|

Nyt makkerpar på sidelinjen i Hadsten Håndbold

Nyt, ungt trænerteam skal lede Favrskovs førende sportshold til store resultater

Sammen udgør de Danmarks yngste trænerteam

Af Janni Aabenhus Jeppesen

Målet er klart for Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer. De to trænere, Jeppe Vestergaard (26) og Gitte Andersen (29), skal med deres håndbolddamer ligge i top seks, når sæsonen er omme. En realistisk målsætning mener de selv. 

“På en god dag, er der ikke nogen, vi ikke kan vinde over”.

Da Jeppe Vestergaard blev tilbudt jobbet som cheftræner i Hadsten Håndbold, var han ikke i tvivl om, hvem der skulle med på sidelinjen.

“Jeg skulle have Gitte med, fordi jeg er en ung træner, og jeg behøver en som kan udfordre mig. Jeg er ikke færdig med at lære.”

Den unge træner har dog allerede meget erfaring som assisterende træner i større klubber som Århus og Randers. Faktisk startede han allerede, da han var 14 år som træner i hjemklubben på Mors. Han var den yngste til at gennemføre flere træneruddannelser, herunder senest DHF’s diplomtræneruddannelse, der er den højeste nationale træneruddannelse. Det betyder, at han nu er indstillet til uddannelsen som Mastercoach. Ja faktisk venter han bare på at blive gammel nok til at komme ind på uddannelsen. 

På trods af det, er træneren ikke i tvivl om, at hans unge alder har været “held” og en fordel i hans trænerkarriere hidtil. 

“Der hvor jeg er nu, kan jeg tillade mig at være kompromisløs”.

Der har ikke været fast arbejde, dyr husleje eller familie at tage hensyn til. At være, hvor han er nu, som blot 26-årig har taget meget tid og kostet mange kompromiser. Blandt andet fire år på læreruddannelsen, hvor han med egen ord “ikke var særligt meget i skole”. Ved siden af trænerjobbet læser han nu uddannelsesvidenskab. En uddannelse, der rummer meget ledelse og HR, der naturligvis kan overføres til håndboldverdenen. Dedikationen er ikke til at tage fejl af. 

Fra fløj til trænerbænk

De to trænere kender hinanden fra en tid i Randers HK, hvor Jeppe Vestergaard en kort tid trænede Gitte Andersen, der løb HK’s højrefløj tynd i 12 år. Hendes mangeårige erfaring fra håndbold på topplan og ikke mindst hendes energi var vigtig for cheftræneren at bringe med til Hadsten. 

“Det er altid 100% på indsats, og man giver alt, man har, uanset om det er kamp eller træning. Den kultur er vigtig at bringe ind”. 

Gitte Andersens kontrakt med Randers HK var netop udløbet, så telefonen ringede på det helt rigtige tidspunkt. En hverdag helt uden håndbold lader slet ikke til at være en mulighed for den nye assistenttræner, der var meget glad for tilbuddet. For hende er det en god udfordring, og hun glæder sig over at kunne give sin erfaring videre til de unge piger. 

“Min erfaring er kun fra de mange forskellige trænere, jeg har haft. Jeg kan tage godt og skidt med. Det er en god udfordring for mig at se, hvor frustrerende det er, når de unge spillere ikke hører efter”, siger hun med et smil på læben. “Det er sjovt, hvor høj puls man kan have, når man står ude på sidelinjen”.

Samarbejde og sammenhold

Sammen skal de to trænere nu finde en fælles vej og måde at arbejde sammen på.

 “Vi skal finde ud af, hvad vi er gode til sammen og hver for sig”. 

Det er mindst lige så vigtigt at skabe gode relationer spillerne i mellem. Hadsten Håndbold har altid været en social klub. Det gælder også 1. divisionspigerne, der på trods af flere ugentlige træninger også finder tid til spilleaftener og træningsweekender, der senest fandt sted i Ringkøbing. 

“Jo bedre man kender hinanden uden for banen, jo bedre kender man hinandens reaktionsmønstre. Man bærer over med hinanden, og man opnår større forståelse på banen”, siger Jeppe Vestergaard.

Som trænere er de en stor del af holdet, og den gode relation til spillerne er vigtig, men det er på sidelinjen hele vejen igennem. 

“Man kan godt have en god relation, men man er to fronter på både godt og ondt. Man har en magt, der er en barriere, som man skal tage meget alvorligt”.

En fornuftig start 

De to trænere er godt tilfredse med det hold, de har fået sat sammen, men er også klar over, at de står med et meget ungt hold, og derfor vil have store udsving i sæsonen. 

“Vi synes selv, vi har fået lavet et stærkt hold, men vi er rendt ind i nogle skader på nøglespillere. Derfor skal unge spillere nu ind og have en kæmpestor rolle.” 

Med unge spillere går det op og ned i de enkelte kampe og i længere perioder, men den store bredde på holdet har været en prioritet fra start, og der bliver lagt vægt på, at alle spillere skal på banen i hver kamp. Det kommer til at tage tid at finde på plads som trænere og få spillet spillerne sammen, men Gitte Andersen er ikke i tvivl om taktikken.

“Vi skal score nogle mål og løbe noget hurtigere.” 

Vi håber taktikken kommer til at holde og giver teamet en placering i den gode halvdel, inden sæsonen er omme. Her fra PingvinNyt ønsker vi held og lykke og opfordrer vores læsere til at bakke pigerne op den 20. oktober, når de næste gang spiller kamp i Vestjysk Bank Arena, Hadsten. 

 

 • Jeppe Vestergaard Kristensen
 • 26 år 
 • Bor i Århus med to venner
 • Læser kandidat i uddannelsesvidenskab
 • Spillet håndbold på Mors som barn
 • Har været træner i Mors, Skive, Randers og Århus
 • I fremtiden vil det være drømmen at kunne leve af det og spille med om titler 
 • “Jeg siger ikke nej til et landstrænerjob”

 

 

 • Gitte Andersen
 • 29 år 
 • Bor i Randers med sin mand og datter på 2,5 år
 • Har en kandidat i medievidenskab
 • Pensioneret håndboldspiller efter 12 år i Randers HK
 • Første år som træner 
 • I fremtiden vil det være drømmen at være håndboldkommentator
 • “Tænk at få penge for at se håndbold”

 

 

 

JAJ

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Litterær lørdagsquiz - med et strejf af jul

Litterær lørdagsquiz – med et strejf af jul

Lørdag d. 8. december kl. 10.30 er sidste chance i år for at deltage i Hadsten Biblioteks underholdende litterære lørdagsquiz ... læs mere
Julekoncert i Retroworld, Lerbjerg

Julekoncert i Retroworld, Lerbjerg

Med Miriam Mandipira og bandet venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner! ... læs mere
BØRNENE VED KILDEN

BØRNENE VED KILDEN

Den 5. december tager vi med skomagerdatteren Mathea fra Søndergade og besøger Hadsten Afholdshotels køkkenregioner, hvor Annine Egestad regerer ... læs mere
Voldum får besøg af Madcirkus

Voldum får besøg af Madcirkus

Et madcirkus med fællesspisning kommer til Voldum torsdag 13. og fredag 14. december ... læs mere
Anders G. Christensen bliver formand i Sundhedshuset Hadsten A/S

Anders G. Christensen bliver formand i Sundhedshuset Hadsten A/S

Byrådsmedlem og folketingskandidat for Venstre er blevet ny formand for selskabet bag SUNDHEDSHUSET HADSTEN A/S ... læs mere
Orgelbrus og korsang i Sct. Pauls Kirke

Orgelbrus og korsang i Sct. Pauls Kirke

Mandag inviterede Hadstens to voksenkor, Hadsten Sangforening og Hadsten blandede Kor,til en velbesøgt julekoncert ... læs mere
Hadstens børn leger håndbold

Hadstens børn leger håndbold

Det startede med to håndboldtossede veninder, der savnede hallen, der savnede fælleskab og savnede foreningsliv. I dag er det 100 glade børn, der hver lørdag fylder vestjyskBANK Arena ... læs mere
5 biler involveret i sammenstød

5 biler involveret i sammenstød

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
JULEMÆRKE NUMMER 50

JULEMÆRKE NUMMER 50

Det er den 4. december, og dagens jubilæumsjulemærke bringer os omkring Lerbjerg ... læs mere
Influenzavaccine kan forhindre indlæggelser

Influenzavaccine kan forhindre indlæggelser

I vintermånederne ender alt for mange ældre med at blive indlagt med luftvejssygdomme, der er fremkaldt af influenza. Favrskov Kommuner opfordrer derfor borgere over 65 år til at blive vaccineret mod sygdommen ... læs mere
Futtog i Danmark taber millioner af kunder – hele 4 mio. på bare 5 år...

Futtog i Danmark taber millioner af kunder – hele 4 mio. på bare 5 år…

Årtiers fejlslagne trafikpolitik og en statsejet operatør, der har hovedkontor ”på månen”, gør jernbanedrift i Danmark til noget, som selv borgere i det fattigste U-land ville være flove over… ... læs mere
Glaspartikler i øl

Glaspartikler i øl

Carlsberg Danmark tilbagekalder Carlsberg pilsner, da der er risiko for glaspartikler og rester af etikette-papir i øllet ... læs mere
Loading...