|

NYT fra LMO

Utilfreds med vandplaner? Det er nu, du skal indsende høringssvar!

Pressemeddelelse                                                                                21. maj 2015                                                                                       

Har du styr på, hvad de statslige vandområdeplaner betyder for dig? Som landmand er det vigtigt at give din mening til kende, og det er nu, du skal lave dit høringssvar, lyder opfordringen fra LMO’s bestyrelsesformand

Kvælstofreduktion er langt fra et ukendt diskussionsemne, og mange landmænd er helt uenige i den måde, som de kommende vandområdeplaner er skruet sammen på.

        Alle landmænd bliver ramt med det forslag, der er lagt frem nu. Jeg vil derfor gerne opfordre alle landmænd til at interessere sig for sagen og indsende et høringssvar. Det nuværende forslag er efter min mening helt uden proportioner med kravet om kvælstofreduktion som det væsentligste område. Det er vi nødt til at få gjort noget ved, siger Nis Hjort, bestyrelsesformand for LMO og for Vejle-Fredericia landboforening.

 

De statslige vandområdeplaner for 2015-2021 er netop nu i offentlig høring, og dermed har alle mulighed for at ytre deres utilfredshed med baggrund i konsekvenserne for deres egen bedrift.

        At ytre vores utilfredshed er den eneste chance, som vi har. Og hvis vi skal gøre forhåbninger om at blive hørt, er det vigtigt at så mange som muligt giver deres mening til kende, siger Nis Hjort og minder om, at det virkelig gav genlyd, da der blev indsendt 7.000 høringssvar om de tidligere vandplaner.

 

Få nemt hjælp til at lave dit høringssvar

Planteavlskonsulent fra LMO, Børge Olesen Nielsen, er helt enig i, at hvis høringsfasen skal have en effekt, er det nødvendigt med mange høringssvar omkring de nye vandområdeplaner.

        At skrive et høringssvar er en god måde for landmanden til at få formidlet sin utilfredshed på, og vi har tidligere set, at det rent faktisk nytter noget at opponere på denne måde, siger Børge Olesen Nielsen og fortsætter:

        Vi er af den opfattelse, at landmændene bliver unødigt hårdt ramt, så vi opfordrer til, at man deltager i høringsfasen og på den måde giver sin mening til kende.

 

LMO kan hjælpe landmanden med at udarbejde et høringssvar, der primært belyser kvælstofreduktionen på bedriftsniveau. Prisen er blot 985 kroner plus moms for et gennemarbejdet høringssvar.

        Vi har alle de oplysninger, som vi skal bruge fra kundens markplan, så det er nemt at gå til. I høringssvaret tager vi udgangspunkt i, hvor meget jord der skal bratlægges for at kunne opnå de fastsatte mål i vandområdeplanerne. Landmanden får altså en individuel vurdering, hvor vi beregner hans potentielle tab ved gennemførsel af vandområdeplanerne. Der er risiko for tab på op til 2.000 kroner pr ha for nogle landmænd, så der er helt sikkert en grund til at råbe ”vagt i gevær”, siger Børge Olesen Nielsen fra LMO.

 

Høringssvar skal være modtaget hos Naturstyrelsen senest 23. juni klokken 12, men LMO anbefaler at få det sendt snarest muligt.

 

For yderligere info:

Kontakt planteavlskonsulent Børge Olesen Nielsen på telefon 7658 7470 eller bestyrelsesformand Nis Hjort på telefon 2022 6629.

 

 

Kort om LMO

LMO fremmer landmænds og andre erhvervsdrivendes indtjening og udvikling gennem kvalitetsrådgivning. Vi hjælper med regnskab & skat, driftsøkonomi, erhvervs- og privatjura, planteavl, miljø, kvæg, svin, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse og IT. Vi står klar med 400 dygtige medarbejdere og bistår ca. 6.500 kunder fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Silkeborg, Aars og på Samsø. Vi er ejet af landmænd gennem landboforeninger og familielandbrugsforeninger.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Loading...