|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Rejser du sydpå i vinterferien, så vær klar til at blive smurt ind af de lokale

 

09-02-2017
Udlandet står i kø for at hjælpe danskere i solen. På bare fem dage har kampagnen Help a Dane fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden fået over 4 millioner views i udlandet, og mere end 8.000 mennesker fra bl.a. Thailand, Grækenland og Spanien har meldt sig som frivillige ambassadører. Medier som BBC News, CNN og The Huffington Post har også spredt budskabet.

Flere udlandske medier taler om kampagnen Help a Dane. Her er et billede fra en græsk nyhedsudsendelse.

I fredags gik Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden i luften med en noget utraditionel indsats, som skal hjælpe danskerne til at undgå solskoldninger, når de rejser sydpå. Kampagnen er målrettet lokalbefolkningerne på Danmarks fem foretrukne rejsedestinationer og har bredt sig som en løbeild på sociale medier. Filmene er delt langt over 30.000 gange på Facebook i bl.a. Thailand og Grækenland.

Lokale medier spreder budskabet

I alle fem lande har kampagnen også opnået betydelig presseomtale. Blandt andet har medier som BBC, CNN og The Huffington Post bragt historier om kampagnen i Grækenland, hvor også Ant1 News, ALPHA News og den populære talkshowvært Eleni Menegaki har bragt indslag om filmene.

Kommentarsporene på de fem film flyder over med begejstrede reaktioner, og den virale spredning har ikke begrænset sig til de fem udvalgte lande. Via Help a Danes facebookside har der været henvendelser fra bl.a. Vietnam og Egypten om at udvide kampagnen med film til de to lande, så lokalbefolkningen her også kan hjælpe danskere i solen.  

Bertelsen folder sig ud

Kampagnens omdrejningspunkt er fem tv-taler på henholdsvis thai, spansk, græsk, fransk og italiensk, hvor tv- og radiovært Mikael Bertelsen har en bøn til lokalbefolkningerne: Hjælp en dansker i solen. Filmene slutter med en opfordring til at melde sig som frivillig ambassadør, og den invitation har mere end 8.000 mennesker valgt at tage imod.

– Vi er simpelthen så overvældede over den store internationale interesse for Help a Dane. Det vælter ind med henvendelser, og at så mange mennesker ligefrem har valgt at blive ambassadører for vores kampagne, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os. Det er helt fantastisk, og kampagnen er jo kun lige startet, siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. 

Danskerne har et problem med solen

Hvert år konstateres der ca. 2.100 nye tilfælde af modermærkekræft i Danmark, og på verdensplan placerer det os på en kedelig femteplads. Op mod 90 % af disse tilfælde kunne undgås med fornuftig adfærd i solen – ikke mindst når vi rejser sydpå. 

– Vi kan i højere grad lære af de lokale, når vi er på solferie og eksempelvis holde siesta i skyggen, når solen bager midt på dagen. Med det høje engagement i Help a Dane-kampagnen skal danskerne ikke blive overraskede, hvis en lokal tilbyder skygge under en parasol, en solhat eller en ekstra klat solcreme, siger Mette Meldgaard, programchef i TrygFonden. 

Alle fem film kan ses på kampagnesitet helpadane.com og på Facebook.

Kræft i huden
  • Op mod 90 % af alle tilfælde af kræft I huden skyldes uv-stråling fra den naturlige sol eller solarier.
  • I Danmark har vi færre årlige soltimer end fx Sydeuropa og uv-indekset når aldrig over 7. På soldestinationer tættere på ækvator, kan uv-indekset nå helt op på 12 – 15.
  • Blandt de Nordiske lande har Danmark den højeste incidens af modermærkekræft (den mest alvorlige form for kræft i huden), når man tager højde for befolkningsstørrelse og alderssammensætning
  • På verdensplan har Danmark den 5. højeste incidens af modermærkekræft – kun overgået af New Zealand, Australien, Schweiz og Holland.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.HSK Fodbold får ny samarbejdsklub

HSK Fodbold får ny samarbejdsklub

Den 1. januar 2021 indgik vi i HSK Fodbold en ny samarbejdsaftale med Randers FC, der betyder, at vi i de kommende år vil være en del af Randers FC Klubfællesskabet ... læs mere
UD I NATUREN (3)

UD I NATUREN (3)

Det nye år er godt i gang og oplevelserne venter på dig. Selvom vi ikke ved hvad året bringer, kan vi stadig gå på opdagelse i naturen ... læs mere
Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Flere milde vintre i træk får erindringen om en rigtig snestorm til at udviskes. Derfor er det på tide at vise, hvordan Kjørmes i 1996 satte hele Søndergade og omegnen på stand by ... læs mere
2 bilister standset af politiet

2 bilister standset af politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ja til COVID vaccinepas

Ja til COVID vaccinepas

Af Christian Møller – Nielsen, regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør ... læs mere
Byrådsmøde foregår via Skype

Byrådsmøde foregår via Skype

På grund af den aktuelle corona-situation bliver byrådsmødet tirsdag 26. januar 2021 kl. 19 i Favrskov Kommune afviklet som et Skype-møde ... læs mere
Taget for narkokørsel m.m.

Taget for narkokørsel m.m.

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Loading...