|

Øget frihed skal styrke folkeskolerne

Af Flemming Nørgaard, gruppeformand, Venstre

Flemming Nørgaard

Folkeskolerne i Favrskov Kommune er på flere parametre udfordret i både et indholdsmæssigt og et økonomisk perspektiv. Vi har set store omvæltninger efter folkeskolereformen, der blev iværksat i kølvandet på opgaven med øget inklusion, og lokalt er den økonomiske tildelingsmodel for specialundervisning også ændret.
En ny model for tildeling er netop sendt i høring, men det ændrer ikke på, at folkeskolen generelt står overfor komplekse problemstillinger.

Det er en problematik, som Venstre tager alvorligt. Vi lægger stor vægt på at skabe gode rammer for vore skoler, og vi er altid parate til at indgå i en dialog med henblik på forbedringer.
Venstre ønsker derfor, at der indenfor rammerne af folkeskolereformen skabes større frihed for den enkelte skole, der samtidig skal fritages for en række dokumentationskrav og administrativt bureaukrati.
 Jeg har tillid til, at de enkelte skoler kan udvikle sig individuelt med afsæt i den virkelighed, der er i den enkelte skole og det enkelte skoledistrikt. Forholdene kan være ganske forskellige fra skole til skole, og det er den enkelte skole, der bedst kan definere sin egen dagligdag og agere derefter. Selvfølgelig med inspiration fra andre skoler, men også i en proces, hvor skolebestyrelserne bliver mere involveret i undervisningsopgaven samt opfølgning af skolens resultater.

Vi lægger derfor nu op til et lokalt stop for nye centrale initiativer, der presser skolerne yderligere, og samtidig skal der sendes et tydeligt administrativt og politisk signal til skolerne med opfordringer til at komme med initiativer, der kan forenkle skolernes dagligdag, og dermed skabe økonomisk råderum. Politisk er Venstre klar til at følge op på sådanne anbefalinger fra skolerne.   

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skal du til fodbold i Århus ? - Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Skal du til fodbold i Århus ? – Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag ... læs mere
Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Loading...