|

Østjyderne føler sig trygge og har stor tillid til politiet

Østjyllands Politi oplyser

 

For første gang har politiets tryghedsmåling undersøgt borgernes tryghed og tillid til politiet i alle landets kommuner. Resultatet for de syv østjyske kommuner er positivt.

87,5% af borgerne i Østjyllands politikreds giver i politiets seneste tryghedsmåling udtryk for, at de føler sig grundlæggende trygge i deres nabolag. I de syv kommuner, der hører under Østjyllands politikreds, ligger andelen af borgere, der føler sig trygge i deres nabolag, på mellem 87% og 94%, og det glæder politidirektør Helle Kyndesen.

”Det er helt afgørende, at man føler sig tryg, der hvor man bor og færdes til dagligt, og det har vi i politiet en stor del af ansvaret for. Derfor er det naturligvis meget tilfredsstillende for os, at så stor en andel af østjyderne giver udtryk for, at de føler sig trygge i deres nabolag,” siger hun.

 

Samsingerne er mest trygge

Det er syvende gang, politiet har gennemført en tryghedsmåling. I år der for første gang resultater fra alle de østjyske kommuner, og det er samsingerne, der scorer højest på tryghedsskalaen. Også de to Djurslands-kommuner ligger i den høje ende, mens Randers og Favrskov scorer lavest.

Generelt er trygheden i alle kommunerne dog høj, også når man sammenligner med resten af landet. Og det er et godt udgangspunkt for samarbejdet mellem politiet og kommunerne, mener næstformanden i Østjyllands Politis kredsråd, Syddjurs-borgmester Ole Bollesen.

”Den nye måling af tryghed bekræfter den oplevelse, jeg har i mit daglige virke. Borgerne føler sig trygge og har stor tillid til politiet på tværs af hele Østjylland. Det kommer af en lokal tilstedeværelse og et godt samarbejde mellem kommune og politi. Fra kommunernes side vil jeg gerne rose Østjyllands Politi for deres vilje og fleksibilitet i samarbejdet, det er vi afhængige af, når vi sammen skaber forudsætningerne for et trygt liv i byerne og på landet,” siger han.

 

Voksende tillid i særligt udsatte boligområdet

Undersøgelsen viser også, at østjyderne fortsat har stor tillid til, at politiet står klar til at hjælpe, hvis man har brug for det. I årets undersøgelse er det særligt bemærkelsesværdigt, at tilliden til politiet i de særligt udsatte boligområder i Aarhus, Gelleupparken/Toveshøj og Bispehaven, er steget markant sammenlignet med de tidligere år.

”Sidste år flyttede vi ind i vores nye lokaler i Blixens, hvilket har gjort, at vi er mere synlige og tilgængelige, og vi tror, at de fleste borgere i det vestlige Aarhus nu ved, at der er en lokalpolitistation i deres nærområde. Vores betjente sørger også for at være synligt til stede, der hvor borgerne er, både i det vestlige Aarhus, men også i resten af politikredsen, blandet andet med vores mobile politistation. Den synlighed tror jeg gør en forskel for borgernes tillid til politiet”, siger politidirektør Helle Kyndesen.

I gennemsnit svarer 86% af østjyderne, at de har tillid til politiet.

 

Læs mere om tryghedsmålingen her

 

**

 

Grafisk oversigt

 

Borgernes tillid til politiet i Østjyllands politikreds, samt hver af kommunerne og hvert af de særligt udsatte boligområder i Østjyllands politikreds, 2019:

 

Tillid i Østjyllands politikreds

Borgernes grundlæggende tryghed i Østjyllands politikreds, samt hver af kommunerne og hvert af de særligt udsatte boligområder i Østjyllands politikreds, 2019:

 

Grundlæggende tryghed i Østjyllands politikreds

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Å vil have fast ø-læge på Anholt

Å vil have fast ø-læge på Anholt

Af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland og Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland ... læs mere
Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner

Borgerservice genåbner fra torsdag 28. maj 2020. Der opfordres til brug af tidsbestilling her på hjemmesiden, på borger.dk eller via telefon 89 64 10 10 ... læs mere
Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Ny direktør på Den jydske Haandværkerskole

Den 1. juni tiltræder Jesper Kofoed Petersen stillingen som ny direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Jesper Kofoed Petersen kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH, og er derfor et velkendt ansigt på skolen ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Virksomhederne er meget tilfredse med Jobcenter Favrskovs virksomhedsservice ... læs mere
Søren Frandsen er blevet radikal.

Søren Frandsen er blevet radikal.

Socialistisk Folkepartis byrådsmedlem i Favrskov Kommune, Søren Frandsen, har inden for kort tid haft to læserbreve i medierne om trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Loading...