|

NYT fra Favrskov Kommune

Favrskov investerer i energivenlige selvejende haller og klubhuse

Byrådet har netop godkendt en investering på 3,8 millioner kroner til energioptimering i selvejende haller, svømmehaller og foreningsejede klubhuse i Favrskov Kommune. 

Favrskov Byråd satte i Budget 2018-21 penge af til at hjælpe selvejende haller og klubhuse til en mere energivenlig drift af bygningerne og samtidigt opnå en økonomisk besparelse. Byrådet har afsat 6 millioner kroner i alt frem til 2021. Medio 2018 blev der lavet en forundersøgelse af bygningerne for at finde ud af, hvor der kunne opnås en energimæssig og økonomisk gevinst. Investeringer i eksempelvis forbedring af ventilationsanlæg og nye lamper kan nedbringe udledningen af CO2 med 5,5 tons og giver en fremtidig besparelse på foreningernes udgifter til eksempelvis el, vand og varme. Samlet set for haller og svømmehaller er tilbagebetalingstiden for de samlede investeringer 3,68 år og for klubhuse er den 4,61 år. Den besparelse, der opnås ved færre udgifter til el og varme, får hallerne og foreningerne lov at beholde.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på baggrund af forundersøgelsen at gennemføre alle de foreslåede energirenoveringer. Det betyder, at der blandt andet er forbedringer af ventilationsanlæg, lamper, brusere, pumper og toiletter på vej i flere af bygningerne.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Steen Thomasen, glæder sig over at kunne give både foreningerne og miljøet en tidlig julegave.

– Med investeringen her hjælper vi på alle fronter: Først og fremmest udleder vi mindre CO2, og samtidig hjælper vi foreningerne til en fremtidig besparelse. Dermed kommer det også alle foreningernes medlemmer til gode. Det er en god løsning for alle parter, og jeg er glad for, at vi har mulighed for at støtte alle de, der har deltaget i analysen, siger Steen Thomasen.

Samlet set koster det Favrskov Kommune 3,8 millioner kroner at gennemføre alle projekterne. Samtidig er der en forventning om, at også kommunen får en fremtidig besparelse. Foreningerne modtager nemlig et årligt lokaletilskud, og da foreningernes udgifter til bygningerne forventes at falde, falder også kommunens udgifter til lokaletilskud.

Hammel Idrætscenter er en af modtagerne af den kommunale støtte til energioptimering. Centerchef i Hammel Idrætscenter, Peter Kjærgård, ser blandt andet frem til at få skiftet belysningen i centret og er glad for initiativet.

– I Hammel Idrætscenter er der tale om kvantespring inden for energioptimeringen i vores bygninger. Med pengene fra Favrskov Kommune får vi mulighed for at gennemføre energiinvesteringer, som ellers ville ligge mange år ud i fremtiden. Og samtidig får vi lov til at beholde besparelsen. Det kan komme alle vores brugere til gode, siger Peter Kjærgård.

Renoveringerne i de selvejende haller og klubhuse forventes gennemført fra april 2019 og frem til udgangen af 2019.

Der er også sat 1,5 millioner kroner af til energioptimering i 2021. I den forbindelse undersøges det, om det kan betale sig at investere i solcelleanlæg i Hammel Idrætscenter, Hinnerup Badet og Tungelundbadet.

 

Yderligere information:

Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, 20 68 58 03

Ulla Egeberg, kultur- og fritidschef, 28 10 13 69

Peter Kjærgård, centerchef i Hammel Idrætscenter, 29 25 61 20 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Ældre Sagen

NYT fra Ældre Sagen

Mødested for mænd ... læs mere
Statsministeren har udskrevet valg!

Statsministeren har udskrevet valg!

Valgrygterne har længe floreret på Christiansborg. I søndags trykkede statsministeren på valgknappen ... læs mere
Rejser i Norden

Rejser i Norden

Det østjyske rejsebureau Rejs og oplev udbyder i år to rejser til vores nordiske nabolande. Anne Hansen Aamand, Hadsten, der er rejseleder fortæller, at der er store forskelle men og så lighedspunkter på Gotland og Island, der er to af ... læs mere
PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP...

PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP…

Kig med, når Kurt Villy bladrer i Hadstens første avis - dagbladet "Hadsten Folketidende" - og igen møder Gotfred Buch, byens matador indenfor tobakken ... læs mere
Loading...