|

NYT fra Favrskov Kommune

Alle er velkommen til indvielse af HIMMERIGSKOVEN

Himmerigskoven indvies med taler og trommer

I trekanten mellem Hinnerup, Grundfør og Søften er 100 ha ny skov klar til den officielle indvielse lørdag 26. august 2017 kl. 10.

Himmerigskoven ligger i området mellem motorvejen og Hinnerup, og med de nye 100 ha har skoven nu næsten fordoblet sit omfang.

Den nye skov ligger ind mod Hinnerup og Grundfør, så der nu bliver adgang direkte fra byen og ud i skoven. Skoven er blevet til i et samarbejde mellem Favrskov Kommune, Hinnerup Vandværk og Naturstyrelsen.

Formålet med den nye skov er mangesidigt. Dels skal skoven sikre forsyning af rent drikkevand i fremtiden, dels skal skoven være med til at sikre en mangfoldig natur og gode muligheder for friluftsliv for beboerne i området

Indvielsen af skoven kommer til at foregå ved Rønbækvej lige ved Grundfør by med en god udsigt ud over det nye skovområde.  Lørdag 26. august 2017 kl. 10 spiller Hinnerup Garden op, og derpå er der taler af de involverede parter, og indvielsen markeres på passende vis med plantning af særlige træer på markante steder.

Bagefter er der lidt mundgodt, og der bliver mulighed for at opleve skoven sammen med nogle af fremtidens brugere: Rideklubben, løbeklubben, lystfiskere og kommunens naturvejleder, der byder på bål og jagt efter smådyr, eller hvis man er mere til det rolige, kan man høre om skoven og grundvandet.

Repræsentanter for de tre involverede parter – Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, Bjarne Wiese, formand for Hinnerup Vandværk og Søren Hald, skovrider ved Naturstyrelsen Søhøjlandet – håber, at mange vil tage del i åbningen:

– Det er ikke så tit, der bliver indviet en offentlig skov i ens nærområde, så det er virkelig en festdag for både børn og voksne. På sigt skal Himmerigskoven gerne blive til glæde og gavn for borgerne i området med plads til både træer, blomster, et rigt dyreliv og mange forskellige udendørs aktiviteter. Samtidigt har skoven også det formål at passe på grundvandet i området, så projektet giver på alle måder rigtig god mening.

Se kort over området på www.favrskov.dk, hvor der også er angivet parkeringspladser og adressen Rønbækvej 14 A som mødested.

Samme dag fejrer Hinnerup Vandværk desuden 85 års jubilæum og inviterer til åbent hus fra kl. 12 på Herredsvej i Hinnerup. Den adresse er også markeret på kortet.

Den nye del af Himmerigskoven er på 100 hektar, og her ved indvielsen er de første 45 hektar tilplantet. Resten tilplantes i foråret 2018 mellem Grundfør og Hinnerup.

 

Yderligere information:

Ole Juul Andersen, distriktsfuldmægtig, Naturstyrelsen Søhøjlandet, 20 41 55 40

Karin Hvidberg Nilsson, afdelingsleder i Favrskov Kommune, 24 34 65 15

Bjarne Wiese, formand for bestyrelsen i Hinnerup Vandværk, 21 46 30 20

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud i privat bolig i Søften

Indbrud i privat bolig i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 330

Ugens naturbilleder nr. 330

Åhh - septembers himmel er altså ikke så blå i år - utroligt, at der kan være så stor forskel fra år til år ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Æggestand fejlmærket som sky ... læs mere
Hoyer-nyhedsbrevet.

Hoyer-nyhedsbrevet.

Velkommen til overskridelse af nyheder - Hoyer-nyhedsbrevet. HOYER Hadsten ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

NemLøn – fremtidens digitale lønløsning ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

LMO satser stort på ny digital kundeportal ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagekald af Semper Modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1 ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Risiko for møl i chiacrackers ... læs mere
Hadsten Håndbold – SønderjyskE

Hadsten Håndbold – SønderjyskE

Lørdag d. 16/9 kl. 13.30 i Vestjysk Bank Arena, Hadsten ... læs mere
Indbrud i privat beboelse i Søften

Indbrud i privat beboelse i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Svømmehal i Hadsten

Svømmehal i Hadsten

Et godt forslag til politikerne! ... læs mere
Loading...