|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Kasper på 19 samler ind: ‘Vi skal vise, at vi unge ikke bare sidder på vores flade’

 

27-03-2018
Elevrådsformanden fra Viborg Tekniske Gymnasium er ved at mobilisere indsamlere til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling den 8. april blandt eleverne.
Kasper Taulbjerg smiler

Kasper Taulbjerg går på gaden 8. april for at samle ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Og han prøver at få de andre på gymnasiet med. Foto: Privat

Der er smilerynker i ansigtet og måske lidt gråt på toppen hos en stor del af mange tusinde frivillige, som søndag 8. april går på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling.

Typisk er flertallet af indsamlerne plus 40 – med rigtig mange indsamlere i aldersgruppen 40-49 samt i gruppen af de 60-69-årige. Kræftens Bekæmpelse lavede sidste år efter landsindsamlingen en evaluering blandt godt halvdelen af de op mod 27.000 indsamlere, og den viste, at 73 procent af deltagerne var over 40 år.

Det går din støtte til

Men også mange unge melder sig under indsamlingsfanerne. Og en af dem er 19-årige Kasper Taulbjerg fra Viborg.

– Det er en vigtig sag at støtte. Næsten ingen kan undgå at blive ramt af kræft i en eller anden forstand – enten fordi man selv bliver syg, eller fordi ens pårørende eller venner gør det, siger Kasper Taulbjerg.

En mand med en mission

Han er 3.g’er på Viborg Tekniske Gymnasium, hvor han også er formand for elevrådet. Han har sat sig selv en mission: At få skolens elever ud med indsamlingsbøtterne 8. april.

Foreløbig har han mobiliseret fem indsamlingshold – og det vel at mærke før han har indledt sin helt store slut-offensiv. Selv skal han naturligvis også ud og samle ind.

– Jeg synes, det er vigtigt at vise, at vi unge ikke bare sidder på vores flade. Vi må også hjælpe til, forklarer Kasper om årsagen til, at han har kastet sin energi ind i landsindsamlingen.

Næsten igen kan undgå at blive ramt af kræft i en eller anden forstand – enten fordi man selv bliver syg, eller fordi ens pårørende eller venner gør det

Kasper Taulbjerg, gymnasieelev

Mistede sin farmor

Han har selv prøvet at miste. Hans farmor, Anni, døde for tre år siden af knoglemarvskræft, og der har været andre kræfttilfælde tæt på familien. Måske derfor er Kasper Taulbjerg i en forholdsvis ung alder bevist om, at kræft er noget, som berører de fleste af os. 
Viborg Tekniske Gymnasium, hvor han er elev, har for øvrigt fokus på naturfaglige fag.

Om landsindsamlingen

Så det kan meget vel tænkes, at der blandt eleverne gemmer sig flere kommende forskere i eksempelvis medicin til kræftramte. Selv er Kasper på den bioteknologiske linje og bliver student til sommer. Men først er der altså lige en landsindsamling, der skal vel overstås.

– Jeg håber, jeg kan være med til at skabe en ny tradition på skolen med, at vi elever deltager i indsamlingen. Jeg vil i hvert fald gøre mit til det, erklærer Kasper, som planlægger at appellere til sine medstuderende på flere kanaler: Han vil skrive til dem. Han vil bede elevrådets medlemmer hjælpe til. Og han vil på en kommende fredagssamling for alle elever gøre reklame for den gode sag. 

Bliv indsamler

Ulrik er indsamlingsveteran: 30 år på samme rute

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Martin Godsk fortsætter alligevel

Martin Godsk fortsætter alligevel

Vi har motaget dette indlæg fra Martin Godsk. Grundfør ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Landbruget og politikere på borgen er ramt af faktaresistens… ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Listeria i aioli ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ekspert: Seksualitet kan hjælpe kræftramte med at genfinde livskvaliteten ... læs mere
Sæt X i kalenderen den 7. april

Sæt X i kalenderen den 7. april

Der afholdes en koncert som er en lækkerbisken for elskere af både jazz og blues, med alt fra swingende jazz over smukke ballader til swedig blues og funkmusik. Alt udført på et højt professionelt niveau og med stor spilleglæde!! ... læs mere
Cykelløb i Hadsten i 2018

Cykelløb i Hadsten i 2018

Et af Danmarks største gadeløb køres den 9.august ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ung skytte nomineret til Årets Ildsjæl

Ung skytte nomineret til Årets Ildsjæl

I forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde d. 21. marts blev 14 årige Mark Frøsig fra skytteklubben VBF Skyttelaug Hinnerup nomineret til Årets Ildsjæl ... læs mere
Om Ågade i Hadsten

Om Ågade i Hadsten

af Herluf Nydam Jensen ... læs mere
Loading...