|

NYT fra LMO

LMO og kommune samarbejder om hjælp til landmænd

 

LMO og Favrskov Kommune samarbejder om at uddele to private legater. Det ene til fordel for landmænd i nød, og det andet til landmænd der har udvist særlig flid og sparsommelighed.

Sygdom eller en ulykke kan få alvorlige konsekvenser, når den rammer. For landmænd kan det betyde, at han får svært ved at drive sin bedrift og med stor usikkerhed til følge:

”Landmanden er afhængig af, at han fysisk kan varetage rigtig mange opgaver. Både sygdom eller en alvorlig ulykke kan derfor betyde, at han pludselig ikke er i stand til at yde det samme som tidligere. Det kan hurtigt få fatale konsekvenser for virksomheden”, fortæller Inger Kristensen, der er socialkonsulent i LMO.

To legater til landmænd 

Nu er Favrskov kommune og LMO derfor gået sammen om i fællesskab at kunne uddele midler fra to private legater. Det ene af de to legater går til landmænd, der af den ene eller anden grund har brug for en økonomisk håndsrækning:

”Formålet med legaterne er blandt andet at støtte landmænd, som er ramt af sygdom, ulykke eller på anden vis er kommet i nød”, fortæller LMOs socialkonsulent.

Udover at hjælpe landmænd i nød gives der også støtte til landmænd, som ved flid og sparsommelighed har vist, at de kan og vil udvikle deres virksomhed:

”Det er jo både en form for anerkendelse og samtidig en motivation til at flittige og arbejdssomme landmænd fortsætter deres gode arbejde”, understreger Inger Kristensen.

Skal opfylde kriterier

For at komme i betragtning til legaterne skal ansøgerne opfylde en række kriterier. Man skal eksempelvis bo i enten de tidligere kommuner Hadsten eller Hinnerup eller inden for postnummeret 8881 Thorsø.

LMOs socialkonsulent håber, at legaterne kan være med til at gøre en lille forskel i hverdagen – særlig for de landmænd, der måske gennemgår en svær tid:

”Sygdom og ulykker sker ikke altid blot for naboen. Det kan ramme os alle. En uventet sum penge kompenserer ikke for hverken sygdom eller andre svære ting i livet, men det kan være et lille plaster på såret. Håbet er, at legaterne kan være med til at hjælpe landmændene et lille skridt videre i en svær situation”, udtaler Inger Kristensen, LMO.

Læs mere om kriterierne og ansøgningsproceduren på www.favrskov.dk. Her kan man også hente ansøgningsskema (søg på ’Landmandslegater’).

Har man spørgsmål, kan man kontakte Cathrine Gert Nielsen på okopost@favrskov.dk/89 64 62 12 eller Inger Kristensen fra LMO på ink@lmo.dk/29 99 57 22.

Der er ansøgningsfrist 1. februar 2018.

 

Læs også mere på LMO’s hjemmeside www.lmo.dk

 

Kort om LMO

LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, økologi, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg og på Samsø.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...