|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

På søndag den 3. april holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Pengene går til forebyggelse, forskning og støtte til patienter og pårørende.

Annette Askjær er en af de kræftpatienter, der har haft glæde af at komme i en rådgivning. Hun vil gerne sige tak til alle, der er med til samle ind, så patienter som hende kan få hjælp.

Annette Askjær fik hjælp af Kræftens Bekæmpelse til at komme videre efter sin kræftsygdom. Hjælper gjorde en stor forskel for hende, hun vil gerne sige tak til de mange indsamlere, der gør hjælpen mulig. Foto: Tomas Bertelsen

Annette Askjær er i dag rask og tilbage på sit arbejde som biblioteksassistent ved Det Kongelige Bibliotek. Hun har efterhånden lagt den kræftsygdom bag sig, som ramte hende i 2012. Ved en screening for brystkræft fandt lægerne en knude i Annettes ene bryst, og straks blev operation og forløb med kemoterapi og strålebehandling planlagt. Samtidig fik Annette udleveret pjecer om Kræftens Bekæmpelse gratis rådgivningstilbud. Hun lagde dog hurtigt pjecerne væk, da hun ikke mente, hun ville få brug for det.

– Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne komme igennem mit forløb uden hjælp. Alt gik så hurtigt og fint, og jeg følte, at lægerne og sygeplejerskerne tog hånd om mig og min sygdom, fortæller Annette Askjær.

Kræftrådgivningen hjalp mig videre i livet

Men da det intense behandlingsforløb sluttede, opstod der et tomrum. Et tomrum, hvor hun havde svært ved at sætte ord på, hvad der var galt:

– Jeg havde behov for noget, som jeg ikke helt selv vidste, hvad var. Men jeg kunne ligesom ikke rigtig komme videre i mit liv på trods af den gode hjælp og støtte, jeg fik fra min familie og arbejdsplads, fortæller hun.

Annette fandt informationen om kræftrådgivningens tilbud frem. Hun kunne se, at man kunne komme og tale med en rådgiver og deltage i en lang række forskellige aktiviteter, og hun besluttede sig for at ringe til dem.

– Til at starte med havde jeg ikke lyst til at gå derhen. Jeg tænkte, at det nok var et meget trist sted, hvor man ville blive fastholdt i rollen som patient. Men jeg blev glædeligt overrasket. Det er virkelig et dejligt hus med en god stemning. Der bliver både grinet og grædt og talt om både stort og småt, fortæller Annette.

Rådgiveren tog en samtale med Annette, og hun startede derefter i en gruppe med andre patienter.

– Vi var forskellige mennesker, og vi var forskellige steder i vores forløb. Men vi vidste alle, hvad det vil sige at have kræft. Vi kunne støtte hinanden og tale åbent om det, der fyldte for os hver især. Det har virkelig hjulpet mig med at komme videre, fortæller Annette.

Ud over samtaler har Annette gået til mindfulness, en meditationsform, der kan hjælpe med at få styr på tankerne og være i nuet.

– Jeg bruger stadig mindfulness i dag, og det hjælper mig meget, fortæller hun og fortsætter:

– Før jeg blev syg, var jeg ikke klar over, at der fandtes noget, der hed en kræftrådgivning. Jeg er meget taknemmelig for den hjælp, jeg har fået og kan kun anbefale det til alle andre, smiler Annette Askjær.

Meld dig som indsamler – og støt patienterne

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning til alle patienter og pårørende – både ansigt til ansigt i en af de mange kræftrådgivninger, over telefonen på Kræftlinjen eller på nettet, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver.

Den hjælp kan du være med til at gøre mulig ved at støtte landsindsamlingen den 3. april. For hver 100 kr., der samles ind til landsindsamlingen, går de 60 kr. til forskning, 20 kr. til patientstøttearbejde og 14 kr. til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration. Kræftens Bekæmpelse er ikke på Finansloven, og foreningen er ikke en del af sundhedsvæsenet. 96 pct. af indtægterne kommer fra bidrag fra private og virksomheder.

Meld dig som indsamler på www.indsamling.dk

Se video med Annette Askjær

Annette Askjær fik hjælp fra Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med sin kræftsygdom. Hun vil godt sige tak til de mange indsamlere ved landsindsamlingen, der gør hjælpen mulig.

#Visflaget på de sociale medier

Vi vil rigtig gerne se, hvordan din indsamling går. Så tag et billede af dig selv, når du er ude at samle ind og læg det op Facebook, Instagram eller Twitter og skriv #Visflaget.

Du kan også os sende dit billede og information om, hvor du samler ind, så lægger vi det op på Kræftens Bekæmpelses Pinterest-board. Send det til: pinterest@cancer.dk

Se landsindsamlingens Pinterest-board

Det går pengene fra landsindsamlingen til

For hver 100 kr., der samles ind til landsindsamlingen, går de 60 kr. til forskning, 20 kr. til patientstøttearbejde og 14 kr. til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kr. går til administration.

Kræftens Bekæmpelse har sit eget forskningscenter og uddeler samtidig penge til eksterne forskningsprojekter. I 2014 brugte Kræftens Bekæmpelse 400 mio. kr. på kræftforskning.

Meld dig som indsamler på 7012 2016 eller på indsamling.dk

Sidst ændret 29.03.2016

Af Charlotte Taarnhøj Dahlstrøm

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Venstres næste træk: Skoleskak

Venstres næste træk: Skoleskak

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Fornuftigt halvårsregnskab fra Vestjysk Bank trods corona  ... læs mere
Kommentar til Eva Damsgaards læserbrev

Kommentar til Eva Damsgaards læserbrev

Af Grethe Villadsen Byrådsmedlem (A) Formand Social og Sundhedsudvalget ... læs mere
Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Loading...