|

Nyt fra LECA

I hjertet af Århus er en gammel kommunal bygning solgt, revet ned og erstattet af nye boliger med et fælles grønt gårdrum.

 

  • Valdemars Have
  • Valdemars Have
  • Valdemars Have
  • Valdemars Have
  • Valdemars Have
  • Valdemars Have

På Valdemarsgade i Århus er der blevet bygget 106 nye lejligheder fordelt på 2 længer. Imellem de to bygninger er der lavet 3 parkeringskældre og oven på dem, er der etableret et haveanlæg – en byhave, hvorigennem en offentlig sti snor sig og skaber forbindelsen mellem de omkringliggende veje.

OKNygaard havde landskabsentreprisen og skulle opbygge byhaven. I udbudsmaterialet var der foreskrevet et letvægtsmateriale, da betondækkene ikke ville kunne klare belastningen fra almindelig jord. Valget faldt på Leca® letklinker, da det var det bedst kendte og mest veldokumenterede idet produktet har mange år på bagen.

Skrånende terræn

Den ca. 60 meter lange byhave skråner hele 11 højdemeter og derfor måtte området deles op i etaper. Af samme grund tog udblæsningen af Leca® 10-20 længere end forventet. De ekstra stop, og blæseslangerne der skulle flyttes rundt, kostede lidt ekstra tid, men tidsplanen holdt alligevel.

Martin Høj, formand ved OKNygaard A/S, fortæller, at det var første gang han arbejdede med Leca® letklinker. Selv om han havde set videoer med folk, der går rundt på et lag af letklinker, var han alligevel lidt skeptisk for, om det nu kunne holde:
– Vores frygt var, at kuglerne, på grund af det skrånende terræn, ville trille ned som bolde fra et boldrum. Men det var meget nemmere at arbejde med end forventet.

Det skrånende underlag betød dog, at de små lerkugler godt kunne skride lidt efter første lag var komprimeret, men jo tykkere et lag der blev blæst ud og komprimeret, jo mere fast lå letklinkerne.

Problemfrit samarbejde

– Både før og under udførelsen har samarbejdet med Leca fungeret perfekt. Ingeniør Knud Mortensen stod klar med sin tekniske ekspertise og salgsafdelingen sørgede for, at Leca® letklinkerne blev leveret, efterhånden som der var brug for dem. Det har bare kørt som det skulle, slutter Martin Høj af.
 

FAKTA

Bygherre: Valdemars Have A/S
Udvikler og totalentreprenør: Casa A/S
Landskabsentreprise: OKNygaard A/S
Leca® produkt: 2000 m³ Leca® 10-20

Leca® løsning: Landskabsarkitekttur

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...