|

Nye tiltag for at begrænse corona/covid-19

Rigspolitiet oplyser

Regeringen har fredag besluttet sammen med en række underliggende myndigheder at udsende nye vejledninger og anbefalinger til befolkningen på grund af situationen vedrørende corona/covid-19.

Coronavirus/covid-19 med fællesmyndighedslogo

Foto: CDC

Regeringen og myndighederne følger løbende situationen tæt og vurderer nu, at der er behov for at iværksætte en række tiltag med henblik på yderligere at hæmme smittespredning i befolkningen.

 

De nye tiltag:

 

1) Klare råd til borgere om hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum. Det mest effektive værktøj til på nuværende tidspunkt at holde smitten i ave er at øge borgernes opmærksomhed på vigtigheden af deres personlige adfærd. Der er derfor behov for nogle klare råd om den ønskede adfærd, som kommunikeres klart og tydeligt:
– Begræns fysisk kontakt, dvs. undgå håndtryk, kindkys og kram.
– Hold dig hjemme ved sygdom. Personer, som har symptomer, bør kontakte deres læge telefonisk og således begrænse lægebesøg eller ophold i venteværelser mest muligt.
– Vask hænder hyppigt og grundigt.
– Brug håndsprit/vådservietter.
– Udvis god hosteetikette – nys eller host ikke på andre.
– Vær særligt opmærksom på hensigtsmæssig adfærd på steder, hvor der færdes mange mennesker, eksempelvis offentlige transportmidler.
– Ved særligt opmærksom på hensigtsmæssig adfærd ved besøg hos ældre eller syge.
– Ældre og personer med kronisk sygdom bør nøje overveje deres deltagelse i større arrangementer mv.

2) Opfordring til arrangører om at udskyde eller aflyse større arrangementer. Smitterisikoen forøges ved arrangementer, hvor mange mennesker opholder sig tæt sammen. Der er derfor behov for at tage en række tiltag i forhold til navnlig større arrangementer:
– Regeringen opfordrer arrangører af arrangementer med et forventet deltagerantal på 1.000 eller flere til at udskyde eller aflyse de pågældende arrangementer. Opfordringen gælder indtil videre arrangementer, der skal finde sted i marts 2020.
– Regeringen opfordrer samtidig arrangører af større arrangementer med et forventet deltagerantal på færre end 1.000 til at forholde sig til, om smitterisikoen ved det konkrete arrangement giver anledning til at udskyde eller aflyse arrangementet. Smitterisikoen vil forøges med antallet af personer, som er samlet, samt den fysiske afstand imellem deltagerne under arrangementet. Dertil kommer, at indendørs arrangementer normalt vil medføre større smitterisiko end udendørs arrangementer. Eksempelvis vil smitterisikoen ved et indendørs arrangement for primært ældre mennesker således være langt større end ved et udendørs arrangement for børn med få tilskuere. Det kan samtidig have betydning, om der forventes at være udenlandske deltagere i arrangementet.
– Regeringen opfordrer under alle omstændigheder arrangører af større arrangementer med et forventet deltagerantal på færre end 1.000 til:
i. At udsende eller opsætte informationsmateriale om, at man fraråder deltagelse af personer, der har symptomer på luftvejsinfektion samt om forholdsregler (håndhygiejne og hosteetikette samt adfærd).
ii. At sikre udstrakt tilgængelighed til håndsprit eller vådservietter.
iii. At placere stole med større afstand end normalt, og at sikre, at deltagerne forlader arrangementet under mere kontrollerede forhold end normalt.
iv. At holde øje med, om der findes personer, som har udtalt hoste og nysen med henblik på at overveje, om de pågældende bør deltage i arrangementet.
v. At tage kontakt til myndighederne på Sundhedsstyrelsens døgnbemandede hotline om coronavirus (+45 72 22 74 59), hvis man har behov for rådgivning.

3) Nye rejsevejledninger. Rejsevejledningerne til Spanien, Tyskland, Frankrig og Østrig er den 5. marts 2020 blevet opdateret til ”gult”, så rejsende nu opfordres til at være opmærksomme på deres egen personlige sikkerhed og huske at holde sig opdateret. Det er gjort ud fra et forsigtighedshensyn i lyset af de mange danske rejsende i de fire lande og et stigende antal smittede.

4) Ny hjemmeside med information til alle danskere. Det er afgørende, at alle danskere har nem adgang til letforståelig information om coronavirus/COVID-19. Myndighederne har derfor styrket den samlede kommunikationsindsats med en nyoprettet hjemmeside – www.coronasmitte.dk – hvor man løbende kan holde sig orienteret om situationen og myndighedernes tiltag mod udbredelsen af sygdommen i Danmark.

Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Sundhedsstyrelsen, Statens Seruminstitut, Styrelsen for Patientsikkerhed, Udenrigsministeriet, Lægemiddelstyrelsen, Erhvervsstyrelsen, Medarbejde- og Kompetencestyrelsen, Fødevarestyrelsen, Forsvarskommandoen, Forsvarets Efterretningstjeneste, Politiets Efterretningstjeneste, Beredskabsstyrelsen samt Rigspolitiet

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Corona har gjort os gladere for vores bolig -

Corona har gjort os gladere for vores bolig –

hvis ikke vi bor i etagebyggeri ... læs mere
UD I NATUREN (20)

UD I NATUREN (20)

Velkommen til maj - måneden hvor stort set alle buske og træer springer ud og der kommer igen masser af farver i naturen ... læs mere
”JULIA”

”JULIA”

I forbindelse med årsdagen for befrielsen i dag d. 5. maj er det værd at læse eller genlæse bogen ”JULIA” ... læs mere
Venstre vil bruge ekstra 200 millioner til at nedbringe ventelister i Region Midtjylland

Venstre vil bruge ekstra 200 millioner til at nedbringe ventelister i Region Midtjylland

Af regionrådsmedlem Ib Bjerregaard, næstformand i Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, og politisk leder, formandskandidat Anders G. Christensen, Venstre ... læs mere
Usikker skolevej for Lyngås elever!

Usikker skolevej for Lyngås elever!

Hvor den stærkt trafikerede Hammelvej krydser Lyngåvej, skal Lyngås skoleelever løbe spidsrod mellem bilerne ... læs mere
Nybolig :  Nyhedsbrev | Højeste antal boligsalg i 17 år

Nybolig : Nyhedsbrev | Højeste antal boligsalg i 17 år

Danske sommerhuse stiger stadig i værdi | Oplever du, at dit hus er blevet for stort? ... læs mere
Divya Das og Kim Bildsøe om briterne og brexit

Divya Das og Kim Bildsøe om briterne og brexit

Divya Das og Kim Bildsøe fortæller om brexit set fra såvel Westminster Palace som fra helt almindelige briters synspunkt i England, Skotland, Wales og Nordirland ... læs mere
Trods høje salgstal stiger udbuddet for to ud af tre boligtyper

Trods høje salgstal stiger udbuddet for to ud af tre boligtyper

For anden måned i træk vokser det samlede udbud af ejerlejligheder og sommerhuse, imens det samlede antal villaer og rækkehuse til salg igen tager et dyk ned ... læs mere
OG FREDEN KOM

OG FREDEN KOM

Det er den 4. maj, og i aften sætter vi lys i vinduerne. Kurt Villy mindes Friis Johansen og fortæller en historie om majdagene i 1945 ... læs mere
Brand i redskabsskur

Brand i redskabsskur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...