|

OMKRING KØBMAND P. O. SØRENSEN

Kurt Villy har besøgt hedens marskandiser i julen. Det kom der et opsigtsvækkende fund ud af…

OMKRING KØBMAND P. O. SØRENSEN

Købmandsturen kørt af: Kurt Villy Svendsen

I 1935 udgav ”Dansk Handel og Industri” v. redaktør M. K. Gudmundsen på ”Kulturhistorisk Forlag, Odense” et 4-bindsværk i halvlæderindbinding og med guldskrift på ryggen, som omhandlede de fleste betydningsfulde virksomheder i datidens amter.

Bind III koncentrerer sig blandt andet om Randers Amt, og heri findes en flot beskrivelse med titlen:

P. O. SØRENSEN, KØBMAND, HADSTEN.

Redaktøren skrev:

”I året 1886 grundlagde brygger P. Pedersen ovennævnte forretning i Hadsten som blandet landkøbmandshandel. Den blev drevet som sådan, indtil 1906, da grundlæggeren afgik ved døden. Forretningen blev efter hans død delt i to afdelinger: Grovvareafdelingen, der blev i familiens eje og overtoges af brygger Pedersens svigersøn, købmand H. E. Sørensen, mens købmandsforretningen – kolonialafdelingen – overtoges af købmand Holm Pedersen, der forestod den indtil 1933, da den atter kom i familiens eje, idet købmand H. E. Sørensens søn da overtog den.

Til grovvareafdelingen hørte også driften af bryggeriet, som H. E. Sørensen drev, indtil det blev nedlagt i 1916, samt et større landbrug.

Den nuværende indehaver, P. O. Sørensen, har ikke alene fortsat den gamle forretning i traditionens ånd, men også tilført den friskt blod. Han foretog således i 1927 en større ombygning, hvorved forretningen fik sit nuværende moderne præg. Den beskæftiger seks personer og omfatter kolonial og isenkram. Selve omsætningen har år for år markeret en stigende kurve, og man har en stor, solid kundekreds, der gennem årene trofast har foretaget deres indkøb i det gamle firma.

Købmand P. O. Sørensen er født i Hadsten 15. juli 1908. Efter at have taget realeksamen, kom han i købmandslære hos Oscar Bruun og Co. i Skanderborg. Derefter var han to år på Niels Brocks Handelsskole i København, og endelig – før han overtog forretningen – for egen regning et årstid i Amerika”.

Selv om prisen på værket var uforskammet høj, måtte det med hjem i hedearkivet. Derfor stod menuen på havregrød mellem jul og nytår…
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
På vej hjem fra månen?

På vej hjem fra månen?

De Radikales leder, Morten Østergaard, åbner for at udskyde deadline for en klimaaftale i lyset af corona-epidemien ... læs mere
Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Tandlæge Hanne Lillelund Olsen fortæller til PingvinNyt følgende ... læs mere
Færdselsuheld vedHammel

Færdselsuheld vedHammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

"Nedlukningen af Danmark" forlænges til 13. april ... læs mere
Brændende kærlighed til plejecentrene

Brændende kærlighed til plejecentrene

Louise og Jacob Jepsen afleverer de farvestrålende blomster på Tinghøj i Hammel. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Next slide ... læs mere
Vi savner en KRAMMER - gør du også?

Vi savner en KRAMMER – gør du også?

- så SPAR OP på en KRAMMER-KONTO ... læs mere
Loading...