|

Nyt fra Favrskov Kommune

Borgere i sommerhumør på Elbæk

Socialpædagog Kardi Mosekjær tjekker, at kørestolsgyngen er klar til brug.

 

  •  

  •  

  • Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

    Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

  •  

Selv om sommeren ikke just har vist sig fra sin bedste side, så er borgerne, der er personer med udviklingshæmning og andre handicap, på Elbæk i Hadsten i sommerhumør.

Det er den første sommer på botilbuddet, der blev taget i brug i september sidste år. Omgivelserne er nye, og nu kan de rigtigt se, hvad gartnerne har plantet i blomsterbedene, der omgiver lejlighederne. De kan nyde udsigten til de grønne marker fra lune lækroge og udnytte botilbuddets nye muligheder både inde og ude.

Havemøblerne er fundet frem, og den store bålhytte  venter på at blive taget i brug. Den bliver der forhåbentlig godt vejr til at bruge i de uger, aktivitetscentret ved siden af holder ferielukket. Ud over bålhytten har borgerne også egen kørestolsgynge at hygge sig med. Elbæk har også både side by side-cykler til borgere, der har lyst og kan deltage i en cykeltur, samt en kørestolscykel, der gør det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og få vind i håret.

I øvrigt vil botilbuddet gerne i kontakt med frivillige, der har lyst til at trampe i pedalerne og give borgere en hyggelig tur i Hadsten og omegn. Det er ikke så hårdt, for cyklerne er udstyret med elmotor, der kan assistere op ad byens stejle bakker.

Ønsker til hygge og aktiviteter har medarbejderne omsat til en ferieaktivitets-kalender, så der er aktiviteter hver dag i de tre uger, aktivitetscentret er lukket.  På programmet er ture til Naturværket i Hinnerup, udflugt til Ree Park og Aarhus, teater og idrætsdag samt vandpjaskeri på terrassen i godt vejr. Borgerne kan bruge aktivitetscentrets busser, så en lille aftentur til en iskiosk eller til en restaurant er også mulig. Planerne er fleksible, så der kan hurtigt laves om, hvis vejret ikke passer.

Ferietid er også festtid. Borgerne på Elbæk har inviteret borgere fra botilbuddene på Ellemosevej i Hadsten og fra Hindhøjen i Hinnerup til sommerfest 20. juli under temaet “på hat med sommeren”. Det nye botilbud har faciliteterne til en god fest, uanset om man skal være inden- eller udendørs, og erfaringerne fra den første fælles fest er gode.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Vil du være vinterbader - så er det nu

Vil du være vinterbader – så er det nu

DET ER NU, DU SKAL I GANG, HVIS DU SKAL HAVE DEBUT SOM VINTERBADER I ÅR. VANDTEMPERATUREN ER ALLEREDE SÅ LAV, AT DET GYSER LIDT I KROPPEN, NÅR MAN GÅR I VANDET, OG DET ER GODT AT VÆNNE SIG TIL ... læs mere
Hadsten Håndbold – Roskilde Håndbold

Hadsten Håndbold – Roskilde Håndbold

Topbrag, og en noget anderledes optakt end normalt…Torsdag d. 19/10 kl. 19.30 i Vestjysk Bank Arena ... læs mere
Hadsten Håndbold Support

Hadsten Håndbold Support

Ny sponsor aftale er på plads! ... læs mere
Fødevarestyrelsen advarer

Fødevarestyrelsen advarer

Råt kød og grøn salat er en farlig cocktail ... læs mere
Fødevarestyrelsen tilbagekalder

Fødevarestyrelsen tilbagekalder

Chokolinser med ikke deklareret allergen ... læs mere
Sådan får vi en bedre kollektiv trafik i Favrskov

Sådan får vi en bedre kollektiv trafik i Favrskov

Den kollektive trafik i Favrskov er ikke god nok. Det er alle vist enige i, men der er forskellige bud på løsninger. Løsningen er heller ikke helt nem, og man skal både se på pris, pris pr. passager - og ... læs mere
Et stort ønske.

Et stort ønske.

Pårørendegruppe – for pårørende til alvorligt syge i Favrskov kommune ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Hvad er en fridag værd? ... læs mere
Læserbrev fra SF - Din stemmer tæller – rent faktisk

Læserbrev fra SF – Din stemmer tæller – rent faktisk

Laila Jerming Graf, Formand SF Favrskov, har sendt Pingvinnyt følgende ... læs mere
LÆSERBREV - Folkeskolen skal styrkes markant

LÆSERBREV – Folkeskolen skal styrkes markant

Vi har modtaget dette læserbrev fra Byrådskandidat Rene` Schneider fra det Konservative Folkeparti ... læs mere
Loading...