|

NYT fra Favrskov Kommune

Alle er velkommen til indvielse af HIMMERIGSKOVEN

Himmerigskoven indvies med taler og trommer

I trekanten mellem Hinnerup, Grundfør og Søften er 100 ha ny skov klar til den officielle indvielse lørdag 26. august 2017 kl. 10.

Himmerigskoven ligger i området mellem motorvejen og Hinnerup, og med de nye 100 ha har skoven nu næsten fordoblet sit omfang.

Den nye skov ligger ind mod Hinnerup og Grundfør, så der nu bliver adgang direkte fra byen og ud i skoven. Skoven er blevet til i et samarbejde mellem Favrskov Kommune, Hinnerup Vandværk og Naturstyrelsen.

Formålet med den nye skov er mangesidigt. Dels skal skoven sikre forsyning af rent drikkevand i fremtiden, dels skal skoven være med til at sikre en mangfoldig natur og gode muligheder for friluftsliv for beboerne i området

Indvielsen af skoven kommer til at foregå ved Rønbækvej lige ved Grundfør by med en god udsigt ud over det nye skovområde.  Lørdag 26. august 2017 kl. 10 spiller Hinnerup Garden op, og derpå er der taler af de involverede parter, og indvielsen markeres på passende vis med plantning af særlige træer på markante steder.

Bagefter er der lidt mundgodt, og der bliver mulighed for at opleve skoven sammen med nogle af fremtidens brugere: Rideklubben, løbeklubben, lystfiskere og kommunens naturvejleder, der byder på bål og jagt efter smådyr, eller hvis man er mere til det rolige, kan man høre om skoven og grundvandet.

Repræsentanter for de tre involverede parter – Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, Bjarne Wiese, formand for Hinnerup Vandværk og Søren Hald, skovrider ved Naturstyrelsen Søhøjlandet – håber, at mange vil tage del i åbningen:

– Det er ikke så tit, der bliver indviet en offentlig skov i ens nærområde, så det er virkelig en festdag for både børn og voksne. På sigt skal Himmerigskoven gerne blive til glæde og gavn for borgerne i området med plads til både træer, blomster, et rigt dyreliv og mange forskellige udendørs aktiviteter. Samtidigt har skoven også det formål at passe på grundvandet i området, så projektet giver på alle måder rigtig god mening.

Se kort over området på www.favrskov.dk, hvor der også er angivet parkeringspladser og adressen Rønbækvej 14 A som mødested.

Samme dag fejrer Hinnerup Vandværk desuden 85 års jubilæum og inviterer til åbent hus fra kl. 12 på Herredsvej i Hinnerup. Den adresse er også markeret på kortet.

Den nye del af Himmerigskoven er på 100 hektar, og her ved indvielsen er de første 45 hektar tilplantet. Resten tilplantes i foråret 2018 mellem Grundfør og Hinnerup.

 

Yderligere information:

Ole Juul Andersen, distriktsfuldmægtig, Naturstyrelsen Søhøjlandet, 20 41 55 40

Karin Hvidberg Nilsson, afdelingsleder i Favrskov Kommune, 24 34 65 15

Bjarne Wiese, formand for bestyrelsen i Hinnerup Vandværk, 21 46 30 20

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...