis kursister for eksempel skal i praktik på et lager, så er der nogle fagudtryk, der vil være rigtig gode at kunne. Samtidig er det vigtigt at lære om dansk arbejdskultur, og det vil det kommende sprogtilbud gøre endnu mere ud af at inddrage i undervisningen, siger arbejdsmarkedschef Anita Jensen.

Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov, Erling Kvist Andersen (A), glæder sig over, at sprogundervisningen i endnu højere grad bliver mere arbejdsmarkedsrettet, da det vil medvirke til, at flygtninge får lettere ved at træde ind på en arbejdsplads.

– Alle erfaringer viser, at det er godt for en flygtning at komme i gang med at arbejde, så det er helt rigtigt, at vi allerede i sprogundervisningen sporer borgerne ind på at kunne kommunikere på arbejdspladsen. Vi har været glade for AOF’s arbejde, som jo også skinner igennem, når vi kigger på, at vi i Favrskov lykkes med at få flygtninge i arbejde. Nu har Lær Dansk vundet det nye udbud, og vi ser frem til, at de kan fortsætte arbejdet ud fra de nye kriterier, vi har opstillet for opgaven, siger Erling Kvist Andersen.

Det nye tilbud får navnet Lær Dansk Favrskov, der erstatter det hidtidige navn, som indtil årsskiftet fortsat vil være Favrskov Sprogskole.

 

Yderligere information:

Erling Kvist Andersen, formand for arbejdsmarkedsudvalget, 5095 2930

Anita Jensen, arbejdsmarkedschef, 5124 7035

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...