|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

På søndag går danskerne på gaden for en god sag

06-04-2018

Søndag 8. april samler mange tusinde mennesker ind til Kræftens Bekæmpelse. Stort set alle husstande i Danmark får besøg, men kun hos halvdelen er der nogle hjemme. Du kan stadig melde dig som indsamler. Er du ikke hjemme, er der mange måder at støtte indsamlingen på.
En lille familie - far, mor og baby - støtter med et smil to indsamlere, de møder på gaden

Sidste år gav landsindsamlingen 35,7 millioner kroner til kræftsagen. Foto: Tomas Bertelsen

Søndag holder Kræftens Bekæmpelse sin årlige landsindsamling. Op mod 28.000 mennesker forventes at gå på gaden for at bakke op om Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge og forske i kræft samt støtte og hjælpe de mennesker, der får kræft og deres pårørende.

Har du ikke tilmeldt dig som indsamler, kan du nå det endnu, fortæller Trine Porret Randahl Larsen, projektleder i Kræftens Bekæmpelse. 

Hun glæder sig over de mange frivillige, der har meldt sig.

– Det vidner om en fantastisk opbakning, og vi har brug for hver en krone, som bliver samlet ind. Alle de mange mennesker, som vælger at gå ud at samle ind til fordel for kræftsagen, og alle de frivillige indsamlingsledere, som koordinerer indsamlingen lokalt, gør et kæmpe stykke arbejde. Uden den opbakning var der ikke en landsindsamling, siger Trine Porret Randahl Larsen.

Læs om Ulrik, der har 30 års jubilæum som indsamler:

Ulrik er indsamlingsveteran: 30 år på samme rute 

Desværre er det sådan, at når de ihærdige indsamlere banker på, er det ikke altid, døren bliver åbnet. Der er kun nogen hjemme hos omkring halvdelen af danskerne.

Kan trækkes fra i skat

Er man ikke være hjemme, når indsamlerne kommer forbi, er der mange andre måder, man kan give sin støtte. Det kan ske via sms, MobilePay og på indsamling.dk. Hvert indsamlingsområde har sit eget MobilePay-nummer, så man kan følge, hvor mange penge der kommer ind via den mobile betalingsløsning til den enkelte lokale indsamling. 

Læs mere om at samle ind: 

Om at være indsamler

MobilPay erstatter i højere og højere grad kontanterne i raslebøtten. Sidste år valgte rekordmange danskere at give penge via MobilePay. Det er muligt at trække donationer via MobilePay fra i skat. Indberetningen til Skat sker automatisk. Man skal dog først give sit samtykke via NemID. Herefter vil det så gælde for alle de næste gange, der bliver sendt donationer afsted.

Følg indsamlingen på Facebook Live

Ligesom sidste år sender Kræftens Bekæmpelse live på Facebook fra landsindsamlingen. Liveshowet går i gang klokken 15.30. De kendte tv-navne Lene Beier og Thomas Skov Gaardsvig er frontfigurer og værter, men de egentlige hovedpersoner er patienter og pårørende samt forskere og eksperter, som bliver interviewet i dagens løb.

Danskerne opfordres til at dele deres historier via Facebook, og i løbet af udsendelsen ringer værterne op til en række indsamlere for at høre om gode og sjove oplevelser på dagen, ligesom der vil være forskellige konkurrencer, man kan deltage i. Showet kan følges ved at gå ind på www.cancer.dk/facebook. 

Det går pengene til

Landsindsamlingen gav sidste år 35,7 millioner kroner til kræftsagen.

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 61 til forskning, 20 til patientstøttearbejde og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 3 kroner går til administration.

Du kan stadig nå at melde dig som indsamler ved at klikke her:

www.indsamling.dk/bliv-indsamler/

Læs mere om landsindsamlingen:

Danskerne hjælper kræftforskningen ved landsindsamlingen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Bedre indeklima og et mindre el-forbrug bliver resultatet, når Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel får nyt tagbelægning og ventilationssystem ... læs mere
NYT fra Favrskov Kommune

NYT fra Favrskov Kommune

Borgerservice river skrankerne ned ... læs mere
Loading...