|

Ny udstilling af ølvogne hos Modelbane Europa i Hadsten

100 forskellige eksemplarer

Ny udstilling af ølvogne hos Modelbane Europa
Takket være lån af en stor privat samling af ølvogne i skala 1:87 kan Modelbane Europa præsentere en helt ny udstilling af omkring 100 forskellige eksemplarer. Ølvogne er blevet et samlerobjekt for mange modeljernbanefolk, nok fordi vognene ofte er farvestrålende og let genkendelige, fortæller en af arrangørerne, Torsten Olesen. De mange vogne vil være at se i små landskaber, i montrer og i særlige øltog på vores baner.

DET KØRTE PÅ SKINNER
Øl blev en stor transportartikel for jernbanerne efterhånden som nettet udvidede sig i hele Europa i sidste halvdel af 1800-tallet. Det gav bryggerierne mulighed for at sælge deres varer i et meget større område. I Danmark så de 2 københavnske bryggerier Carlsberg og Tuborg mulighederne allerede omkring 1880, og voksede hurtigt til at blive landsdækkende. For 50 år siden var deres let genkendelige ølvogne den største flåde af private vogne hos DSB, og en fast del af næsten alle godstog. Bryggerierne udnyttede selvfølgelig muligheden for at forsyne vognene med tydeligt firmalogo og andre farvestrålende tegninger.

GODE RÅD OG SMAGSPRØVER
Til indvielsen af udstillingen lørdag d.17.3. har vi inviteret Vissing Bryggerlaug. Her er det muligt at få en snak med nogle af medlemmerne om kunsten at brygge kvalitetsøl for små penge hjemme i sit eget bryggers. Engang for mange år siden hørte det til hverdagssyslerne på enhver gård på landet. Så det er ikke særlig svært. Der vil være smagsprøver på forskellige øltyper og lidt tapas til at nyde ind imellem.
Desuden deltager den nystartede butik for ølentusiaster JM Bryg, Vissing, der er startet af 2 af bryggerlaugets medlemmer. De medbringer forskelligt udstyr til hjemmebrygning, så man kan se hvad der kræves for at starte sit eget ”bryghus”. Det er også muligt at købe udstyr og færdige pakker til brygning, såkaldte ”beerkits”, så man for en lille investering er klar til at brygge sit eget øl allerede samme dag.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen ... læs mere
Fortsat sundhedsmål at nå i Favrskov

Fortsat sundhedsmål at nå i Favrskov

Antallet af rygere går den rigtige vej – nemlig nedad. Det samme gør alkoholforbruget, og niveauet for svært overvægtige er stabiliseret. Det viser Favrskov-tallene i den midtjyske befolkningsundersøgelse ”Hvordan har du det?2017” ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Nødvendigt med handleplan for tobaksforebyggelse ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 356

Ugens naturbilleder nr. 356

Vi må konstatere, at det ikke ligefrem går godt for foråret for tiden. Det er som om, at naturen sparer på farverne - håber den sparer op! ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Metalstykker i Mini Pepperoni ... læs mere
kr. 5000,- til spejderne

kr. 5000,- til spejderne

ROTARY har doneret penge til Spejderne i Hadsten ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Risiko for metalspåner i bolle ... læs mere
DjH har udlært et nyt hold elektrikere

DjH har udlært et nyt hold elektrikere

Svendeprøven var 9. marts 2018 med speciale i installationsteknik ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE fra Spejderne

PRESSEMEDDELELSE fra Spejderne

Sct. Georgs gildet i Hadsten - mange aktiviteter – og genvalg til ledelsen ... læs mere
Åbent hus på Retroworld i Lerbjerg

Åbent hus på Retroworld i Lerbjerg

Retroworld havde åbent hus - som var godt besøgt ... læs mere
Loading...