|

Nyt makkerpar på sidelinjen i Hadsten Håndbold

Nyt, ungt trænerteam skal lede Favrskovs førende sportshold til store resultater

Sammen udgør de Danmarks yngste trænerteam

Af Janni Aabenhus Jeppesen

Målet er klart for Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer. De to trænere, Jeppe Vestergaard (26) og Gitte Andersen (29), skal med deres håndbolddamer ligge i top seks, når sæsonen er omme. En realistisk målsætning mener de selv. 

“På en god dag, er der ikke nogen, vi ikke kan vinde over”.

Da Jeppe Vestergaard blev tilbudt jobbet som cheftræner i Hadsten Håndbold, var han ikke i tvivl om, hvem der skulle med på sidelinjen.

“Jeg skulle have Gitte med, fordi jeg er en ung træner, og jeg behøver en som kan udfordre mig. Jeg er ikke færdig med at lære.”

Den unge træner har dog allerede meget erfaring som assisterende træner i større klubber som Århus og Randers. Faktisk startede han allerede, da han var 14 år som træner i hjemklubben på Mors. Han var den yngste til at gennemføre flere træneruddannelser, herunder senest DHF’s diplomtræneruddannelse, der er den højeste nationale træneruddannelse. Det betyder, at han nu er indstillet til uddannelsen som Mastercoach. Ja faktisk venter han bare på at blive gammel nok til at komme ind på uddannelsen. 

På trods af det, er træneren ikke i tvivl om, at hans unge alder har været “held” og en fordel i hans trænerkarriere hidtil. 

“Der hvor jeg er nu, kan jeg tillade mig at være kompromisløs”.

Der har ikke været fast arbejde, dyr husleje eller familie at tage hensyn til. At være, hvor han er nu, som blot 26-årig har taget meget tid og kostet mange kompromiser. Blandt andet fire år på læreruddannelsen, hvor han med egen ord “ikke var særligt meget i skole”. Ved siden af trænerjobbet læser han nu uddannelsesvidenskab. En uddannelse, der rummer meget ledelse og HR, der naturligvis kan overføres til håndboldverdenen. Dedikationen er ikke til at tage fejl af. 

Fra fløj til trænerbænk

De to trænere kender hinanden fra en tid i Randers HK, hvor Jeppe Vestergaard en kort tid trænede Gitte Andersen, der løb HK’s højrefløj tynd i 12 år. Hendes mangeårige erfaring fra håndbold på topplan og ikke mindst hendes energi var vigtig for cheftræneren at bringe med til Hadsten. 

“Det er altid 100% på indsats, og man giver alt, man har, uanset om det er kamp eller træning. Den kultur er vigtig at bringe ind”. 

Gitte Andersens kontrakt med Randers HK var netop udløbet, så telefonen ringede på det helt rigtige tidspunkt. En hverdag helt uden håndbold lader slet ikke til at være en mulighed for den nye assistenttræner, der var meget glad for tilbuddet. For hende er det en god udfordring, og hun glæder sig over at kunne give sin erfaring videre til de unge piger. 

“Min erfaring er kun fra de mange forskellige trænere, jeg har haft. Jeg kan tage godt og skidt med. Det er en god udfordring for mig at se, hvor frustrerende det er, når de unge spillere ikke hører efter”, siger hun med et smil på læben. “Det er sjovt, hvor høj puls man kan have, når man står ude på sidelinjen”.

Samarbejde og sammenhold

Sammen skal de to trænere nu finde en fælles vej og måde at arbejde sammen på.

 “Vi skal finde ud af, hvad vi er gode til sammen og hver for sig”. 

Det er mindst lige så vigtigt at skabe gode relationer spillerne i mellem. Hadsten Håndbold har altid været en social klub. Det gælder også 1. divisionspigerne, der på trods af flere ugentlige træninger også finder tid til spilleaftener og træningsweekender, der senest fandt sted i Ringkøbing. 

“Jo bedre man kender hinanden uden for banen, jo bedre kender man hinandens reaktionsmønstre. Man bærer over med hinanden, og man opnår større forståelse på banen”, siger Jeppe Vestergaard.

Som trænere er de en stor del af holdet, og den gode relation til spillerne er vigtig, men det er på sidelinjen hele vejen igennem. 

“Man kan godt have en god relation, men man er to fronter på både godt og ondt. Man har en magt, der er en barriere, som man skal tage meget alvorligt”.

En fornuftig start 

De to trænere er godt tilfredse med det hold, de har fået sat sammen, men er også klar over, at de står med et meget ungt hold, og derfor vil have store udsving i sæsonen. 

“Vi synes selv, vi har fået lavet et stærkt hold, men vi er rendt ind i nogle skader på nøglespillere. Derfor skal unge spillere nu ind og have en kæmpestor rolle.” 

Med unge spillere går det op og ned i de enkelte kampe og i længere perioder, men den store bredde på holdet har været en prioritet fra start, og der bliver lagt vægt på, at alle spillere skal på banen i hver kamp. Det kommer til at tage tid at finde på plads som trænere og få spillet spillerne sammen, men Gitte Andersen er ikke i tvivl om taktikken.

“Vi skal score nogle mål og løbe noget hurtigere.” 

Vi håber taktikken kommer til at holde og giver teamet en placering i den gode halvdel, inden sæsonen er omme. Her fra PingvinNyt ønsker vi held og lykke og opfordrer vores læsere til at bakke pigerne op den 20. oktober, når de næste gang spiller kamp i Vestjysk Bank Arena, Hadsten. 

 

 • Jeppe Vestergaard Kristensen
 • 26 år 
 • Bor i Århus med to venner
 • Læser kandidat i uddannelsesvidenskab
 • Spillet håndbold på Mors som barn
 • Har været træner i Mors, Skive, Randers og Århus
 • I fremtiden vil det være drømmen at kunne leve af det og spille med om titler 
 • “Jeg siger ikke nej til et landstrænerjob”

 

 

 • Gitte Andersen
 • 29 år 
 • Bor i Randers med sin mand og datter på 2,5 år
 • Har en kandidat i medievidenskab
 • Pensioneret håndboldspiller efter 12 år i Randers HK
 • Første år som træner 
 • I fremtiden vil det være drømmen at være håndboldkommentator
 • “Tænk at få penge for at se håndbold”

 

 

 

JAJ

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Gratis møder om energi, klima og bæredygtigt byggeri

Gratis møder om energi, klima og bæredygtigt byggeri

Favrskov Kommune, Energitjenesten og Den Jydske Haandværkerskole inviterer i efteråret til forskellige temamøder for håndværkere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 386.

Ugens naturbilleder nr. 386.

#Efterår#Efterårsfarver#Efterårslandskaber#Efterårssol#Efterårsblomster #Efterårsblade#Efterårssvampe#Efterårsferie ... læs mere
Resultatet af Røde Kors indsamlingen er nu opgjort

Resultatet af Røde Kors indsamlingen er nu opgjort

De sidste tal er kommet ind, og der er offentligtgjort et samlet tal ... læs mere
Genetablering af flere hundrede års håndværk

Genetablering af flere hundrede års håndværk

I Thorsø kirke er man nu klar til at vise de nye træfigurer frem, efter de gamle blev stjålet i 2016 ... læs mere
Tværfagligt samarbejde skal skabe mere trivsel for sårbare børn

Tværfagligt samarbejde skal skabe mere trivsel for sårbare børn

Hvordan kan fagpersonerne på tværs af organisationen i Favrskov Kommune blive endnu bedre til tidligt at støtte op om de sårbare børn og deres familier? Det skal et nyt projekt sætte fokus på frem til august 2020 ... læs mere
En gård i Lyngå - Bondesholm

En gård i Lyngå – Bondesholm

En gård fyldt med historie - Herluf Nydam fortæller ... læs mere
Forladte Motorkøretøjer

Forladte Motorkøretøjer

Ny bog af Jørgen Kjær ... læs mere
Sten på Hadsten Bibliotek

Sten på Hadsten Bibliotek

Kig Kjeld Pedersen over skulderen, når han viser hvordan han hugger skulpturer ud ... læs mere
Masser at lave i efterårsferien

Masser at lave i efterårsferien

Efterårsferien er lige om hjørnet, og hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad du skal bruge en hel uges ferie på – så har Favrskov Bibliotekerne rigtigt mange sjove forslag! ... læs mere
Stemmejagten er gået ind

Stemmejagten er gået ind

Det er ikke blot jagtsæson i traditionel forstand. Jagten på danskernes stemme er også skudt i gang ... læs mere
Loading...