|

NYT fra LMO

LMO og kommune samarbejder om hjælp til landmænd

 

LMO og Favrskov Kommune samarbejder om at uddele to private legater. Det ene til fordel for landmænd i nød, og det andet til landmænd der har udvist særlig flid og sparsommelighed.

Sygdom eller en ulykke kan få alvorlige konsekvenser, når den rammer. For landmænd kan det betyde, at han får svært ved at drive sin bedrift og med stor usikkerhed til følge:

”Landmanden er afhængig af, at han fysisk kan varetage rigtig mange opgaver. Både sygdom eller en alvorlig ulykke kan derfor betyde, at han pludselig ikke er i stand til at yde det samme som tidligere. Det kan hurtigt få fatale konsekvenser for virksomheden”, fortæller Inger Kristensen, der er socialkonsulent i LMO.

To legater til landmænd 

Nu er Favrskov kommune og LMO derfor gået sammen om i fællesskab at kunne uddele midler fra to private legater. Det ene af de to legater går til landmænd, der af den ene eller anden grund har brug for en økonomisk håndsrækning:

”Formålet med legaterne er blandt andet at støtte landmænd, som er ramt af sygdom, ulykke eller på anden vis er kommet i nød”, fortæller LMOs socialkonsulent.

Udover at hjælpe landmænd i nød gives der også støtte til landmænd, som ved flid og sparsommelighed har vist, at de kan og vil udvikle deres virksomhed:

”Det er jo både en form for anerkendelse og samtidig en motivation til at flittige og arbejdssomme landmænd fortsætter deres gode arbejde”, understreger Inger Kristensen.

Skal opfylde kriterier

For at komme i betragtning til legaterne skal ansøgerne opfylde en række kriterier. Man skal eksempelvis bo i enten de tidligere kommuner Hadsten eller Hinnerup eller inden for postnummeret 8881 Thorsø.

LMOs socialkonsulent håber, at legaterne kan være med til at gøre en lille forskel i hverdagen – særlig for de landmænd, der måske gennemgår en svær tid:

”Sygdom og ulykker sker ikke altid blot for naboen. Det kan ramme os alle. En uventet sum penge kompenserer ikke for hverken sygdom eller andre svære ting i livet, men det kan være et lille plaster på såret. Håbet er, at legaterne kan være med til at hjælpe landmændene et lille skridt videre i en svær situation”, udtaler Inger Kristensen, LMO.

Læs mere om kriterierne og ansøgningsproceduren på www.favrskov.dk. Her kan man også hente ansøgningsskema (søg på ’Landmandslegater’).

Har man spørgsmål, kan man kontakte Cathrine Gert Nielsen på okopost@favrskov.dk/89 64 62 12 eller Inger Kristensen fra LMO på ink@lmo.dk/29 99 57 22.

Der er ansøgningsfrist 1. februar 2018.

 

Læs også mere på LMO’s hjemmeside www.lmo.dk

 

Kort om LMO

LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, økologi, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg og på Samsø.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glem tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...