|

Nyt fra Favrskov Kommune

Borgere i sommerhumør på Elbæk

Socialpædagog Kardi Mosekjær tjekker, at kørestolsgyngen er klar til brug.

 

  •  

  •  

  • Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

    Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

  •  

Selv om sommeren ikke just har vist sig fra sin bedste side, så er borgerne, der er personer med udviklingshæmning og andre handicap, på Elbæk i Hadsten i sommerhumør.

Det er den første sommer på botilbuddet, der blev taget i brug i september sidste år. Omgivelserne er nye, og nu kan de rigtigt se, hvad gartnerne har plantet i blomsterbedene, der omgiver lejlighederne. De kan nyde udsigten til de grønne marker fra lune lækroge og udnytte botilbuddets nye muligheder både inde og ude.

Havemøblerne er fundet frem, og den store bålhytte  venter på at blive taget i brug. Den bliver der forhåbentlig godt vejr til at bruge i de uger, aktivitetscentret ved siden af holder ferielukket. Ud over bålhytten har borgerne også egen kørestolsgynge at hygge sig med. Elbæk har også både side by side-cykler til borgere, der har lyst og kan deltage i en cykeltur, samt en kørestolscykel, der gør det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og få vind i håret.

I øvrigt vil botilbuddet gerne i kontakt med frivillige, der har lyst til at trampe i pedalerne og give borgere en hyggelig tur i Hadsten og omegn. Det er ikke så hårdt, for cyklerne er udstyret med elmotor, der kan assistere op ad byens stejle bakker.

Ønsker til hygge og aktiviteter har medarbejderne omsat til en ferieaktivitets-kalender, så der er aktiviteter hver dag i de tre uger, aktivitetscentret er lukket.  På programmet er ture til Naturværket i Hinnerup, udflugt til Ree Park og Aarhus, teater og idrætsdag samt vandpjaskeri på terrassen i godt vejr. Borgerne kan bruge aktivitetscentrets busser, så en lille aftentur til en iskiosk eller til en restaurant er også mulig. Planerne er fleksible, så der kan hurtigt laves om, hvis vejret ikke passer.

Ferietid er også festtid. Borgerne på Elbæk har inviteret borgere fra botilbuddene på Ellemosevej i Hadsten og fra Hindhøjen i Hinnerup til sommerfest 20. juli under temaet “på hat med sommeren”. Det nye botilbud har faciliteterne til en god fest, uanset om man skal være inden- eller udendørs, og erfaringerne fra den første fælles fest er gode.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...