|

Nyt fra Favrskov Kommune

Borgere i sommerhumør på Elbæk

Socialpædagog Kardi Mosekjær tjekker, at kørestolsgyngen er klar til brug.

 

  •  

  •  

  • Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

    Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

  •  

Selv om sommeren ikke just har vist sig fra sin bedste side, så er borgerne, der er personer med udviklingshæmning og andre handicap, på Elbæk i Hadsten i sommerhumør.

Det er den første sommer på botilbuddet, der blev taget i brug i september sidste år. Omgivelserne er nye, og nu kan de rigtigt se, hvad gartnerne har plantet i blomsterbedene, der omgiver lejlighederne. De kan nyde udsigten til de grønne marker fra lune lækroge og udnytte botilbuddets nye muligheder både inde og ude.

Havemøblerne er fundet frem, og den store bålhytte  venter på at blive taget i brug. Den bliver der forhåbentlig godt vejr til at bruge i de uger, aktivitetscentret ved siden af holder ferielukket. Ud over bålhytten har borgerne også egen kørestolsgynge at hygge sig med. Elbæk har også både side by side-cykler til borgere, der har lyst og kan deltage i en cykeltur, samt en kørestolscykel, der gør det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og få vind i håret.

I øvrigt vil botilbuddet gerne i kontakt med frivillige, der har lyst til at trampe i pedalerne og give borgere en hyggelig tur i Hadsten og omegn. Det er ikke så hårdt, for cyklerne er udstyret med elmotor, der kan assistere op ad byens stejle bakker.

Ønsker til hygge og aktiviteter har medarbejderne omsat til en ferieaktivitets-kalender, så der er aktiviteter hver dag i de tre uger, aktivitetscentret er lukket.  På programmet er ture til Naturværket i Hinnerup, udflugt til Ree Park og Aarhus, teater og idrætsdag samt vandpjaskeri på terrassen i godt vejr. Borgerne kan bruge aktivitetscentrets busser, så en lille aftentur til en iskiosk eller til en restaurant er også mulig. Planerne er fleksible, så der kan hurtigt laves om, hvis vejret ikke passer.

Ferietid er også festtid. Borgerne på Elbæk har inviteret borgere fra botilbuddene på Ellemosevej i Hadsten og fra Hindhøjen i Hinnerup til sommerfest 20. juli under temaet “på hat med sommeren”. Det nye botilbud har faciliteterne til en god fest, uanset om man skal være inden- eller udendørs, og erfaringerne fra den første fælles fest er gode.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

NATURVÆRKET udstiller ved Kvickly i Hadsten

NATURVÆRKET udstiller ved Kvickly i Hadsten

foto Jørgen Amorsen NATURVÆRKET fra Hinnerup udstiller foran Kvickly i dag torsdag den 23. 08.2017 Naturværket ved indvielse 4. november 2014   Naturværket ved indvielse 4. november 2014     Previuos slideNext slide Naturværket er et tilbud til fysisk og ... læs mere
Socialdemokratiet: Øget normering i dagtilbud skal prioriteres!

Socialdemokratiet: Øget normering i dagtilbud skal prioriteres!

Af: Isabell Friis Madsen (A) Formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Forsøg på TRICKTYVERI

Forsøg på TRICKTYVERI

Østjyllands Politi fortæller ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Er du klar på en quiz, så besøg Hadsten Bibliotek lørdag d. 2. september ... læs mere
Tog, tog, tog!

Tog, tog, tog!

Der er tog på programmet i Hadsten i september og oktober ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Forkert dressing i spiseklar blandet salat ... læs mere
Færdselsuheld med dødelig udgang

Færdselsuheld med dødelig udgang

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Kolesterolmedicin ser ud til hjælpe mænd med prostatakræft ... læs mere
NYHED fra BOLIUS

NYHED fra BOLIUS

Forårsfrost gjorde skade på frugthøsten ... læs mere
Østjyllands Politi advarer igen om TRICKTYVE

Østjyllands Politi advarer igen om TRICKTYVE

2 TRICKTYVERIER mod ældre kvinder ... læs mere
Masser af klassiske biler ved gadekæret i Skjød

Masser af klassiske biler ved gadekæret i Skjød

Der er noget idyllisk over et gadekær. Sådan et har man i landsbyen Skjød midt mellem Hammel, Hadsten og Langå, men lørdag den 2. september bliver netop dette gadekær endnu mere idyllisk. Her vil man nemlig kunne opleve en række ... læs mere
Loading...