|

Overskud og vækst i Sparekassen Kronjylland

Både balancen og kundeantallet er vokset pænt i Sparekassen Kronjylland i første halvår, til gengæld betyder corona-krisen, at halvårets økonomiske resultat er lavere end sidste år.

 

 

Adm. direktør Klaus Skjødt glæder sig over, at Sparekassen Kronjylland trods et corona-præget halvår har formået at vokse.

Danmarks største sparekasse har nu mere end 170.000 kunder efter endnu et halvår med kundevækst. Det viser sig også i udviklingen i balancen, der er steget med 1,3 milliarder kroner. Desuden er realkreditudlånet steget med 1,4 milliarder kroner.

– Det har været et meget specielt halvår på grund af corona-krisen, og derfor er det selvfølgelig positivt, at vi alligevel har formået både at tiltrække nye kunder og hjælpe eksisterende med eksempelvis at købe drømmeboligen, fortæller Sparekassen Kronjyllands adm. direktør Klaus Skjødt.

Halvårsregnskabet viser dog også tydelige spor af corona-krisen, da nedskrivningerne trækker ned med 85 millioner kroner, hvor de i første halvår 2019 var en indtægt på 43 millioner kroner. Det er således også den væsentligste årsag til, at halvårets resultat før skat er på 78 millioner kroner, mens det sidste år var 236 millioner kroner.

– På grund af de offentlige ordninger har vi endnu ikke set betydelige nedskrivninger på grund af krisen, men i takt med at de ordninger udløber, forventer vi, at der vil være nogle, som bliver udfordret. Derfor har vi lavet et ledelsesmæssigt skøn og nedskrevet 120 millioner kroner, der indgår i de samlede nedskrivninger for første halvår, forklarer Klaus Skjødt.

– Vi håber selvfølgelig alle, at beløbet bliver betydeligt mindre, fordi de danske virksomheder og familier kommer godt gennem den økonomiske krise. Vi er i tæt kontakt med særligt vores erhvervskunder, og helt generelt går det godt, men der er selvfølgelig virksomheder, som er særligt ramt af krisen, siger Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland har generelt en solid og bred eksponering. Desuden har Sparekassen Kronjylland over det seneste halvandet år ladet udlån til store ejendomsdevelopere udløbe uden at forny dem med nye. Det er kunder, der udover Sparekassen også benytter andre pengeinstitutter.

– Coronakrisen havde hverken vi eller andre forudset, men vi kunne se, at der ventede en samfundsøkonomisk konjunkturnedgang forude. Derfor begyndte vi allerede i første kvartal 2019 at lave nogle justeringer, som gør, at vi står ekstra stærkt rustede til fremtiden, forklarer Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjyllands kapitalgrundlag er desuden styrket betydeligt over den seneste periode. Efter første halvår 2020 er solvensoverdækningen før kapitalbuffere på 11,9 procentpoint, mens den sidste år på samme tid var på 8,3.

De seneste år har Sparekassen Kronjylland ikke mindst gjort sig bemærket ved at åbne nye afdelinger. Derudover er kunderne ifølge analysebureauet EPSI sektorens mest tilfredse, ligesom Sparekassen Kronjylland er kåret til Danmarks bedste arbejdsplads.

– Som selvejende institution har vi mulighed for at tænke langsigtet og fokusere målrettet på langvarige relationer til både kunder og medarbejdere. Det har givet gode resultater, og derfor er det også fortsat en helt central del af vores nye strategi, understreger Klaus Skjødt.

Kontakter
 

Adm. direktør Klaus Skjødt via 8912 2413

Billeder
 
Adm. direktør Klaus Skjødt glæder sig over, at Sparekassen Kronjylland trods et corona-præget halvår har formået at vokse.
Download
Dokumenter
 
Hovedposter.pdf
Links
 
Den fulde halvårsrapport
Om Sparekassen Kronjylland
 
Sparekassen Kronjylland
Tronholmen 1
8960 Randers SØ

89 12 24 00
http://www.sparkron.dk/

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Gitte-Matas er død

Gitte-Matas er død

Gitte Rørbæk-Løcke er død efter et halvt års sygdom. Hun fik et kort ophold på hospice, inden hun døde tirsdag ... læs mere
Flere vil bygge selv: Salget af sommerhusgrunde er tæt på fordoblet

Flere vil bygge selv: Salget af sommerhusgrunde er tæt på fordoblet

De seneste tre måneder er der solgt godt 360 fritidsgrunde - en stigning på 93 procent i forhold til samme periode sidste år. Det vidner om, at flere danskere vil bygge deres egne sommerhuse ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Forsyning

Pressemeddelelse fra Favrskov Forsyning

Nye forsøg med genbrugsting i Hadsten ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 483.

Ugens naturbilleder nr. 483.

Sommeren takker af og efteråret siger go'da. I dag kommer vi forbi Egeskoven i Langå samt kvæg, får og heste ... læs mere
Kørte uden kørekort

Kørte uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Alle fortjener en god pensionstid

Alle fortjener en god pensionstid

Af Daniel Toft Jakobsen, MF for Socialdemokratiet ... læs mere
Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Korrekt vask af tøj, sengetøj og håndklæder er afgørende for at slippe af med virus og bakterier i hjemmet. Det er særligt vigtigt i en tid hvor risikoen for at blive smittet med corona-virus er øget ... læs mere
Mistænkes for narkohandel: Har du set disse mænd?

Mistænkes for narkohandel: Har du set disse mænd?

Østjyllands Politi efterlyser to navngivne mænd, som mistænkes for at have været involveret i en stor hashhandel, der kædes sammen med drabet på en 25-årig mand ... læs mere
Jeg mødte Jesus

Jeg mødte Jesus

Med Inge Bugge Christiansen i Sognehuset i Thorsø ... læs mere
Foto, grafik og strik

Foto, grafik og strik

Fra d. 1. september udstiller Ulla Skov Jensen et udvalg af sine arbejder i Hadsten Kulturhus Sløjfen ... læs mere
Sten på Hadsten Bibliotek

Sten på Hadsten Bibliotek

Fra d. 28. august kan besøgende på Hadsten Bibliotek se nærmere på stenskulpturer fremstillet af Hans Frørup ... læs mere
Loading...