|

Nyt fra Favrskov Kommune

Borgere i sommerhumør på Elbæk

Socialpædagog Kardi Mosekjær tjekker, at kørestolsgyngen er klar til brug.

 

  •  

  •  

  • Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

    Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

  •  

Selv om sommeren ikke just har vist sig fra sin bedste side, så er borgerne, der er personer med udviklingshæmning og andre handicap, på Elbæk i Hadsten i sommerhumør.

Det er den første sommer på botilbuddet, der blev taget i brug i september sidste år. Omgivelserne er nye, og nu kan de rigtigt se, hvad gartnerne har plantet i blomsterbedene, der omgiver lejlighederne. De kan nyde udsigten til de grønne marker fra lune lækroge og udnytte botilbuddets nye muligheder både inde og ude.

Havemøblerne er fundet frem, og den store bålhytte  venter på at blive taget i brug. Den bliver der forhåbentlig godt vejr til at bruge i de uger, aktivitetscentret ved siden af holder ferielukket. Ud over bålhytten har borgerne også egen kørestolsgynge at hygge sig med. Elbæk har også både side by side-cykler til borgere, der har lyst og kan deltage i en cykeltur, samt en kørestolscykel, der gør det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og få vind i håret.

I øvrigt vil botilbuddet gerne i kontakt med frivillige, der har lyst til at trampe i pedalerne og give borgere en hyggelig tur i Hadsten og omegn. Det er ikke så hårdt, for cyklerne er udstyret med elmotor, der kan assistere op ad byens stejle bakker.

Ønsker til hygge og aktiviteter har medarbejderne omsat til en ferieaktivitets-kalender, så der er aktiviteter hver dag i de tre uger, aktivitetscentret er lukket.  På programmet er ture til Naturværket i Hinnerup, udflugt til Ree Park og Aarhus, teater og idrætsdag samt vandpjaskeri på terrassen i godt vejr. Borgerne kan bruge aktivitetscentrets busser, så en lille aftentur til en iskiosk eller til en restaurant er også mulig. Planerne er fleksible, så der kan hurtigt laves om, hvis vejret ikke passer.

Ferietid er også festtid. Borgerne på Elbæk har inviteret borgere fra botilbuddene på Ellemosevej i Hadsten og fra Hindhøjen i Hinnerup til sommerfest 20. juli under temaet “på hat med sommeren”. Det nye botilbud har faciliteterne til en god fest, uanset om man skal være inden- eller udendørs, og erfaringerne fra den første fælles fest er gode.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Til- og frakort
9. dec. 2017

Til- og frakort

Julehøjskoletime
14. dec. 2017

Julehøjskoletime

Julemandens Gave
16. dec. 2017

Julemandens Gave

Loading...

JUL HOS RASMINE RASMUSSEN...

JUL HOS RASMINE RASMUSSEN…

Den 8. december må Gammelnissen en tur i "Tugthuset", men det var ganske "Wunderbar", som salig Cæsar sang i sin tid ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Strukturændringer presser svineproducenterne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er sprøjtegifte i vores fødevarer ét stort biologisk eksperiment? ... læs mere
RYGERENS JUL

RYGERENS JUL

Ja - det er lettere sagt end gjort, som Lars sagde til Uffe udenfor Skjold-Burne ... læs mere
Tag med Amorsen i byen

Tag med Amorsen i byen

Jørgen Amorsen, fotograf på PingvinNyt har været en "runde" og fået følgende på linsen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft ... læs mere
Østjyllands Politi oplyser

Østjyllands Politi oplyser

Undgå ubudne gæster i juleferien – mød politiet og få gode råd ... læs mere
Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Randers kommune og Favrskov Forsyning fortsætter samarbejde, der gør det nemt for virksomheder at komme af med affald i begge kommuner ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 342

Ugens naturbilleder nr. 342

Fin start på DECEMBER rent vejrmæssigt. Ugen bød bl.a. på farverig solopgang, rim i græsset, blå himmel, nisseskæg i skovbunden, supermåne og gylden solnedgang ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Tjen penge på stivelseskartofler ... læs mere
ALLETIDERS KVALITET

ALLETIDERS KVALITET

7. december. I anledning af julen burde Gammelnissen måske skrive om Jerusalems Skomager, men han vælger alligevel at blive en dag ekstra hos Konrad i Østergade ... læs mere
Loading...