|

Østjyllands Brandvæsen klar med endnu en spareplan

Beredsskabsinfo

 

Sidste år gennemførte Østjyllands Brandvæsen en reorganisering, hvor brandvæsenets organisation blev ændret og flere ledelseslag blev fjernet. Men der er fortsat ubalance i økonomien, hvis de fremtidige udfordringer skal kunne håndteres. Derfor er brandvæsenet nu klar med en ny spareplan, som skal give effektiviseringer på 2,45 mio. kr.

Det er ifølge Østjyllands Brandvæsen nødvendigt at anvise besparelser på driften, hvis brandvæsenet skal have en fremtidssikret økonomi, så man kan leve op til det politisk fastsatte serviceniveau. Samtidig skal der skabes et økonomisk råderum, så brandvæsenet kan håndtere væksten i store arrangementer, vækst i antal og kompleksitet af store byggeprojekter i ejerkommunerne, drift af nye brandstationer og drift af et nyt øvelsesanlæg.

I alt vurderer beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, at der skal findes effektiviseringer for 2,45 mio. kr., og nu er beredskabsdirektøren klar med en spareplan, som omfatter seks punkter.

Lukker kantine og reducerer udviklingsafdeling

På brandvæsenets uddannelsescenter – Kirstinesminde – bliver den underskudsgivende kantine lukket, og der indgås en fratrædelsesaftale med kantinelederen.

I udviklingsafdelingen genbesætter man ikke to ledige stillinger, og deres opgaver overtages primært af beredskabsdirektøren selv. Også en stilling som teamleder for drift og frivillige nedlægges, hvorefter beredskabsdirektøren overtager personaleansvaret. Opgavekoordinationen i afdelingen placeres hos to koordinatorer, hvor den ene primært tager sig af værksteder, køretøjer og logistikkørsel, mens den anden tager sig af bygningsvedligehold, indkøb, kemi og eksternt salg.

Automatisering sparer stillinger

I brandvæsenets operationscenter ændres der på funktionerne, så en ny teknisk koordinator skal sammenkoble den operative it, opsætningen af ny vagtcentralsoftware, operativ support samt radio- og udkaldssystemer.

I sekretariatet nedlægges receptionen og erstattes af en ubemandet reception, hvor medarbejderne selv henter deres gæster ved indgangen, ligesom der indføres en automatisk telefonsluse med funktionsvalg. Det sparer en halv stilling, mens yderligere en halv stilling spares ved at digitalisere og automatisere kursusadministrationen, herunder ved at instruktørerne selv skal udstede kursusbeviser.

Sidste punkt i spareplanen omfatter beredskabsafdelingen, hvor brandvæsenets bestyrelse i 2019 godkendte en effektivisering af de objekter, hvor Østjyllands Brandvæsen skal foretage brandsyn. Effektiviseringen har medført nedlæggelse af ca. 1.000 brandsynsobjekter, hvilket medfører, at der skal udføres knap 300 færre brandsyn om året. Dermed kan der nedlægges en stilling blandt brandvæsnets forebyggende medarbejdere.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

A/S Bryggeriet Vestfyen tilbagekalder COOP Hindbær Light sodavand 0,5 liter, grundet vækst af mælkesyrebakterier. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 1. juli 2020 ... læs mere
Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Videoen er optaget af AVCfilm.dk i Haldum ... læs mere
Årets Studenter sprang ud fredag

Årets Studenter sprang ud fredag

Festlige dage på Favrskov Gymnasium i Hadsten ... læs mere
Brand på gård

Brand på gård

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er det HØST - tid

Så er det HØST – tid

Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup ... læs mere
Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Om aftenen den 11. juni blev en 20-årig mand overfaldet med slag og spark på Søndergade i Hadsten. Så du episoden, så hører Østjyllands Politi meget gerne fra dig ... læs mere
Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Her kan du læse mere om sommerferieaktiviteter i Favrskov Kommune i 2020 ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål ... læs mere
Loading...