|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

På søndag den 3. april holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Pengene går til forebyggelse, forskning og støtte til patienter og pårørende.

Annette Askjær er en af de kræftpatienter, der har haft glæde af at komme i en rådgivning. Hun vil gerne sige tak til alle, der er med til samle ind, så patienter som hende kan få hjælp.

Annette Askjær fik hjælp af Kræftens Bekæmpelse til at komme videre efter sin kræftsygdom. Hjælper gjorde en stor forskel for hende, hun vil gerne sige tak til de mange indsamlere, der gør hjælpen mulig. Foto: Tomas Bertelsen

Annette Askjær er i dag rask og tilbage på sit arbejde som biblioteksassistent ved Det Kongelige Bibliotek. Hun har efterhånden lagt den kræftsygdom bag sig, som ramte hende i 2012. Ved en screening for brystkræft fandt lægerne en knude i Annettes ene bryst, og straks blev operation og forløb med kemoterapi og strålebehandling planlagt. Samtidig fik Annette udleveret pjecer om Kræftens Bekæmpelse gratis rådgivningstilbud. Hun lagde dog hurtigt pjecerne væk, da hun ikke mente, hun ville få brug for det.

– Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne komme igennem mit forløb uden hjælp. Alt gik så hurtigt og fint, og jeg følte, at lægerne og sygeplejerskerne tog hånd om mig og min sygdom, fortæller Annette Askjær.

Kræftrådgivningen hjalp mig videre i livet

Men da det intense behandlingsforløb sluttede, opstod der et tomrum. Et tomrum, hvor hun havde svært ved at sætte ord på, hvad der var galt:

– Jeg havde behov for noget, som jeg ikke helt selv vidste, hvad var. Men jeg kunne ligesom ikke rigtig komme videre i mit liv på trods af den gode hjælp og støtte, jeg fik fra min familie og arbejdsplads, fortæller hun.

Annette fandt informationen om kræftrådgivningens tilbud frem. Hun kunne se, at man kunne komme og tale med en rådgiver og deltage i en lang række forskellige aktiviteter, og hun besluttede sig for at ringe til dem.

– Til at starte med havde jeg ikke lyst til at gå derhen. Jeg tænkte, at det nok var et meget trist sted, hvor man ville blive fastholdt i rollen som patient. Men jeg blev glædeligt overrasket. Det er virkelig et dejligt hus med en god stemning. Der bliver både grinet og grædt og talt om både stort og småt, fortæller Annette.

Rådgiveren tog en samtale med Annette, og hun startede derefter i en gruppe med andre patienter.

– Vi var forskellige mennesker, og vi var forskellige steder i vores forløb. Men vi vidste alle, hvad det vil sige at have kræft. Vi kunne støtte hinanden og tale åbent om det, der fyldte for os hver især. Det har virkelig hjulpet mig med at komme videre, fortæller Annette.

Ud over samtaler har Annette gået til mindfulness, en meditationsform, der kan hjælpe med at få styr på tankerne og være i nuet.

– Jeg bruger stadig mindfulness i dag, og det hjælper mig meget, fortæller hun og fortsætter:

– Før jeg blev syg, var jeg ikke klar over, at der fandtes noget, der hed en kræftrådgivning. Jeg er meget taknemmelig for den hjælp, jeg har fået og kan kun anbefale det til alle andre, smiler Annette Askjær.

Meld dig som indsamler – og støt patienterne

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning til alle patienter og pårørende – både ansigt til ansigt i en af de mange kræftrådgivninger, over telefonen på Kræftlinjen eller på nettet, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver.

Den hjælp kan du være med til at gøre mulig ved at støtte landsindsamlingen den 3. april. For hver 100 kr., der samles ind til landsindsamlingen, går de 60 kr. til forskning, 20 kr. til patientstøttearbejde og 14 kr. til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration. Kræftens Bekæmpelse er ikke på Finansloven, og foreningen er ikke en del af sundhedsvæsenet. 96 pct. af indtægterne kommer fra bidrag fra private og virksomheder.

Meld dig som indsamler på www.indsamling.dk

Se video med Annette Askjær

Annette Askjær fik hjælp fra Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med sin kræftsygdom. Hun vil godt sige tak til de mange indsamlere ved landsindsamlingen, der gør hjælpen mulig.

#Visflaget på de sociale medier

Vi vil rigtig gerne se, hvordan din indsamling går. Så tag et billede af dig selv, når du er ude at samle ind og læg det op Facebook, Instagram eller Twitter og skriv #Visflaget.

Du kan også os sende dit billede og information om, hvor du samler ind, så lægger vi det op på Kræftens Bekæmpelses Pinterest-board. Send det til: pinterest@cancer.dk

Se landsindsamlingens Pinterest-board

Det går pengene fra landsindsamlingen til

For hver 100 kr., der samles ind til landsindsamlingen, går de 60 kr. til forskning, 20 kr. til patientstøttearbejde og 14 kr. til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kr. går til administration.

Kræftens Bekæmpelse har sit eget forskningscenter og uddeler samtidig penge til eksterne forskningsprojekter. I 2014 brugte Kræftens Bekæmpelse 400 mio. kr. på kræftforskning.

Meld dig som indsamler på 7012 2016 eller på indsamling.dk

Sidst ændret 29.03.2016

Af Charlotte Taarnhøj Dahlstrøm

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Håndbold i mørke

Håndbold i mørke

af Simon Olsen ... læs mere
Redan støtter Natteravnene i nærområdet

Redan støtter Natteravnene i nærområdet

Natteravnene er en frivillig social forening med 150 lokalforeninger, - i alt 3500 personer på landsplan ... læs mere
Spritbilist i Hammel

Spritbilist i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

31 ansøgere vil være Favrskov Kommunes nye direktør for Social og Sundhed ... læs mere
InSide med i forskningsprojekt

InSide med i forskningsprojekt

Sammen med 34 andre kulturhuse deltager InSide i et stort forskningsprojekt ... læs mere
Loading...