|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Store supermarkedskæder gemmer cigaretterne væk

27-06-2018
Føtex, Bilka, Netto, Salling og REMA 1000 har netop vedtaget at gemme cigaretpakkerne væk, så de ikke længere vil være synlige i butikkerne. Administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker hilser initiativet velkommen.
Snart er det slut med synlige cigaretter i en lang række supermarkeder i Danmark. Både REMA 1000, Føtex, Netto, Bilka og Salling gemmer al tobak væk. Det har Rema 1000 og Salling Group netop meddelt.
Begge supermarkedskæder ønsker med initiativet at være med til at sikre, at færre unge begynder at ryge.
– Jeg er stolt over, at vi kan vise Kræftens Bekæmpelse, at vi gør vores bedste for at imødekomme deres og regeringens mål om en røgfri generation i 2030. Vi er klar over, at dette initiativ ikke gør Danmark 100 procent røgfri, men samarbejdet mellem detailhandlen og organisationer som Kræftens Bekæmpelse er et vigtig skridt, når rygestart skal forebygges, siger Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i REMA 1000, der tæller i alt 314 butikker.
Administrerende direktør i Salling Group Per Bank siger, at Salling Group som landets største detailhandelvirksomhed har et ansvar for at gå forrest:
– Vi kan gøre en reel forskel for de næste generationer ved at sætte fokus på rygning og gøre det mindre attraktivt at begynde at ryge. Danmark skal nå i mål med en røgfri generation i 2030, siger Per Bank.
Læs også: Børn og unges rygevaner
I Kræftens Bekæmpelse er administrerende direktør Jesper Fisker begejstret for, at supermarkedskæderne tager ansvar og melder sig ind i kampen for at få røgfri generationer:
– Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Detailhandlen skal have stor ros for at tage et ambitiøst og aktivt medansvar for at være med til at sikre, at det bliver sværere for børn og unge at begynde at ryge, siger Jesper Fisker.
Siden 2013 er andelen af 16-19 årige, der begynder at ryge, steget. En analyse fra Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet viser, at 40 unge begynder at ryge hver dag.
– Så det er fantastisk, at cigaretterme nu kommer væk i så mange af landets dagligvarebutikker. Vi vil gerne forhindre, at børn og unge begynder at ryge, og det gør vi bl.a. ved at sikre, at det er så svært som muligt for børnene og de unge at få adgang til cigaretterne, siger han.
Udrulningen af Salling Groups initiativ begynder efter sommerferien i de større byer, når Føtex i Storkøbenhavn, Netto i Aarhus og Odense, Bilka i København, Randers og Aalborg og Salling Stormagasin i Aarhus og Aalborg fra 1. august har gemt tobak og cigaretter af vejen. Ambitionen er, at alle Salling Groups godt 600 butikker i Danmark har gemt tobakken helt af vejen den 1. oktober.
Cigaretterne skal skjules i alle REMA 1000-kædens 314 butikker fra årsskiftet.
Tidligere på året meldte Magasin ud, at man helt fjerner cigaretterne i Magasin i Lyngby og på Kongens Nytorv i København.
Læs mere om Røgfri Fremtid her
Sidst ændret 27.06.2018

Af Lise Bondesen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.En forrygende GOLF-dag i Hammel

En forrygende GOLF-dag i Hammel

Hadsten-Mesteren blev kåret ... læs mere
Nyhedsbrev juli fra Idrætssamvirket

Nyhedsbrev juli fra Idrætssamvirket

Besøg af FrivilligCenter Favrskov ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Afbrændingsforbud i dele af Østjylland På baggrund af de seneste mange dages gode vejr er vegetationen blevet særdeles tør. Det betyder, at der er en væsentlig større risiko for brande i såvel haver, på marker, i skove m.v. Beredskab & ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Oppustede pakker med frikadellepølse ... læs mere
Hadsten Varmeværk underskriver kontrakt om stort solvarmeanlæg.

Hadsten Varmeværk underskriver kontrakt om stort solvarmeanlæg.

Bestyrelsen på Hadsten Varmeværk har indgået en aftale med Arcon-Sunmark om opførelse af et solvarmeanlæg på Toftegårdsvej 15 i Hadsten ... læs mere
Har du et yndlingsORD?

Har du et yndlingsORD?

Favrskov Bibliotekerne og Danmarks Biblioteker inviterer alle til at deltage i kampagnen om at kåre danskernes yndlingsord ... læs mere
Favrskov Kommunes åbeningstider i Ferien

Favrskov Kommunes åbeningstider i Ferien

Juli og første del af august er ferietid, og det har indflydelse på åbningstiderne og kontaktmulighederne. Se oversigten her ... læs mere
Hadsten Dinner har åbnet - se næste uges madplan

Hadsten Dinner har åbnet – se næste uges madplan

Restuarant DINNER er åbnet i det gamle GOGGEN i Hadsten-Centret ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
MÅNEDENS KLUMME.

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge jour. emer ... læs mere
Skal du opbevare æg i køleskabet eller på køkkenbordet?

Skal du opbevare æg i køleskabet eller på køkkenbordet?

Er det en skrøne, at æg fra høns skal på køl, eller er det bedre at opbevare dem i stuetemperatur? Få svaret her ... læs mere
Loading...