|

Online Natteravnsmøde giver udbytte trods skuffende fremmøde

Tekst og foto Magnus Emil Høgsbro-Nielsen

Natteravnenes formand i Hadsten-Hinnerup Heidi Hagen Siem (t.v.) og Skolechef i Favrskov Kommunes forvaltning for Børn og Kultur Anne Gammelby Lybecker (t.h.) er i tæt samarbejde for at komme urolighederne i kommunen til livs.

Magnus Emil Høgsbro-Nielsen, journalist

 

Der dukkede kun to op, da Natteravnene i Favrskov holdt et online møde for kommunens borgere for at skabe interesse for den frivillige organisation, og måske få nogle til at melde sig som nye natteravne. De to fremmødte var til gengæld interesserede.   

I samarbejde med Favrskov Kommune holdt Natteravnene Mandag den 5/10 et online møde med det formål at få flere frivillige til at trække i de gule jakker. Et par fædre viste interesse for projektet og vil nu gå i dialog med foreningen om at blive en del af natteravnskorpset. Desværre var der ikke fremmødt andre end disse to ellers engagerede borgere, så det er med blandede følelser Natteravnenes formand i Hadsten og Hinnerup-området, Heidi Hagen Siem, ser tilbage på gårsdagens møde. Hun siger:

”Ja, jeg kan jo ikke lade være med at være skuffet over, der ikke kom flere. Men nu skal ordet også sprede sig. Og så er det jo ren win-win, at de to, som er klar til at være med, kommer fra forskellige byer.”

Spredningen på, hvor der er natteravne, er nemlig også et problem. Heidi råder over 32 natteravne i Hadsten og omegn, mens der kun er 7 i Hammel. Men selv i Heidis lidt større afdeling, kan de løbe ind i problemer med at have folk nok.

“Der kan være en der ringer og siger, han ikke kan. Det er jo fint. Vi finder måske en afløser, hvis vi kan, men hvis ikke, så bliver turen ikke gået det er øv. Og det er jo dét! Det er dér vi har brug for flere!” Fortæller hun.

Den første af de to fra mødet kommer fra Hadbjerg og kan derfor give en ekstra hånd med at dække den del af Hadsten, ravnene ellers sjældent kommer ud til. Den anden bor i Hammel og kan derfor blive en kærkommen hjælp, hvor de jo er meget færre end i Hadsten.

En ekstra svær sommer

Initiativet til mødet i går kommer efter en sommerperiode, hvor lokalsamfundene i Favrskov Kommune har oplevet en stigning af problemer, der relaterer sig til unges natteliv. Knuste flasker, hærværk og larm er der blevet klaget meget over, og det er oplagt at den store uro har at gøre med, at de unge i et Corona nedlukket samfund ikke har andre steder at feste end udenfor. Uanset om epidemien er grund til problemerne eller ej, mener kommunen, at en større indsats mod urolighederne er nødvendig. Der er derfor på det seneste indgået et tættere samarbejde med Natteravnene.

Anne Gammelby Lybecker, som er skolechef i Favrskov Kommunes forvaltning for Børn og Kultur, har i samarbejde med Heidi Hagen Siem været med til at tage initiativ til mødet. Hun deler skuffelsen over det sløje fremmøde, men er glad for, at de to fremmødte trodsalt kan blive til to nye natteravne i kommunen. Hun synes også der er kommet andre gode ting ud af det.

”Jeg har fået et ret godt billede af, at det er bekymrede forældre med teenagebørn, der melder sig til, for ligesom at have fingeren lidt mere på pulsen med, hvad der foregår. Og jeg tror, der er en forklaring på, der ikke kom flere på (årstiden) (Corona). Vi skal holde et lignende møde i marts, og når det så er med lyse nætter og sommeren forude, så kan det være, forældrene er mere opmærksomme på, at de unge mennesker begynder at gå ud sammen med vennerne,” fortæller hun.

 

Initiativer til fremtiden

Sommeren er på grund af vejret højsæson for uroligheder. Udover endnu et rekrutteringsmøde til foråret, planlægges der også andre tiltag i løbet af vinteren. Natteravnene er i dialog med SSP-samarbejdet i kommunen om at tage med ud på skolerne og fortælle om deres projekt, for at nå ud til flere. Desuden er der på budgetforslaget for Favrskov Kommune 2021-24, der forventes godkendt i dag, afsat 200.000 årligt de næste to år til at forbygge unges forbrug af forskellige rusmidler. Om det bunder i alkohol eller hårdere rusmidler, så er det klart for Heidi Hagen Siem, at de unges beruselse kan påvirke deres hang til at lave ballede. Hun mener dog ikke, man skal stoppe de unge i at feste, det skal bare foregå ordentligt.

”Vi får dem aldrig stoppet. Og man skal jo have lov til at more sig – det gjorde vi jo også, da vi var unge. Det er okay, hvis de bare kan nøjes med at blive fulde og få en brandert på. Som natteravn, så er man jo være venner med de unge. Og det skal vi være. Det nytter ikke at skælde ud. Hvis man møder det med et smil, så kan du tro, de åbner sig meget mere op,” fortæller hun.

En af pointerne ved Natteravnene er netop, at de møder de unge i øjenhøjde i nattelivet. Det er noget, der ikke lader sig gøre på samme måde for SSP’erne for eksempel, og er derfor en måde, hvorpå Natteravnene tilføjer kommunen noget ekstra i kampen for en roligere kommune. 

Du kan kontakte Natteravnene Hadsten- Hinnerup vis du kunne tænke dig at gøre en forskel i Favrskov Kommunes to friville Natteravnenes foreninger så bliver du guided vider, efter hvor du boer.

 

De bedste hilsner

Heidi Hagen Siem

Formand

Natteravnene Hadsten- Hinnerup

Resedavej 12 8370 Hadsten

Tlf: +45 71 28 46 30

Mail: hhs.natteravnene@hotmail.com

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.COVID-19: PAS NU PÅ, FAVRSKOV!

COVID-19: PAS NU PÅ, FAVRSKOV!

Incidenstallet for de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere er steget fra 10 til 15 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 489.

Ugens naturbilleder nr. 489.

Oktober rimer på masser af hygge med græskar, farverigt løv 🍁, skovtur og skønne efterårsfarver ... læs mere
Eftersættelse af motorcykel på Hammelvej

Eftersættelse af motorcykel på Hammelvej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dengang jeg var soldat - 2. del

Dengang jeg var soldat – 2. del

Nu er Henning Rasmussen blevet korporal og kommer tilbage på Bülows Kaserne ... læs mere
Favrskov har fået en budgetaftale.

Favrskov har fået en budgetaftale.

Af Byrådsmedlem Niels Kallehave, Dansk Folkeparti ... læs mere
Nu er det lettere end nogensinde at få klimatjekket sin bolig

Nu er det lettere end nogensinde at få klimatjekket sin bolig

Med ganske få klik kan du nu bestille et klimatjek af uddannede fagfolk i dit nærområde. Med et klimatjek kan du få vished om, hvor sårbar din bolig er over for oversvømmelser, når uvejret rammer – og hvad du kan ... læs mere
”Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner”

”Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner”

Ny bog af Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Invitation: Gravmonumentet Høj Stene indvies torsdag 8. oktober 6.10.2020 11:10:02 | Moesgaard Museum

Invitation: Gravmonumentet Høj Stene indvies torsdag 8. oktober 6.10.2020 11:10:02 | Moesgaard Museum

Jyllands ældste kongelige monument, skibssætningen Høj Stene, er blevet genskabt og pressen inviteres til at deltage i indvielsen torsdag 8. oktober kl. 14.00 ... læs mere
Visioner om outdoor anlæg ved Idrætscenter

Visioner om outdoor anlæg ved Idrætscenter

I forrige uge, kunne Hadsten Kultur- & Idrætscenter (HKIC) offentliggøre at der fra 2021 vil blive tilknyttet et kampsportscenter til de eksisterende haller og gymnastiksale på Hadbjergvej ... læs mere
Modelbane Europa aflyser workshoppen i skolernes efterårsferie

Modelbane Europa aflyser workshoppen i skolernes efterårsferie

Udviklingen af smittetallet for covid-19 tvinger modelbanen til at opgive at gennemføre workshoppen ... læs mere
Gerda sætter ord på sin tilfredshed

Gerda sætter ord på sin tilfredshed

Ældreplejen i Favrskov Kommune gennemfører lige nu en brugertilfredshedsundersøgelse blandt  de borgere, der får hjælp i hverdagen. 89-årige Gerda Rasmussen er en af dem ... læs mere
Made in USSR

Made in USSR

Gratis koncert torsdag d. 8.oktober med Harmoniorkestret APO i Sløjfen ... læs mere
Loading...