|

Nyt om forsikringer

Glipper mulig besparelse: Knap halvdelen af danskerne genforhandler ikke forsikringspriser

Ny undersøgelse fastslår, at 43 procent af danskerne aldrig genforhandler deres forsikringer. Ifølge ekspert kan det betyde, at de går glip af store besparelser.

 

43 procent af danskerne genforhandler aldrig prisen på deres forsikringer. Det viser en ny undersøgelse, analyseinstituttet YouGov har lavet for Bolius. Foto: Simon Johansen.

Genforhandler du prisen på dine forsikringer? For 43 procent af danskerne er svaret nej, viser en ny undersøgelse, analyseinstituttet YouGov har lavet for Bolius.

Ifølge Bolius’ fagekspert Tine R. Sode kan resultatet hænge sammen med, at mange ikke er klar over, at prisen på en forsikring som udgangspunkt altid er til forhandling.

– Og så skal vi ikke glemme, at det for en del også er et spørgsmål om, at man føler et ubehag ved at krejle om priserne.

– For nogle kan det også være et spørgsmål om misforstået loyalitet. Sandheden er, at forsikringsselskabet på mange områder ikke kan honorere loyale kunder med bedre service, da selskabet af juridiske årsager ikke kan yde mere eller mindre end det, der står i policen, siger Tine R. Sode.

Det fortæller undersøgelsen også

  • Netto 49 pct. af danskerne genforhandler prisen på deres forsikringer
  • Mænd genforhandler oftere end kvinder
  • Personer under 35 år genforhandler sjældnere
  • Personer i parcelhus genforhandler i højere grad prisen på deres forsikringer

Kilde: YouGov for Bolius

Genforhandl, når du alligevel er i gang

Det oplagte vindue til at genforhandle prisen på sine forsikringer opstår, når man alligevel gennemgår sine forsikringer for at tjekke, om man er dækket godt nok – og det behøver du ikke gøre hvert år.

For mange kan det ifølge fageksperten være nok at gå porteføljen igennem hvert tredje, fjerde eller femte år.

– Når du har fået en pris fra dit nuværende forsikringsselskab, kan du gå en runde hos forskellige andre selskaber for at høre, hvad de kan tilbyde. Du behøver ikke at ringe, du kan også bare sende en mail.

– Når du så nævner, hvad de andre tilbyder, kan du danne dig et overblik over rimeligheden af det tilbud, du har liggende på bordet, lyder det fra Tine R. Sode.

Resultat behøver ikke være kroner og ører

En ting er, at du kan forhandle dig til en lavere forsikringspræmie eller en mindre selvrisiko. Men Tine R. Sode oplyser, at det også kan være muligt at forhandle sig til en bedre dækning end sin nuværende. Hvor meget du kan spare, afhænger af dine konkrete forsikringsforhold.

Generelt gælder, at det typisk er bilforsikringen, der afgør, hvor interesseret forsikringsselskaberne er i at få dig som kunde.

– Selskaberne tjener ikke specielt meget på ejerskifteforsikringer og den slags. Pengene er i bilforsikringer. Derfor er mulighederne for at få et bedre tilbud større, hvis du har en bilforsikring, du kan lokke med at flytte over til et nyt selskab, forklarer Tine R. Sode.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Første udgave af ”Lokalavisen” er knap så lokal ... læs mere
Loading...