|

NYT fra LMO

Sommerens største Øko-træf med LMO

LMO følger succesen op fra tidligere år og har i år en endnu mere at byde på, når årets største øko-begivenhed løber af stablen den 7. juni 2018

Årets store Øko-træf byder på masser af aktiviteter i løbet af dagen. Der vil være både demonstrationer med maskiner i marken, fremvisning af økologiske Landsforsøg og samtidig vil en lang række udstillere have stand både inde og ude.
”LMO Øko-Træf er sommerens største udstillingsvindue for økologisk landbrug. Sammen med repræsentanter fra de førende aktører indenfor økologisk landbrug, vil vi fortælle om den nyeste viden indenfor økologisk planteavl og fodring. Vi glæder os til at vise forsøgsmarkerne samt andre forskellige aktiviteter”, fortæller Lars Egelund Olsen, der er økologirådgiver i LMO.

Økologiens fremtid
Formanden for økologisektionen i L&F Hans Erik Jørgensen giver fra starten af dagen et frisk bud på fremtiden for den økologiske sektor, hvad der rør sig og hvor økologien bevæger sig hen. Ligeledes vil Ejvind Pedersen (L&F) give et bud på hvor peger det økonomiske barometer hen. Herunder forventningerne til prisudviklingen og udviklingen på de økologiske markeder i andre lande.
”Der vil være rig mulighed for, at deltagerne ved selvsyn kan se og høre om en række økologiske landsforsøg, der hver især er en vigtig brik i udviklingen indenfor økologien. Konsulenter fra LMO eller SEGES vil fortælle om forsøgene, resultaterne og hvordan resultaterne bruges hos landmanden”, fortæller Lars Egelund Olsen.

Demonstration i anlagte parceller
På Øko Træf 2018 er der anlagt parceller for at demonstrere faglige udfordringer eller problemstillinger i økologisk planteproduktion.
”Vinterrug kvitterer for start gødning om foråret, og her kan der for økologer ofte være udfordringer, da føret ikke tillader kørsel med tunge gyllevogne. Derfor blev der i efteråret 2017 placeret 20 eller 40 kg N i form af Øgro eller Fertik samtidig med såning af rugen. Tanken er, at den langsomme frigivelse af kvælstoffet i Øgro og Fertik skulle give vinterugen en startgødning og derefter færdiggøres, når føret tillod færdsel med gyllevogne”, siger LMOs økologirådgiver.

Uden mad og drikke…..
Der vil være fuld økologisk forplejning hele dagen. Dagen starter med morgenbrød og kaffe. Ved frokost bydes der på noget godt fra grillen og der sluttes af med kaffe og kage om eftermiddagen. Der vil være frugt, øl og vand hele dagen.
Øko-Træf finder sted torsdag 7. juni 2018 kl. 13.00 – 20.30 med indkørsel fra Labing Møllevej, 8462 Harlev.
Kom og se, hør, diskuter økologi samt netværke med dine kollegaer.

Læs også mere på LMO’s hjemmeside www.lmo.dk

For yderligere kommentarer:
Peter Mejnertsen, Afdelingschef, LMO Økologi, Mobil 2495 7486, Mail pem@lmo.dk

Kort om LMO
LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, økologi, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse & rekruttering, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg, Østervrå og på Samsø.

Jesper Emborg

Med venlig hilsen

Jesper Emborg | Salgs- og marketingchef
Trigevej 20 | 8382 Hinnerup
Hoved tlf. 7015 4000
Mobil 22944107
Mail jee@lmo.dk | Web www.lmo.dk

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.36-årig mand død i arbejdsulykke i Hadsten

36-årig mand død i arbejdsulykke i Hadsten

Kom i klemme mellem en traktor og en anden maskine ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Tiden flyver: H.K.H. Kronprinsessen satte gang i ny kampagne for Røgfri Fremtid ... læs mere
Ny direktør for Favrskov Forsyning

Ny direktør for Favrskov Forsyning

1. juli 2018 er Sara Funch ansat som administrerende direktør i Favrskov Forsyning ... læs mere
Trækstien får mere grus og gangbro

Trækstien får mere grus og gangbro

Så er arbejdet i gang med flere gangbroer og en grussti på Trækstien ved Ulstrup ... læs mere
Nu kan du kræve penge tilbage fra DR!

Nu kan du kræve penge tilbage fra DR!

Hvis din husstand har betalt fuld licens de seneste 10 år, kan I se frem til at få 4.703 kr. tilbage, hvis en kommende retssag vindes. Men I skal tilmelde jer gruppesøgsmålet inden 13. juni ... læs mere
GRUNDLOVSMØDE MED INGER STØJBERG

GRUNDLOVSMØDE MED INGER STØJBERG

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg går på talerstolen, når Venstre i Favrskov holder Grundlovsmøde ... læs mere
BANDITTER I HABITTER!

BANDITTER I HABITTER!

Samtidig med at de store pengeinstitutter kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala, skruer de helt vanvittigt på gebyrskruerne på almindelige bankforretninger ... læs mere
Mathilde Strunge skifter til Hadsten Håndbold

Mathilde Strunge skifter til Hadsten Håndbold

en 21-årige stregspiller Mathilde Strunge skifter fra den kommende sæson til Hadsten Håndbold ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Pastasalat mangler datomærkning ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 367.

Ugens naturbilleder nr. 367.

Den varmeste maj i mere end 100 år lakker mod enden. Tak for dig. Dog har naturen lidt noget under varmen. Planterne har virket stresset - mange buske og træer er både sprunget ud og afblomstret inden for en uge ... læs mere
Efterlysning af mand fra Hinnerup

Efterlysning af mand fra Hinnerup

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Glaspartikler i øl ... læs mere
Loading...