|

Opdatering: Pårørende testet negativ

Midt på eftermiddagen i dag mandag blev det endelig bekræftet, at den pårørende til en beboer på korttidsafsnittet på Plejecenter Solhøj i Hammel og far til en medarbejder på Plejecenter Møllegården i Hadsten er testet NEGATIV for coronavirus.

Det er naturligvis en positiv melding for den pårørende og dennes familie, men også en lettelse for beboere, medarbejdere og ledelse på de berørte arbejdspladser.

Testresultatet betyder, at korttidsafsnittet på Solhøj og Møllegården igen er omfattet af det normale beredskab, hvor der hos ledere og medarbejdere fortsat er stort fokus på den daglige hygiejne.

Samtidig opfordres pårørende til at være særligt opmærksomme på, at de ældste borgere er særligt udsatte overfor smitte og konsekvensen heraf.

I medfør af meldingen om det negative testresultat er forbuddet mod at modtage besøg på korttidsafsnittet på Solhøj blevet ophævet. Der er dog fortsat forbud mod besøg for personer, der indenfor de sidste 14 dage har besøgt et risikoområde.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen på 20 43 86 71, hera@favrskov.dk eller kommunaldirektør Jan Kallestrup på 24 24 68 21, jka@favrskov.dk   

 

Oprindelig nyhed fra søndag 8. marts 2020: 

Særligt beredskab på to plejecentre søndag eftermiddag

Kort før middag søndag kontaktede en pårørende til en beboer på korttidsafsnittet på Plejecenter Solhøj i Hammel centret for at meddele, at han netop havde fået besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at han skulle i karantæne som følge af, at hans kollega er ramt af coronavirus.

Den pårørende havde lørdag været på besøg hos en beboer på korttidsafsnittet på Solhøj. Situationen blev yderligere skærpet ved, at den pårørendes datter er ansat på Plejecenter Møllegården i Hadsten.

På den baggrund blev der hurtigt taget initiativ til et særligt beredskab på de to arbejdspladser – med særlig fokus på korttidsafsnittet på Solhøj, hvor den pårørende havde været på besøg og haft kontakt med nogle af medarbejderne.

Efter inddragelse af Sundhedsstyrelsen, afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, Styrelsen for Patientsikkerhed og den lokale praktiserende læge med ansvar for kommunens plejecentre kunne afdelingen for infektionssygdomme sidst på eftermiddagen meddele, at situationen på de to plejecentre skal betragtes som en hændelse inden for det normale beredskab. Samtidig blev der givet grønt lys til, at den pårørende kunne blive testet for coronavirus.

Meldingen førte til, at de berørte medarbejdere på Solhøj, der var tilbageholdt for at afvente klarhed over situationen, sidst på eftermiddagen kunne tage hjem, mens andre medarbejdere kunne fortsætte deres arbejde.

Nu afventes resultatet af den pårørendes test – og når den foreligger, vil situationen på de to plejecentre blive genvurderet. I mellemtiden har vi skærpet de almindelige hygiejneregler hos medarbejderne, isoleret den pågældende beboer på Solhøj i egen bolig og foreløbigt lukket for besøg fra pårørende på korttidsafsnittet på Solhøj. Situationen vil løbende blive vurderet i løbet af mandagen.        

Eventuelle berørte pårørende kan kontakte ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen på 20 43 86 71, hera@favrskov.dk eller kommunaldirektør Jan Kallestrup på 24 24 68 21, jka@favrskov.dk   

Dato:09. marts 2020

Senest opdateret:

09. marts 2020

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Loading...