|

NYT fra Favrskov Kommune

Alle er velkommen til indvielse af HIMMERIGSKOVEN

Himmerigskoven indvies med taler og trommer

I trekanten mellem Hinnerup, Grundfør og Søften er 100 ha ny skov klar til den officielle indvielse lørdag 26. august 2017 kl. 10.

Himmerigskoven ligger i området mellem motorvejen og Hinnerup, og med de nye 100 ha har skoven nu næsten fordoblet sit omfang.

Den nye skov ligger ind mod Hinnerup og Grundfør, så der nu bliver adgang direkte fra byen og ud i skoven. Skoven er blevet til i et samarbejde mellem Favrskov Kommune, Hinnerup Vandværk og Naturstyrelsen.

Formålet med den nye skov er mangesidigt. Dels skal skoven sikre forsyning af rent drikkevand i fremtiden, dels skal skoven være med til at sikre en mangfoldig natur og gode muligheder for friluftsliv for beboerne i området

Indvielsen af skoven kommer til at foregå ved Rønbækvej lige ved Grundfør by med en god udsigt ud over det nye skovområde.  Lørdag 26. august 2017 kl. 10 spiller Hinnerup Garden op, og derpå er der taler af de involverede parter, og indvielsen markeres på passende vis med plantning af særlige træer på markante steder.

Bagefter er der lidt mundgodt, og der bliver mulighed for at opleve skoven sammen med nogle af fremtidens brugere: Rideklubben, løbeklubben, lystfiskere og kommunens naturvejleder, der byder på bål og jagt efter smådyr, eller hvis man er mere til det rolige, kan man høre om skoven og grundvandet.

Repræsentanter for de tre involverede parter – Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, Bjarne Wiese, formand for Hinnerup Vandværk og Søren Hald, skovrider ved Naturstyrelsen Søhøjlandet – håber, at mange vil tage del i åbningen:

– Det er ikke så tit, der bliver indviet en offentlig skov i ens nærområde, så det er virkelig en festdag for både børn og voksne. På sigt skal Himmerigskoven gerne blive til glæde og gavn for borgerne i området med plads til både træer, blomster, et rigt dyreliv og mange forskellige udendørs aktiviteter. Samtidigt har skoven også det formål at passe på grundvandet i området, så projektet giver på alle måder rigtig god mening.

Se kort over området på www.favrskov.dk, hvor der også er angivet parkeringspladser og adressen Rønbækvej 14 A som mødested.

Samme dag fejrer Hinnerup Vandværk desuden 85 års jubilæum og inviterer til åbent hus fra kl. 12 på Herredsvej i Hinnerup. Den adresse er også markeret på kortet.

Den nye del af Himmerigskoven er på 100 hektar, og her ved indvielsen er de første 45 hektar tilplantet. Resten tilplantes i foråret 2018 mellem Grundfør og Hinnerup.

 

Yderligere information:

Ole Juul Andersen, distriktsfuldmægtig, Naturstyrelsen Søhøjlandet, 20 41 55 40

Karin Hvidberg Nilsson, afdelingsleder i Favrskov Kommune, 24 34 65 15

Bjarne Wiese, formand for bestyrelsen i Hinnerup Vandværk, 21 46 30 20

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Visionsløse udvalgsformænd…

Visionsløse udvalgsformænd…

I de to første udgaver af den nye ”Lokalavisen FAVRSKOV” er de 7 nye udvalgsformænd i Favrskov Byråd blevet interviewet om deres bud på udviklingen af fremtidens Favrskov ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...