|

Nyt fra Favrskov Kommune

Borgere i sommerhumør på Elbæk

Socialpædagog Kardi Mosekjær tjekker, at kørestolsgyngen er klar til brug.

 

  •  

  •  

  • Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

    Socialpædagog Mia Dyreborg Nielsen gør side by side-cyklen klar til afgang. Hvis nogen har lyst til at cykle en tur sammen med en af borgerne på Elbæk, kan de bare henvende sig.

  •  

Selv om sommeren ikke just har vist sig fra sin bedste side, så er borgerne, der er personer med udviklingshæmning og andre handicap, på Elbæk i Hadsten i sommerhumør.

Det er den første sommer på botilbuddet, der blev taget i brug i september sidste år. Omgivelserne er nye, og nu kan de rigtigt se, hvad gartnerne har plantet i blomsterbedene, der omgiver lejlighederne. De kan nyde udsigten til de grønne marker fra lune lækroge og udnytte botilbuddets nye muligheder både inde og ude.

Havemøblerne er fundet frem, og den store bålhytte  venter på at blive taget i brug. Den bliver der forhåbentlig godt vejr til at bruge i de uger, aktivitetscentret ved siden af holder ferielukket. Ud over bålhytten har borgerne også egen kørestolsgynge at hygge sig med. Elbæk har også både side by side-cykler til borgere, der har lyst og kan deltage i en cykeltur, samt en kørestolscykel, der gør det muligt for kørestolsbrugere at komme ud og få vind i håret.

I øvrigt vil botilbuddet gerne i kontakt med frivillige, der har lyst til at trampe i pedalerne og give borgere en hyggelig tur i Hadsten og omegn. Det er ikke så hårdt, for cyklerne er udstyret med elmotor, der kan assistere op ad byens stejle bakker.

Ønsker til hygge og aktiviteter har medarbejderne omsat til en ferieaktivitets-kalender, så der er aktiviteter hver dag i de tre uger, aktivitetscentret er lukket.  På programmet er ture til Naturværket i Hinnerup, udflugt til Ree Park og Aarhus, teater og idrætsdag samt vandpjaskeri på terrassen i godt vejr. Borgerne kan bruge aktivitetscentrets busser, så en lille aftentur til en iskiosk eller til en restaurant er også mulig. Planerne er fleksible, så der kan hurtigt laves om, hvis vejret ikke passer.

Ferietid er også festtid. Borgerne på Elbæk har inviteret borgere fra botilbuddene på Ellemosevej i Hadsten og fra Hindhøjen i Hinnerup til sommerfest 20. juli under temaet “på hat med sommeren”. Det nye botilbud har faciliteterne til en god fest, uanset om man skal være inden- eller udendørs, og erfaringerne fra den første fælles fest er gode.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Visionsløse udvalgsformænd…

Visionsløse udvalgsformænd…

I de to første udgaver af den nye ”Lokalavisen FAVRSKOV” er de 7 nye udvalgsformænd i Favrskov Byråd blevet interviewet om deres bud på udviklingen af fremtidens Favrskov ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...