|

Pin-ups, pick-ups og amerikanske flydere mødes til træf i Viborg

Af Jørgen Kjær, Hadsten

Vi har omkring 30 piger tilknyttet vores bureau Pin-Up Denmark i forskellig alder højde og drøjde.  Hele konceptet omkring Pin-Up Denmark som brand er at hylde alle kvindekroppe, og vise at alle former ok. Det er derfor ikke en bestemt form/vægt/størrelse, der er vinder til konkurrencen. Men hende der har øvet sig mest i pin-up stilen og har gjort mest ud af for eksempel hår og makeup, lyder det fra medejer af Pin-Up Denmark Stine Poulsen fra Viborg, der ses på billedet. Fotograf Peter Troest.

 

Af Jørgen Kjær

Er man til pin-ups, amerikanske pick-ups eller amerikanske flydere generelt, måske alle delene kommer man ikke uden om en tur til Viborg den sidste weekend i juni. Her byder den lokale amerikanerbilklub nemlig til deres traditionsrige træf på byens gamle dyrskueplads sammen med bureauet Pin-Up Denmark.

Miss Pin-Up Denmark afholdes i år i samarbejde med www.alleycats.dk. Fotograf: Michael Tonsberg. Speciel tak til: Rene Cambo Cambo’s Corner, Custom Tattoo.

Woohhoo det bli`r vildt! Dette års nye tiltag på Danmarks fedeste træf kåringen af Miss Pin-Up Denmark 2019 en hyldest til kvindekroppen. Vi kan love jer det bliver godt, og måske sniger der sig et lille burlesque show ind i pausen. Det kommer til at foregår lørdag den 29. juni inden det store Cruise. Så kom op i festteltet og nyd de skønne damer, mens du får din aftensmad og en kold. Følg med på vores facebookside Pin-Up Denmark, da vi snart åbner for tilmelding af skønne damer til konkurrencen. Her kan du desuden se regler og vilkår for deltagelse, forklarer Stine Poulsen. Model Mia Strandgaard Sørensen. Fotograf: Helge Rasmussen.

Det hjælper altid med en kvindehånd. Fotograf Peter Troest. Kjole By Waltz. Model Miss Polka Dot.

 

De amerikanske pin-ups knyttes ofte tæt til 1950`ernes USA og amerikanerbilerne. Som ordet direkte betyder, var en pin-up et billede til at hænge op på et søm eller med en knappenål. Motivet var ofte det, der hørte til på karlekammeret eller var forbudt på sovesalen på kasernen – altså en mere en mindre let påklædt kvinde. Det kunne være som postkort skudt ned i et af datidens omrejsende tivoli, fra en kalender, eller måske en side fra et af de blade, der lå under disken i kiosken. Som meget andet fra 1950`erne har også pin-up-genren fået en renæssance i vor tid. Der afholdes således pin-up konkurrencer, og der eksisterer pin-up bureauer, der tilbyder modeller til forskellige fotoshoots og andre arrangementer som en pin-up kan kaste glans over, og det er netop, hvad Alley Cats Car Club fra Viborg har tænkt sig at gøre ved deres træf. Intet mindre end Danmarks smukkeste pin-up skal kåres!

Danmarks smukkeste pin-up

Ved træffet i 2017 kårede man årets smukkeste pin-up og med på podiet var Stine Poulsen fra Viborg, der er en kvinderne bag pin-up bureauet Pin-Up Denmark. Hun fortæller:

-Oprindeligt kan begrebet Pin-Up spores tilbage til omkring år 1900, men blev mere udbredt i takt med filmindustrien og de kendte glamourøse Hollywood skuespillerinder, der udkom på print og trykte reklamer, man derfor kunne “Pinne Up”. Vi som brand bevæger os stilmæssigt typisk fra 40’erne til først i 60’erne.

Pin-Up Denmark vil være på træfpladsen hele weekenden så kom og hils på eller få taget et billede med en af de dejlige piger. Vi vil også gerne “låne” biler til lækre fotos i løbet af weekenden. Vi håber vi ses til en fantastisk weekend, lyder invitationen fra Pin-Up Denmark. Foto: MothFarm Photography.

-Kåringen af Miss Pin-Up Denmark afholdes i samarbejde med Alley Cats Car Club i Viborg og afholdes på deres fantastiske træf samtidig med Snapsting ugen i Viborg. Sidst træffet blev afholdt var der omkring 600 biler og 1400 gæster. Miss Pin-Up Denmark konkurrencen kårer Danmarks nye Pin-Up og er en hyldest til kvindekroppen og for at vise piger og kvinder, at alle kroppe er forskellige, og at alle kroppe er lige rigtige.

-Det er femte gang konkurrencen afholdes, og dens format har ændret sig løbende. Den startede ud med, at det var den, der kunne skaffe flest stemmer på de sociale medier, der vandt. Nu er konkurrencen lavet så afgøres på dommerstemmer. Der er flere klasser, Pin-Up posering, Pin-Up udtryk og udstråling, Pin-Up hår og make-up samt Pin-Up styling (tøj og accessories).

Konkurrencen kører over 3 måneder, hvor der bliver færre og færre piger, sidste år var der 40 tilmeldte og til finalen stod vi med 6 skønne kvinder.  Vi inviterer gæstedommere i form af Pinup modeller, tøjdesignere, makeup artister og lignende. Det er meget vigtig for os hos Pin-Up Denmark at sætte fokus på kropspositivitet, derfor bliver vores piger ALDRIG bedømt på højde og drøjde, men på hvor meget de har øvet sig på Pin-Up looket. Der er på de sociale medier stor fokus på at se “rigtig” ud, og derfor fylder det meget for os at vise alle typer af kvinde kroppen. Vi har ved tidligere kampagner støttet landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade.

Amerikanerbilerne matcher de kvindelige former

-Vi har mange venner og bekendte i amerikanerbilmiljøet og er også privat med på diverse træf i løbet af sommeren. For mange af os er det en livsstil med alt hvad der hører med i form af musik, tøj og biler, forklarer Stine Poulsen, der på spørgsmålene: Har I for eksempel selv amerikanerbiler? Er I en del af amerikanerbilhobbyen?

-Der er øjeblikket ikke nogen der har amerikanerbiler men Volvo og VW. Vi er en stor del af amerikaner miljøet og bliver booket og inviteret til mange arrangementer rundt i hele landet. 

Stine Poulsen, der er medejer af Pin-Up Denmark, er medlem af Alley Cats i Viborg og har desuden The Old Garage, der sælger automobilia til en del entusiaster indenfor miljøet. Mia Strandgaard, der også er medejer, har en smuk gammel Volvo og deltager i mange arrangementer i det københavnske.

-Der er 34 piger i vores bureau, og vi bliver booket til for eksempel fotoshoots, bilmesser, tatto0messer og så videre. men også til private arrangementer, hvor vi blandt andet optræder i modeshows, præsenterer sponsorgaver, laver let servering eller passer baren. Vi elsker alle miljøet omkring amerikaner bilerne, der er altid god stemning og folk er gode til at bakke op om vores projekt Pin-Up Denmark. 

Pin-Up Denmark bruger bevidst amerikanerbilerne som en del af pin-up stilen og i forbindelse med fotosessions, da de er med til at fremhæve stilen, og giver lige det ekstra til et billede. Og heldigvis er folk i miljøet rigtig gode til at stille op til fotoshoots. Det er nogle utroligt smukke biler, der matcher de kvindelige former helt fantastisk, lyder det fra Stine Poulsen.

 

Pin-ups klæder ikke kun amerikanerbiler. De amerikanske piloter holdt også modet oppe under anden verdenskrig ved hjælp af pin-ups. Foto: MothFarm Photography.

Vespa-scooteren klæder også en pin-up – eller er det omvendt? Foto: MothFarm Photography.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Sommerkirke søndag d. 30. juni kl. 19.00 ... læs mere
Glædelig midsommer-jul

Glædelig midsommer-jul

I dag den 24. juni er vi nøjagtig lige langt fra juleaften 2018 og juleaften 2019. Man kan med andre ord ikke komme på længere afstand af julen. Men i Hadsten har julen varet helt frem til ugen før Sankthans ... læs mere
Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Tre etaper når Banedanmark  skal modernisere i Hadsten

Tre etaper når Banedanmark skal modernisere i Hadsten

Når Banedanmark holder informationsmøde i Sløjfen i Hadsten mandag 24. juni, så bliver det nok uden de fleste af byens handlende ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 422.

Ugens naturbilleder nr. 422.

Midsommer står for døren og dagens længde er nu 17 timer og 42 minutter. Nyd de lyse timer, allerede fra på søndag er dagens længde aftagene ... læs mere
Loading...