|

NYT fra LMO

LMO og kommune samarbejder om hjælp til landmænd

 

LMO og Favrskov Kommune samarbejder om at uddele to private legater. Det ene til fordel for landmænd i nød, og det andet til landmænd der har udvist særlig flid og sparsommelighed.

Sygdom eller en ulykke kan få alvorlige konsekvenser, når den rammer. For landmænd kan det betyde, at han får svært ved at drive sin bedrift og med stor usikkerhed til følge:

”Landmanden er afhængig af, at han fysisk kan varetage rigtig mange opgaver. Både sygdom eller en alvorlig ulykke kan derfor betyde, at han pludselig ikke er i stand til at yde det samme som tidligere. Det kan hurtigt få fatale konsekvenser for virksomheden”, fortæller Inger Kristensen, der er socialkonsulent i LMO.

To legater til landmænd 

Nu er Favrskov kommune og LMO derfor gået sammen om i fællesskab at kunne uddele midler fra to private legater. Det ene af de to legater går til landmænd, der af den ene eller anden grund har brug for en økonomisk håndsrækning:

”Formålet med legaterne er blandt andet at støtte landmænd, som er ramt af sygdom, ulykke eller på anden vis er kommet i nød”, fortæller LMOs socialkonsulent.

Udover at hjælpe landmænd i nød gives der også støtte til landmænd, som ved flid og sparsommelighed har vist, at de kan og vil udvikle deres virksomhed:

”Det er jo både en form for anerkendelse og samtidig en motivation til at flittige og arbejdssomme landmænd fortsætter deres gode arbejde”, understreger Inger Kristensen.

Skal opfylde kriterier

For at komme i betragtning til legaterne skal ansøgerne opfylde en række kriterier. Man skal eksempelvis bo i enten de tidligere kommuner Hadsten eller Hinnerup eller inden for postnummeret 8881 Thorsø.

LMOs socialkonsulent håber, at legaterne kan være med til at gøre en lille forskel i hverdagen – særlig for de landmænd, der måske gennemgår en svær tid:

”Sygdom og ulykker sker ikke altid blot for naboen. Det kan ramme os alle. En uventet sum penge kompenserer ikke for hverken sygdom eller andre svære ting i livet, men det kan være et lille plaster på såret. Håbet er, at legaterne kan være med til at hjælpe landmændene et lille skridt videre i en svær situation”, udtaler Inger Kristensen, LMO.

Læs mere om kriterierne og ansøgningsproceduren på www.favrskov.dk. Her kan man også hente ansøgningsskema (søg på ’Landmandslegater’).

Har man spørgsmål, kan man kontakte Cathrine Gert Nielsen på okopost@favrskov.dk/89 64 62 12 eller Inger Kristensen fra LMO på ink@lmo.dk/29 99 57 22.

Der er ansøgningsfrist 1. februar 2018.

 

Læs også mere på LMO’s hjemmeside www.lmo.dk

 

Kort om LMO

LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, økologi, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg og på Samsø.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Litterær lørdagsquiz - med et strejf af jul

Litterær lørdagsquiz – med et strejf af jul

Lørdag d. 8. december kl. 10.30 er sidste chance i år for at deltage i Hadsten Biblioteks underholdende litterære lørdagsquiz ... læs mere
Julekoncert i Retroworld, Lerbjerg

Julekoncert i Retroworld, Lerbjerg

Med Miriam Mandipira og bandet venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner! ... læs mere
BØRNENE VED KILDEN

BØRNENE VED KILDEN

Den 5. december tager vi med skomagerdatteren Mathea fra Søndergade og besøger Hadsten Afholdshotels køkkenregioner, hvor Annine Egestad regerer ... læs mere
Voldum får besøg af Madcirkus

Voldum får besøg af Madcirkus

Et madcirkus med fællesspisning kommer til Voldum torsdag 13. og fredag 14. december ... læs mere
Anders G. Christensen bliver formand i Sundhedshuset Hadsten A/S

Anders G. Christensen bliver formand i Sundhedshuset Hadsten A/S

Byrådsmedlem og folketingskandidat for Venstre er blevet ny formand for selskabet bag SUNDHEDSHUSET HADSTEN A/S ... læs mere
Orgelbrus og korsang i Sct. Pauls Kirke

Orgelbrus og korsang i Sct. Pauls Kirke

Mandag inviterede Hadstens to voksenkor, Hadsten Sangforening og Hadsten blandede Kor,til en velbesøgt julekoncert ... læs mere
Hadstens børn leger håndbold

Hadstens børn leger håndbold

Det startede med to håndboldtossede veninder, der savnede hallen, der savnede fælleskab og savnede foreningsliv. I dag er det 100 glade børn, der hver lørdag fylder vestjyskBANK Arena ... læs mere
5 biler involveret i sammenstød

5 biler involveret i sammenstød

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
JULEMÆRKE NUMMER 50

JULEMÆRKE NUMMER 50

Det er den 4. december, og dagens jubilæumsjulemærke bringer os omkring Lerbjerg ... læs mere
Influenzavaccine kan forhindre indlæggelser

Influenzavaccine kan forhindre indlæggelser

I vintermånederne ender alt for mange ældre med at blive indlagt med luftvejssygdomme, der er fremkaldt af influenza. Favrskov Kommuner opfordrer derfor borgere over 65 år til at blive vaccineret mod sygdommen ... læs mere
Futtog i Danmark taber millioner af kunder – hele 4 mio. på bare 5 år...

Futtog i Danmark taber millioner af kunder – hele 4 mio. på bare 5 år…

Årtiers fejlslagne trafikpolitik og en statsejet operatør, der har hovedkontor ”på månen”, gør jernbanedrift i Danmark til noget, som selv borgere i det fattigste U-land ville være flove over… ... læs mere
Glaspartikler i øl

Glaspartikler i øl

Carlsberg Danmark tilbagekalder Carlsberg pilsner, da der er risiko for glaspartikler og rester af etikette-papir i øllet ... læs mere
Loading...