|

AFLYST – AFLYST – Plovfurer i verdensklasse ved pløjestævne!

Pløjestævnet den 22. marts 2020 er aflyst på grund CORONA-VIRUSSEN

 

Medens mange medier taler om pløjefri dyrkning, og flere og flere landmænd går over til den nye metode, der efter nogens mening giver en bedre jordbund, kan man stadig nyde håndværket ved pløjestævner. Men måske bliver der på den baggrund slet ikke brug for pløjning og pløjekonkurrencer i fremtiden? Måske bliver pløjning med tiden en historisk disciplin på linje med at hakke roer?

Men ved forårets Regionspløjestævne på markerne ved Trigevej, 8382 Hinnerup skal der stadig pløjes rigtigt og efter alle kunstens regler, når de omkring 20 veterantraktorer fra CB Veteraner og 10 nyere traktorer fra LandboUngdom i hver deres gruppe konkurrerer om at trække de mest lige furer i forårsmulden. Og i år bliver konkurrencen ekstra spændende og endda i verdensklasse, idet Martin Lindberg Velling fra Hobro på sin vej til pløjeverdensmesterskaberne i Rusland i år stiller op med sin Ford 4610 fra 1985 påmonteret en to-furet konkurrenceplov. Her bliver der helt sikkert tale om, at man kan nyde plovfurer i verdensklasse!

 

 

Efterårs- og vintervejret har hidtil været noget regnfuldt, men alligevel sætter pløjerne hinanden stævne for at dyste venskabeligt i pløjningens ædle kunst. Pløjerne er som tidligere år godt forberedte, de har øvet sig, og ploven er indstillet, pudset og poleret hjemmefra, ligesom målepinden er klar, når der skal duelleres på en- eller to-furede plove, og de nyere traktorer dyster på standard- og vendeplove. Blandt veterantraktorerne kan man i år blandt andet møde den danske Bukh, forskellige udgaver af Volvo BM, Ferguson, Massey-Ferguson, Fordson, Ford, John Deere og mange flere.

Da den klassiske pløjekunst endnu ikke er helt forældet i forhold til nye dyrkningsformer, og nok heller ikke bliver det foreløbigt, vil CB Veteranerne gerne slå et slag for at få lidt nyt blod med – gerne både ungt og lidt ældre, og både til veterantraktorerne og LandboUngdom. Har man blot den mindste lyst, men ingen erfaring med at pløje, er der god hjælp at hente hos de erfarne, der gerne lærer fra sig! Man kan blot henvende sig til LandboUngdom eller CB Veteranerne på deres facebookside. Her vil man også oplyse, hvis stævnet den 22. marts må aflyses og flyttes til den 5. april på grund af det regnfulde vejr.

 

 

Deltagere og andre gæster vil opleve rigtig forårshygge på marken iblandet et stænk af alvor og koncentration, for det er stadig en ære at komme på sejrspodiet for at have trukket den mest lige fure. Det er stadig en kamp, der udkæmpes indbyrdes mellem traktorførerne med traktoren, målepinden og ploven som våben.

Det kan man alt sammen opleve søndag den 22. marts på Trigevej 20, 8382 Hinnerup, hvor der startes med såkaldt flækning kl. 10.40 og sluttes med præmieoverrækkelse 16.00.   

 

 

Og hvor der er rigtige mennesker bag rattet på traktorerne, er der naturligvis også en såkaldt plovkro,  hvor der sælges øl, vand, kaffe med kage og de uundværlige pølser!

Nærmere oplysninger ved Morten Mortensen 4029 4049.  

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
På vej hjem fra månen?

På vej hjem fra månen?

De Radikales leder, Morten Østergaard, åbner for at udskyde deadline for en klimaaftale i lyset af corona-epidemien ... læs mere
Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Tandlæge Hanne Lillelund Olsen fortæller til PingvinNyt følgende ... læs mere
Færdselsuheld vedHammel

Færdselsuheld vedHammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

"Nedlukningen af Danmark" forlænges til 13. april ... læs mere
Brændende kærlighed til plejecentrene

Brændende kærlighed til plejecentrene

Louise og Jacob Jepsen afleverer de farvestrålende blomster på Tinghøj i Hammel. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Next slide ... læs mere
Vi savner en KRAMMER - gør du også?

Vi savner en KRAMMER – gør du også?

- så SPAR OP på en KRAMMER-KONTO ... læs mere
Loading...