|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Landsindsamling: Tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov hylder danskerne

 

04-04-2018
Søndag 8. april går tusindvis af danskere på gaden for at samle ind til kræftsagen ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På Facebook vil tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov stå i spidsen for et stort liveshow, der skal hylde både de mange danskere, der samler ind og dem, der donerer penge til kræftsagen.
Lene Beier og Thomas Skov smiler til kameraet

De to kendte tv-værter glæder sig til at stå i spidsen for Kræftens Bekæmpelses store liveshow på Facebook. Foto: Kræftens Bekæmpelse/Peter Nørby

– Da jeg var 13 år, mistede jeg min mormor, som jeg var meget tæt på. Hun blev kun 56 år – det er ikke så meget ældre end, hvad jeg er nu.

Sådan fortæller tv-vært Lene Beier om sin mormors alt for tidlige død:

– Jeg husker, at jeg cyklede hjem fra skole og direkte hen på hospitalet for at besøge hende. Men da jeg kom ind på stuen, var den bare tom …  Jeg vidste godt, at min mormor var kritisk syg, men ikke, at det var så alvorligt. Hendes død kom som et chok for mig, og jeg vil faktisk sige, at jeg siden den gang har været rigtig bange for kræft.

Kræftsagen betyder rigtig meget for Lene Beier, og hun var derfor hurtig til at sige ja til udfordringen med at lede danskerne igennem Kræftens Bekæmpelses store liveshow på Facebook søndag 8. april. Denne dag går op mod 28.000 frivillige fra dør til dør for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

Frygten er, at det rammer

Ved sin side har Lene Beier en anden tv-vært, Thomas Skov, der lige nu er på turné med showet: ’Hva’ så nu?’ med komikeren Geo, der selv har været igennem et langt kræftforløb. 

– Når jeg er ude sammen med Geo, så møder jeg rigtig mange unge mennesker, der enten har eller har haft kræft. Det er så modbydeligt at se, hvad den sygdom gør, og hvordan den griber voldsomt ind i også helt unge menneskers liv, fortæller Thomas Skov og fortsætter:

– Særligt efter at jeg selv er blevet far, berører de mange historier mig dybt. Min store frygt er, at det en dag rammer – værst af alt – min datter eller kone, men også mig selv. Derfor glæder jeg mig enormt meget til at være vært for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling og være med til at fortælle en masse gode historier, siger han.

Det giver samtidig en stærk fællesskabsfølelse at vide, at så mange mennesker lige nu står sammen om én sag

Lene Beier

Lene og Thomas vil være på live fra kl. 15.30 i fire udsendelser på Facebook, der hver varer cirka 25 minutter. Her vil de tale med nogle af de mange danskere, der er med til samle ind, interviewe forskere, patienter og pårørende.

Begge værter har selv tidligere været ude med indsamlingsbøtten og haft gode oplevelser med det. De synes dog også, det kan være grænseoverskridende at banke på folks døre og bede om penge. Derfor er de begge fulde af respekt for de mange mennesker, der vælger at bruge deres søndag formiddag på at samle ind. 

I ser ud over jeres egen næse

– Jeg har haft mine børn med ude at samle ind, og de gik vildt meget op i det. Jeg synes, det er vigtigt at lære børn om frivilligt arbejde, og når man går sådan en tur sammen, kan man ikke undgå at have nogle gode samtaler. Det giver samtidig en stærk fællesskabsfølelse at vide, at så mange mennesker lige nu står sammen om én sag, fortæller Lene Beier, og Thomas Skov supplerer:

– Jeg synes, det er prisværdigt, at så mange mennesker vælger at bruge en dag på at samle ind. Der er så meget, man kan ellers kan bruge sin søndag på, men tusindvis af mennesker vælger at se udover deres egen næse og bakke op om så vigtig en sag. Når nu jeg ikke selv kan komme på gaden, glæder jeg mig i stedet til at hylde de mange indsamlere og fortælle deres historier, slutter Thomas Skov.

Meld dig som indsamler

Alle kan melde sig som indsamlere til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 år skal følges med en voksen. Du kan også følge landsindsamlingen på Facebook, når Kræftens Bekæmpelse i løbet af dagen sender live. Du kan dele din oplevelse på de sociale medier med hashtagget #Visflaget.

Meld dig som indsamler:

Ring på 7012 2018

Tilmed dig via índsamling.dk

Det går pengene til

Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr., går 61 kr. til forskning i kræft. 20 kr. går til hjælp og støtte til patienter, 16 kr. til oplysning og 3 kr. til administration.

Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Det går din støtte til

Landsindsamlingen på Facebook

Søndag eftermiddag står i landsindsamlingens tegn på Facebook, når Kræftens Bekæmpelse sender live med nyt fra indsamlingen og interview med patienter, pårørende, forskere og ikke mindst nogle af de seje indsamlere. 

Tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov er værter ved liveshowet, som vi sender fra klokken 15.30 med fire udsendelser, der hver varer cirka 25 minutter. 

Vi er ude i Danmark og transmitterer fra bl.a. Hvide Sande, Samsø og Køge. I dagens løb får de to værter besøg af en række spændende mennesker, og de er ikke bange for at hoppe ud af værtsrollen og for eksempel dyrke gymnastik eller lade sig tjekke for modermærkekræft.

Der bliver en pause på cirka 20 minutter mellem hver udsendelse. 

Se med på Kræftens Bekæmpelses Facebook-side. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...