|

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Ny rapport: Kræftrådgivningerne bliver brugt mere og mere

07-06-2018
Kræftpatienter og pårørende benytter flere af kræftrådgivningernes tilbud. Det viser ny årsrapport, som Kræftens Bekæmpelse netop har offentliggjort. Antallet af kontakter er steget med syv pct. i forhold til 2016.

Et stemningsfoto fra Kræftrådgivningen i Odense, hvor man tydeligt mærker den øgede efterspørgsel på tilbud og aktiviteter. Foto: Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse har 11 kræftrådgivninger i hele landet, hvor kræftpatienter, pårørende og efterlevende gratis kan møde op og tale med en rådgiver, deltage i samtalegrupper, foredrag, kreative eller fysiske aktiviteter.
Flere kontakter
En årsrapport, som Kræftens Bekæmpelse har udarbejdet, viser, at danskerne bruger rådgivningstilbuddene mere. I 2017 var der 83.349 kontakter i kræftrådgivningerne, og det er en stigning på syv pct. i forhold til 2016:
– Vores rådgivningstilbud og aktiviteter bruges mere af kræftpatienter og pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, og rapporten viser, at der er brug for Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud, siger afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte Laila Walther.
– Vores rådgivningstilbud og aktiviteter bruges mere af kræftpatienter og pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, og rapporten viser, at der er brug for Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud
Afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte Laila Walther.
Kræftrådgivningen i Odense er en af de kræftrådgivninger, der meget tydeligt mærker den øgede efterspørgsel på tilbud og aktiviteter. I 2017 har der været hele 10.724 kontakter med kræftpatienter og pårørende, og det betyder, at der ofte er fuldt hus i kræftrådgivningen:
– Vi mærker tydeligt, at der er tryk på både åben rådgivning, de faste tilbud og alle vores aktiviteter. Kræftrådgivningen ligger lige ved det kræftbehandlende sygehus, og når kræftpatienter og pårørende har fået hjælp og støtte hos os, så fortæller de det videre til deres netværk. På den måde breder kendskabet sig som ringe i vandet og flere vender tilbage efter flere tilbud, forklarer rådgivningsleder i Odense, Vivi Brandt Rasmussen.
Flere frivillige er engageret
Ud over den stigende aktivitet i kræftrådgivningerne er langt flere frivillige engageret i patientstøtteaktiviteter i kræftrådgivningerne. Fra 2016–2017 er der sket en stigning på 15 pct. og i hele perioden 2015 – 2017 er stigningen på hele 49 pct.
Laila Walther er på vegne af Kræftens Bekæmpelse dybt taknemmelig for det store frivillige engagement på patientstøtteområdet:
– Jeg er slet ikke i tvivl om, at det store engagement, som frivillige lægger for dagen i kræftrådgivningerne, er guld værd for kræftpatienter og pårørende. Ofte har frivillige selv været gennem et kræftforløb – enten som patient eller som pårørende – og de erfaringer giver de nu videre til andre i samme situation. Jeg er dybt taknemmelig og vil gerne takke alle for den store indsats, siger afdelingschef Laila Walther.
Her i Odense har vi rigtig mange frivillige, og huset summer simpelthen af liv og aktivitet. Ofte er vi nødt til at lukke for flere tilmeldinger, fordi der er rift om pladserne.
Rådgivningsleder i Odense, Vivi Brandt Rasmussen.
Kræftrådgivningen i Odense har en stor gruppe frivillige i alle aldersgrupper og nogle med faglige baggrunde som enten sygeplejerske, socialrådgiver og psykolog. Alle yder en kæmpe indsats:
– Her i Odense har vi rigtig mange frivillige, og huset summer simpelthen af liv og aktivitet. Ofte er vi nødt til at lukke for flere tilmeldinger, fordi der er rift om pladserne. Vores hus er så indbydende, og i kombination med de frivilliges store indsats, så bliver kræftpatienter og pårørende mødt af hjerterum og engagement, siger Vivi Brandt Rasmussen.
Ingen skal stå alene med kræft. Har du eller en i din familie kræft, så brug Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud.

Find en kræftrådgivning nær dig
Fakta
I Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger landet over kan du møde op og få individuel rådgivning eller familie rådgivning, deltage i en samtalegruppe, foredrag, kreative eller fysiske aktiviteter og meget mere.
Alle er velkomne til at komme forbi eller ringe til rådgivningerne – der er gratis og for alle, der er berørt af kræft.
Læs årsrapporten her:
Sidst ændret 07.06.2018

Af Birgitte Oppermann
Tilbage til oversigten

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sct. Hans Aften 2018

Sct. Hans Aften 2018

Spejderne gennemfører uanset vejret ... læs mere
Tre 1-årige gik fra Ulfborg i Vestjylland til Tyskland

Tre 1-årige gik fra Ulfborg i Vestjylland til Tyskland

Fik stramninger over for illegale indvandrere mon de tre små til at forlade landet? ... læs mere
Sofie Hakala til Hadsten Håndbold

Sofie Hakala til Hadsten Håndbold

Den 24-årige højre fløj Sofie Hakala skifter til Hadsten Håndbold fra AGF’s 1. division ... læs mere
Du skal til BOLD i aften

Du skal til BOLD i aften

af Gert Jensen juni 2018 11:54 Kamp i aften torsdag 7. juni 2018 19:00 på NMT-BYENS ARENA Træner Rasmus Saugmann udtaler dette: Så går vi ind i den afsluttende periode af denne forårssæson, og det er ikke blevet til den ... læs mere
Indbrud i Skjød

Indbrud i Skjød

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 368.

Ugens naturbilleder nr. 368.

Velkommen til juni, den første sommermåned ifølge kalenderen. Det føles dog ikke som den første sommermåned i naturen, nærmere som sensommer ... læs mere
Cykeldag for hele familien

Cykeldag for hele familien

Cykeldag ved Sløjfen og i Hadsten med oplevelser for hele familien ... læs mere
Grundlovstale i Hadbjerg / HØST d. 5.06.18

Grundlovstale i Hadbjerg / HØST d. 5.06.18

Af Rikke Randrup Skåning, medlem af Favrskov Byråd for Socialdemokratiet ... læs mere
Grundlovsfest i Lyngå Præstegårdshave

Grundlovsfest i Lyngå Præstegårdshave

Grundlovsfest i Lyngå Præstegårdshave var en stor succes med mange fremmødte og perfekt vejr ... læs mere
Mobil Diskotek Spotlight skifter ejer

Mobil Diskotek Spotlight skifter ejer

Vi er stolte over at kunne fortælle at fra 1. maj 2018 er Mobil Diskotek Spotlight blevet en del af P4AGROUP.DK ... læs mere
Lej en PØLSEVOGN med DET HELE

Lej en PØLSEVOGN med DET HELE

Lej en Komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand ... læs mere
Truede med foto af en pistol

Truede med foto af en pistol

En 33-årig mand blev i går kl. 00.32 anholdt på sin adresse i Hinnerup og sigtet for trusler på livet ... læs mere
Loading...