|

Østjyllands Politi advarer mod forkert brug af fyrværkeri

I dag begynder salget

I dag begynder salget af nytårsfyrværkeri, hvilket får Østjyllands Politi til at advare om, at det kan have store strafmæssige konsekvenser at affyre fyrværkeri mod andre – herunder politi, brandvæsen og andet beredskabspersonale.

I december sidste år blev der over hele landet registeret 250 episoder, hvor fyrværkeri blev brugt til at beskyde politiet, beredskabsfolk og i enkelte tilfælde tilfældige folk på gaden. Også i Østjyllands politikreds har der de senere år været eksempler på, at både politi og brandvæsen er blevet beskudt af fyrværkeri nytårsaften.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at de mennesker, der har til opgave at hjælpe andre, på den måde skal sætte deres eget liv på spil i forsøget på at komme frem til vigtige opgaver,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

På baggrund af de seneste års hændelser har folketinget vedtaget skærpede straffe for at affyre blandt andet fyrværkeri mod andre og mod beredskabspersonale, og Østjyllands Politi vil frem mod nytår og på nytårsaften have øget fokus på at forhindre disse beskydninger, ligesom beredskabsmyndighederne i forbindelse med nytårsaften vil være i tæt dialog med hinanden.

”Vores forebyggelsesafdeling tager i disse dage rundt og taler med særligt de unge mennesker for at øge deres bevidsthed om, hvor farligt det er at affyre fyrværkeri mod andre, og hvilke strafmæssige konsekvenser det kan have. Vi håber, at det kan få de unge til at tænke sig om en ekstra gang, inden de sender raketter i den forkerte retning,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

 

Nytårsaften i en coronatid

Nytårsaften anno 2020 bliver ikke, som vi kender den. Alle kommunerne i Østjyllands politikreds er omfattet af de seneste corona-restriktioner, der blandt andet betyder, at alle restauranter og barer skal holde lukket – også nytårsaften. Derudover gælder forsamlingsforbuddet fortsat, hvilket betyder, at man ikke må aftale at samles i en gruppe med flere end 10 personer i det offentlige rum.

”Byerne vil i år være mere eller mindre lukkede nytårsaften, så der er ingen grund til at søge ind mod centrum eller andre steder, hvor der traditionelt samles mange mennesker nytårsaften. Vi vil have ekstra patruljer på gaden hele aftenen og natten – både for at sikre ro og orden, men også for at sikre at corona-reglerne bliver overholdt, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke i private hjem, men Østjyllands Politi opfordrer til, at man følger sundhedsmyndighedernes anbefaling og fejrer nytårsaften i privaten sammen med få andre, så man heller ikke her er flere end 10 personer samlet. Politiet minder også om, at man skal tænke sig om, når klokken slår 12, hvor mange traditionelt mødes ude på gader og stræder for at se på fyrværkeri.

”Nogle har måske en tradition med at gå op på den nærmeste bro eller bakketop, hvor der er god udsigt ud over byen. Her kan man dog hurtigt komme til at stå for mange mennesker for tæt sammen, så husk at holde afstand til hinanden, eller bliv hvor I er,” lyder opfordringen fra chefpolitiinspektøren.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
LÅN :  Sådan bruger du din friværdi som pensionist

LÅN : Sådan bruger du din friværdi som pensionist

Af Jørgen Munksgaard Rasmussen - BOLIUS ... læs mere
Den nye Lillebæltsbro er blevet klassiker

Den nye Lillebæltsbro er blevet klassiker

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Loading...