|

Nyt om forsikringer

Glipper mulig besparelse: Knap halvdelen af danskerne genforhandler ikke forsikringspriser

Ny undersøgelse fastslår, at 43 procent af danskerne aldrig genforhandler deres forsikringer. Ifølge ekspert kan det betyde, at de går glip af store besparelser.

 

43 procent af danskerne genforhandler aldrig prisen på deres forsikringer. Det viser en ny undersøgelse, analyseinstituttet YouGov har lavet for Bolius. Foto: Simon Johansen.

Genforhandler du prisen på dine forsikringer? For 43 procent af danskerne er svaret nej, viser en ny undersøgelse, analyseinstituttet YouGov har lavet for Bolius.

Ifølge Bolius’ fagekspert Tine R. Sode kan resultatet hænge sammen med, at mange ikke er klar over, at prisen på en forsikring som udgangspunkt altid er til forhandling.

– Og så skal vi ikke glemme, at det for en del også er et spørgsmål om, at man føler et ubehag ved at krejle om priserne.

– For nogle kan det også være et spørgsmål om misforstået loyalitet. Sandheden er, at forsikringsselskabet på mange områder ikke kan honorere loyale kunder med bedre service, da selskabet af juridiske årsager ikke kan yde mere eller mindre end det, der står i policen, siger Tine R. Sode.

Det fortæller undersøgelsen også

  • Netto 49 pct. af danskerne genforhandler prisen på deres forsikringer
  • Mænd genforhandler oftere end kvinder
  • Personer under 35 år genforhandler sjældnere
  • Personer i parcelhus genforhandler i højere grad prisen på deres forsikringer

Kilde: YouGov for Bolius

Genforhandl, når du alligevel er i gang

Det oplagte vindue til at genforhandle prisen på sine forsikringer opstår, når man alligevel gennemgår sine forsikringer for at tjekke, om man er dækket godt nok – og det behøver du ikke gøre hvert år.

For mange kan det ifølge fageksperten være nok at gå porteføljen igennem hvert tredje, fjerde eller femte år.

– Når du har fået en pris fra dit nuværende forsikringsselskab, kan du gå en runde hos forskellige andre selskaber for at høre, hvad de kan tilbyde. Du behøver ikke at ringe, du kan også bare sende en mail.

– Når du så nævner, hvad de andre tilbyder, kan du danne dig et overblik over rimeligheden af det tilbud, du har liggende på bordet, lyder det fra Tine R. Sode.

Resultat behøver ikke være kroner og ører

En ting er, at du kan forhandle dig til en lavere forsikringspræmie eller en mindre selvrisiko. Men Tine R. Sode oplyser, at det også kan være muligt at forhandle sig til en bedre dækning end sin nuværende. Hvor meget du kan spare, afhænger af dine konkrete forsikringsforhold.

Generelt gælder, at det typisk er bilforsikringen, der afgør, hvor interesseret forsikringsselskaberne er i at få dig som kunde.

– Selskaberne tjener ikke specielt meget på ejerskifteforsikringer og den slags. Pengene er i bilforsikringer. Derfor er mulighederne for at få et bedre tilbud større, hvis du har en bilforsikring, du kan lokke med at flytte over til et nyt selskab, forklarer Tine R. Sode.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...