|

NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd, formand for Børne- og Skoleudvalget og borgmesterkandidat for Venstre

Birgit Liin

 

Favrskov Kommune konkurrerer mod Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs kommuner om at tiltrække navnlig de børnefamilier, der flytter fra Aarhus. Og vi får i Favrskov generelt ikke så stor en andel af boligvæksten, som vi kunne håbe på – selv om regeringen i sit udspil til udligningsreform synes at mene noget andet.

I Venstre vil vi gerne kunne byde flere nye borgere velkommen i alle dele af kommunen, og vi vil gerne vise dem de gode muligheder, der er for at kunne bosætte sig i f.eks. Hammel, Thorsø, Ulstrup og Laurbjerg. Vi ønsker et Favrskov i balance, og derfor er vi glade for, at det lykkedes os at få afsat midler i budgettet for 2019 og 2020 til markedsføring af særligt de dele af kommunen, hvor boligvæksten ikke indtræder pr. automatik. Vi er også rigtig glade for, at kommunale boliggrunde flere steder i kommunen nu er sat ned i pris, så vi også på den måde skaber et incitament til at flytte til kommunen.

Når børnefamilier skal vælge ny bolig i en anden kommune, ser de på, hvilke tilbud kommunen har. I Horsens, Silkeborg, Randers, Syddjurs og nu også i Skanderborg kommune tilbydes børnefamilierne tilskud til pasning af egne børn. Det gør vi ikke i Favrskov, uanset at efterspørgslen er den samme som i de nævnte kommuner. Venstre har foreslået, at vi gør det samme i Favrskov, men rød blok i Favrskov Byråd blokerer for ordningen.

Venstres mål er at gøre Favrskov til en børnevenlig kommune. Vi vil gerne kunne tilbyde børnefamilierne mindst samme vilkår som i nabokommunerne. Det handler både om at sikre familiers og børns trivsel – og samtidig skal vi sikre, at vi bliver en mere attraktiv kommune at flytte til. Det er en investering, som giver afkast på sigt. Både for familierne og os alle sammen.

Birgit Liin (V)
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
På vej hjem fra månen?

På vej hjem fra månen?

De Radikales leder, Morten Østergaard, åbner for at udskyde deadline for en klimaaftale i lyset af corona-epidemien ... læs mere
Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Tandlæge Hanne Lillelund Olsen fortæller til PingvinNyt følgende ... læs mere
Færdselsuheld vedHammel

Færdselsuheld vedHammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

"Nedlukningen af Danmark" forlænges til 13. april ... læs mere
Brændende kærlighed til plejecentrene

Brændende kærlighed til plejecentrene

Louise og Jacob Jepsen afleverer de farvestrålende blomster på Tinghøj i Hammel. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Next slide ... læs mere
Vi savner en KRAMMER - gør du også?

Vi savner en KRAMMER – gør du også?

- så SPAR OP på en KRAMMER-KONTO ... læs mere
Loading...