|

Østjyllands Brandvæsen klar med endnu en spareplan

Beredsskabsinfo

 

Sidste år gennemførte Østjyllands Brandvæsen en reorganisering, hvor brandvæsenets organisation blev ændret og flere ledelseslag blev fjernet. Men der er fortsat ubalance i økonomien, hvis de fremtidige udfordringer skal kunne håndteres. Derfor er brandvæsenet nu klar med en ny spareplan, som skal give effektiviseringer på 2,45 mio. kr.

Det er ifølge Østjyllands Brandvæsen nødvendigt at anvise besparelser på driften, hvis brandvæsenet skal have en fremtidssikret økonomi, så man kan leve op til det politisk fastsatte serviceniveau. Samtidig skal der skabes et økonomisk råderum, så brandvæsenet kan håndtere væksten i store arrangementer, vækst i antal og kompleksitet af store byggeprojekter i ejerkommunerne, drift af nye brandstationer og drift af et nyt øvelsesanlæg.

I alt vurderer beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, at der skal findes effektiviseringer for 2,45 mio. kr., og nu er beredskabsdirektøren klar med en spareplan, som omfatter seks punkter.

Lukker kantine og reducerer udviklingsafdeling

På brandvæsenets uddannelsescenter – Kirstinesminde – bliver den underskudsgivende kantine lukket, og der indgås en fratrædelsesaftale med kantinelederen.

I udviklingsafdelingen genbesætter man ikke to ledige stillinger, og deres opgaver overtages primært af beredskabsdirektøren selv. Også en stilling som teamleder for drift og frivillige nedlægges, hvorefter beredskabsdirektøren overtager personaleansvaret. Opgavekoordinationen i afdelingen placeres hos to koordinatorer, hvor den ene primært tager sig af værksteder, køretøjer og logistikkørsel, mens den anden tager sig af bygningsvedligehold, indkøb, kemi og eksternt salg.

Automatisering sparer stillinger

I brandvæsenets operationscenter ændres der på funktionerne, så en ny teknisk koordinator skal sammenkoble den operative it, opsætningen af ny vagtcentralsoftware, operativ support samt radio- og udkaldssystemer.

I sekretariatet nedlægges receptionen og erstattes af en ubemandet reception, hvor medarbejderne selv henter deres gæster ved indgangen, ligesom der indføres en automatisk telefonsluse med funktionsvalg. Det sparer en halv stilling, mens yderligere en halv stilling spares ved at digitalisere og automatisere kursusadministrationen, herunder ved at instruktørerne selv skal udstede kursusbeviser.

Sidste punkt i spareplanen omfatter beredskabsafdelingen, hvor brandvæsenets bestyrelse i 2019 godkendte en effektivisering af de objekter, hvor Østjyllands Brandvæsen skal foretage brandsyn. Effektiviseringen har medført nedlæggelse af ca. 1.000 brandsynsobjekter, hvilket medfører, at der skal udføres knap 300 færre brandsyn om året. Dermed kan der nedlægges en stilling blandt brandvæsnets forebyggende medarbejdere.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
Loading...