|

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Ny rapport: Kræftrådgivningerne bliver brugt mere og mere

07-06-2018
Kræftpatienter og pårørende benytter flere af kræftrådgivningernes tilbud. Det viser ny årsrapport, som Kræftens Bekæmpelse netop har offentliggjort. Antallet af kontakter er steget med syv pct. i forhold til 2016.

Et stemningsfoto fra Kræftrådgivningen i Odense, hvor man tydeligt mærker den øgede efterspørgsel på tilbud og aktiviteter. Foto: Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse har 11 kræftrådgivninger i hele landet, hvor kræftpatienter, pårørende og efterlevende gratis kan møde op og tale med en rådgiver, deltage i samtalegrupper, foredrag, kreative eller fysiske aktiviteter.
Flere kontakter
En årsrapport, som Kræftens Bekæmpelse har udarbejdet, viser, at danskerne bruger rådgivningstilbuddene mere. I 2017 var der 83.349 kontakter i kræftrådgivningerne, og det er en stigning på syv pct. i forhold til 2016:
– Vores rådgivningstilbud og aktiviteter bruges mere af kræftpatienter og pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, og rapporten viser, at der er brug for Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud, siger afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte Laila Walther.
– Vores rådgivningstilbud og aktiviteter bruges mere af kræftpatienter og pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, og rapporten viser, at der er brug for Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud
Afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte Laila Walther.
Kræftrådgivningen i Odense er en af de kræftrådgivninger, der meget tydeligt mærker den øgede efterspørgsel på tilbud og aktiviteter. I 2017 har der været hele 10.724 kontakter med kræftpatienter og pårørende, og det betyder, at der ofte er fuldt hus i kræftrådgivningen:
– Vi mærker tydeligt, at der er tryk på både åben rådgivning, de faste tilbud og alle vores aktiviteter. Kræftrådgivningen ligger lige ved det kræftbehandlende sygehus, og når kræftpatienter og pårørende har fået hjælp og støtte hos os, så fortæller de det videre til deres netværk. På den måde breder kendskabet sig som ringe i vandet og flere vender tilbage efter flere tilbud, forklarer rådgivningsleder i Odense, Vivi Brandt Rasmussen.
Flere frivillige er engageret
Ud over den stigende aktivitet i kræftrådgivningerne er langt flere frivillige engageret i patientstøtteaktiviteter i kræftrådgivningerne. Fra 2016–2017 er der sket en stigning på 15 pct. og i hele perioden 2015 – 2017 er stigningen på hele 49 pct.
Laila Walther er på vegne af Kræftens Bekæmpelse dybt taknemmelig for det store frivillige engagement på patientstøtteområdet:
– Jeg er slet ikke i tvivl om, at det store engagement, som frivillige lægger for dagen i kræftrådgivningerne, er guld værd for kræftpatienter og pårørende. Ofte har frivillige selv været gennem et kræftforløb – enten som patient eller som pårørende – og de erfaringer giver de nu videre til andre i samme situation. Jeg er dybt taknemmelig og vil gerne takke alle for den store indsats, siger afdelingschef Laila Walther.
Her i Odense har vi rigtig mange frivillige, og huset summer simpelthen af liv og aktivitet. Ofte er vi nødt til at lukke for flere tilmeldinger, fordi der er rift om pladserne.
Rådgivningsleder i Odense, Vivi Brandt Rasmussen.
Kræftrådgivningen i Odense har en stor gruppe frivillige i alle aldersgrupper og nogle med faglige baggrunde som enten sygeplejerske, socialrådgiver og psykolog. Alle yder en kæmpe indsats:
– Her i Odense har vi rigtig mange frivillige, og huset summer simpelthen af liv og aktivitet. Ofte er vi nødt til at lukke for flere tilmeldinger, fordi der er rift om pladserne. Vores hus er så indbydende, og i kombination med de frivilliges store indsats, så bliver kræftpatienter og pårørende mødt af hjerterum og engagement, siger Vivi Brandt Rasmussen.
Ingen skal stå alene med kræft. Har du eller en i din familie kræft, så brug Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud.

Find en kræftrådgivning nær dig
Fakta
I Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger landet over kan du møde op og få individuel rådgivning eller familie rådgivning, deltage i en samtalegruppe, foredrag, kreative eller fysiske aktiviteter og meget mere.
Alle er velkomne til at komme forbi eller ringe til rådgivningerne – der er gratis og for alle, der er berørt af kræft.
Læs årsrapporten her:
Sidst ændret 07.06.2018

Af Birgitte Oppermann
Tilbage til oversigten

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Ældre Sagen

NYT fra Ældre Sagen

Mødested for mænd ... læs mere
Statsministeren har udskrevet valg!

Statsministeren har udskrevet valg!

Valgrygterne har længe floreret på Christiansborg. I søndags trykkede statsministeren på valgknappen ... læs mere
Rejser i Norden

Rejser i Norden

Det østjyske rejsebureau Rejs og oplev udbyder i år to rejser til vores nordiske nabolande. Anne Hansen Aamand, Hadsten, der er rejseleder fortæller, at der er store forskelle men og så lighedspunkter på Gotland og Island, der er to af ... læs mere
PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP...

PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP…

Kig med, når Kurt Villy bladrer i Hadstens første avis - dagbladet "Hadsten Folketidende" - og igen møder Gotfred Buch, byens matador indenfor tobakken ... læs mere
Loading...