|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftlinjen hjælper også på længere sigt

23-02-2018
En undersøgelse blandt brugerne af Kræftlinjen viser, at 3 ud af 4 oplever, at samtalen med en rådgiver fra Kræftlinjen også har effekt på længere sigt.

Ring til Kræftlinjen på tlf. 80 30 10 30 og få gratis og professionel rådgivning om kræft.

Kræftlinjen har årligt op imod 14.000 kontakter med kræftpatienter og pårørende, og en brugerundersøgelse fra 2017 viste, at 98 pct. af de adspurgte var meget tilfredse med den hjælp, de fik af rådgiverne i telefonen. De er dog blevet spurgt om tilfredsheden umiddelbart efter samtalen, og derfor har Kræftens Bekæmpelse som noget nyt nu kontaktet de adspurgte igen for at undersøge, om der også er en langsigtet effekt af kontakten med Kræftlinjen.

Resultaterne viser blandt andet, at mere end 3 ud af 4 deltagere i nogen eller høj grad oplever, at samtalen med Kræftlinjen har gjort dem i bedre stand til at håndtere deres situation. Herudover svarer knap 2 ud af 3, at samtalen førte til, at de gjorde noget nyt eller anderledes. For eksempel at de tog kontakt til sygehus eller læge efter samtalen, blev bedre til at stille krav på baggrund af kendskab til rettigheder eller blev mere opmærksomme på egenomsorg.

– Undersøgelsen dokumenterer. at vores arbejde på Kræftlinjen også gør en forskel på længere sigt, og at mennesker med kræft inde på livet føler, at de bliver bedre til at tage hånd om situationen. Resultaterne er i tråd med en international undersøgelse fra 2016, hvor man interviewede brugere fra Australien, England og USA, siger Kræftlinjens chef Chris Donkin.

17pct. af deltagerne har kontaktet Kræftlinjen igen, men langt de fleste (77 pct.) har ikke haft behov for dette. 29 pct. af deltagerne har efter samtalen benyttet andre af Kræftens Bekæmpelses tilbud, eksempelvis en kræftrådgivning, Cancerforum eller Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Kræftens Bekæmpelse planlægger at gennemføre en brugerundersøgelse igen i 2019.

Download hele brugerundersøgelsen

Om undersøgelsen
I marts/april 2017 blev der gennemført en brugerundersøgelse på Kræftlinjen. Hensigten med denne undersøgelse var at få indsigt i brugernes oplevelse med Kræftlinjen for at have et bedre grundlag for at kvalitetssikre, forbedre og udvikle dette rådgivningstilbud. I alt 461 brugere besvarede spørgeskemaundersøgelsen, hvilket gav en svarprocent på 67 pct.

226 personer (49 pct.) indvilgede i at deltage i den opfølgende undersøgelse og fik tilsendt et spørgeskema i juni 2017 med uddybende spørgsmål om deres udbytte af samtalen med Kræftlinjen. Heraf besvarede 136 personer hele eller dele af spørgeskemaet (svarprocent: 60 pct.).

Sidst ændret 23.02.2018

Af Birgitte Oppermann

Tilbage til oversigten

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...