|

Øget frihed skal styrke folkeskolerne

Af Flemming Nørgaard, gruppeformand, Venstre

Flemming Nørgaard

Folkeskolerne i Favrskov Kommune er på flere parametre udfordret i både et indholdsmæssigt og et økonomisk perspektiv. Vi har set store omvæltninger efter folkeskolereformen, der blev iværksat i kølvandet på opgaven med øget inklusion, og lokalt er den økonomiske tildelingsmodel for specialundervisning også ændret.
En ny model for tildeling er netop sendt i høring, men det ændrer ikke på, at folkeskolen generelt står overfor komplekse problemstillinger.

Det er en problematik, som Venstre tager alvorligt. Vi lægger stor vægt på at skabe gode rammer for vore skoler, og vi er altid parate til at indgå i en dialog med henblik på forbedringer.
Venstre ønsker derfor, at der indenfor rammerne af folkeskolereformen skabes større frihed for den enkelte skole, der samtidig skal fritages for en række dokumentationskrav og administrativt bureaukrati.
 Jeg har tillid til, at de enkelte skoler kan udvikle sig individuelt med afsæt i den virkelighed, der er i den enkelte skole og det enkelte skoledistrikt. Forholdene kan være ganske forskellige fra skole til skole, og det er den enkelte skole, der bedst kan definere sin egen dagligdag og agere derefter. Selvfølgelig med inspiration fra andre skoler, men også i en proces, hvor skolebestyrelserne bliver mere involveret i undervisningsopgaven samt opfølgning af skolens resultater.

Vi lægger derfor nu op til et lokalt stop for nye centrale initiativer, der presser skolerne yderligere, og samtidig skal der sendes et tydeligt administrativt og politisk signal til skolerne med opfordringer til at komme med initiativer, der kan forenkle skolernes dagligdag, og dermed skabe økonomisk råderum. Politisk er Venstre klar til at følge op på sådanne anbefalinger fra skolerne.   

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Håndbold i mørke

Håndbold i mørke

af Simon Olsen ... læs mere
Redan støtter Natteravnene i nærområdet

Redan støtter Natteravnene i nærområdet

Natteravnene er en frivillig social forening med 150 lokalforeninger, - i alt 3500 personer på landsplan ... læs mere
Spritbilist i Hammel

Spritbilist i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

31 ansøgere vil være Favrskov Kommunes nye direktør for Social og Sundhed ... læs mere
InSide med i forskningsprojekt

InSide med i forskningsprojekt

Sammen med 34 andre kulturhuse deltager InSide i et stort forskningsprojekt ... læs mere
Loading...