|

NYT samarbejde i Hadsten

Lokale specialister går sammen om at bekæmpe ophavsretskrænkelser på internettet

Advokat Rasmus Thusgaard og direktør John Nielsen OnlineSynlighed.dk

Ctrl+C og Ctrl+V – så nemt er det at kopiere og udnytte en tekst på internettet. Ligeså nemt er det også at kopiere og udnytte et billede, man har fundet på Google. Og mange privatpersoner og virksomheder falder for fristelsen. Selvom det er nemt og kan virke uskyldigt, er der ofte tale om brud på ophavsretten. Det har advokat Rasmus Thusgaard og iværksætter John Nielsen besluttet sig for at gøre noget ved.

 

Advokat Rasmus Thusgaard er partner i Halling-Overgaard, Advokatfirma, der har kontor i Aarhus, og har ligesom John Nielsen rødder i Favrskov. John Nielsen er direktør for OnlineSynlighed.dk, der har kontor i Hadsten centrum, og som tidligere i år kunne fejre 5-års fødselsdag.

Nu kan advokaten og iværksætteren kalde sig partnere, efter de har indgået et samarbejde om at håndtere ophavsretskrænkelser på internettet. Samarbejdet har de valgt at kalde UlovligKopiering.dk, og her kan man finde råd og vejledning om ophavsret.

Og der er nok at tage fat på. Udfordringerne med brud på ophavsretten er nemlig særdeles udbredt online.

Vi ser det igen og igen. Privatpersoner gør det ofte i god tro, når de kopierer og udnytter en tekst eller et billede. Mange virksomheder derimod bryder faktisk ophavsretsloven med fuldt overlæg” fortæller iværksætter og partner John Nielsen og fortsætter: ”Nogle mener, at de er i deres gode ret, når det hele alligevel ligger frit tilgængeligt på nettet. Andre er fuldstændig ligeglade med lovgivningen på området.”

Ved et nærmere kig på ophavsretsloven står det dog klart, at det som udgangspunkt ikke er tilladt at kopiere og udnytte andres tekster og billeder på internettet. I praksis vil et simpelt blogindlæg, en produkttekst eller en nyhedsartikel ofte have karakter af et værk i ophavsrettens forstand med den konsekvens, at andre ikke må fremstille eksemplarer af eller dele værket.

Tilsvarende vil også produktbilleder, madbilleder, portrætfotografier m.v. være ophavsretligt beskyttet, således at det alene er ophavsmandens ret at kopiere og distribuere disse. At lægge en tekst eller billede på en hjemmeside tæller i denne sammenhæng som distribution.

Oplever man som blogger, fotograf eller webshop-ejer, at ens billeder bliver kopieret og brugt på en virksomheds eller privatpersons hjemmeside, er der med stor sandsynlighed tale om en krænkelse af ophavsmandens rettigheder i henhold til ophavsretsloven.”, forklarer partner og advokat Rasmus Thusgaard, som ser frem til samarbejdet med OnlineSynlighed.dk.

Vores ambition er at hjælpe både virksomheder og privatpersoner med at håndtere krænkelser af deres ophavsrettigheder. Først og fremmest ved at sikre, at krænkelsen ophører, hvilket i praksis betyder at billedet eller teksten fjernes fra krænkerens hjemmeside eller webshop, og dernæst ved at sikre, at ophavsmanden får vederlag og evt. godtgørelse for den uberettigede udnyttelse” fortæller Rasmus Thusgaard.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skal du til fodbold i Århus ? - Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Skal du til fodbold i Århus ? – Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag ... læs mere
Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Loading...