|

AFLYST – AFLYST – Plovfurer i verdensklasse ved pløjestævne!

Pløjestævnet den 22. marts 2020 er aflyst på grund CORONA-VIRUSSEN

 

Medens mange medier taler om pløjefri dyrkning, og flere og flere landmænd går over til den nye metode, der efter nogens mening giver en bedre jordbund, kan man stadig nyde håndværket ved pløjestævner. Men måske bliver der på den baggrund slet ikke brug for pløjning og pløjekonkurrencer i fremtiden? Måske bliver pløjning med tiden en historisk disciplin på linje med at hakke roer?

Men ved forårets Regionspløjestævne på markerne ved Trigevej, 8382 Hinnerup skal der stadig pløjes rigtigt og efter alle kunstens regler, når de omkring 20 veterantraktorer fra CB Veteraner og 10 nyere traktorer fra LandboUngdom i hver deres gruppe konkurrerer om at trække de mest lige furer i forårsmulden. Og i år bliver konkurrencen ekstra spændende og endda i verdensklasse, idet Martin Lindberg Velling fra Hobro på sin vej til pløjeverdensmesterskaberne i Rusland i år stiller op med sin Ford 4610 fra 1985 påmonteret en to-furet konkurrenceplov. Her bliver der helt sikkert tale om, at man kan nyde plovfurer i verdensklasse!

 

 

Efterårs- og vintervejret har hidtil været noget regnfuldt, men alligevel sætter pløjerne hinanden stævne for at dyste venskabeligt i pløjningens ædle kunst. Pløjerne er som tidligere år godt forberedte, de har øvet sig, og ploven er indstillet, pudset og poleret hjemmefra, ligesom målepinden er klar, når der skal duelleres på en- eller to-furede plove, og de nyere traktorer dyster på standard- og vendeplove. Blandt veterantraktorerne kan man i år blandt andet møde den danske Bukh, forskellige udgaver af Volvo BM, Ferguson, Massey-Ferguson, Fordson, Ford, John Deere og mange flere.

Da den klassiske pløjekunst endnu ikke er helt forældet i forhold til nye dyrkningsformer, og nok heller ikke bliver det foreløbigt, vil CB Veteranerne gerne slå et slag for at få lidt nyt blod med – gerne både ungt og lidt ældre, og både til veterantraktorerne og LandboUngdom. Har man blot den mindste lyst, men ingen erfaring med at pløje, er der god hjælp at hente hos de erfarne, der gerne lærer fra sig! Man kan blot henvende sig til LandboUngdom eller CB Veteranerne på deres facebookside. Her vil man også oplyse, hvis stævnet den 22. marts må aflyses og flyttes til den 5. april på grund af det regnfulde vejr.

 

 

Deltagere og andre gæster vil opleve rigtig forårshygge på marken iblandet et stænk af alvor og koncentration, for det er stadig en ære at komme på sejrspodiet for at have trukket den mest lige fure. Det er stadig en kamp, der udkæmpes indbyrdes mellem traktorførerne med traktoren, målepinden og ploven som våben.

Det kan man alt sammen opleve søndag den 22. marts på Trigevej 20, 8382 Hinnerup, hvor der startes med såkaldt flækning kl. 10.40 og sluttes med præmieoverrækkelse 16.00.   

 

 

Og hvor der er rigtige mennesker bag rattet på traktorerne, er der naturligvis også en såkaldt plovkro,  hvor der sælges øl, vand, kaffe med kage og de uundværlige pølser!

Nærmere oplysninger ved Morten Mortensen 4029 4049.  

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



Politiet søger rette ejermænd til tyvekoster

Politiet søger rette ejermænd til tyvekoster

Østjyllands Politi søger ejerne af nogle tyvekoster, der er fundet i forbindelse med en ransagning ... læs mere
Ingen krise: Rekordsalg af sommerhuse – og få tilbage på markedet

Ingen krise: Rekordsalg af sommerhuse – og få tilbage på markedet

Der er solgt rigtig mange sommerhuse i de første fire måneder af 2020, og udbuddet er tilmed på et meget lavt niveau. Læs her hvorfor, og hvad det kan betyde for priserne ... læs mere
ÉT SOGN, TRE KIRKER

ÉT SOGN, TRE KIRKER

Formand Hadsten Menighedsråd Annette Obelitz ... læs mere
Butikkerne i Søndergade i Hadsten er ved at gøre klar

Butikkerne i Søndergade i Hadsten er ved at gøre klar

Enkelte har ikke været lukket helt, men nu bli`r der meget mere liv ... læs mere
Støt børn og unge ramt af kræft

Støt børn og unge ramt af kræft

Når du køber Bamselotteriet online, støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte – målrettet børn og unge ... læs mere
Hurtig handel foretrækkes

Hurtig handel foretrækkes

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: KRIMISERIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Af Mette Nøhr, Bestyrelsesmedlem, Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
Information vedrørende opstart i HSK

Information vedrørende opstart i HSK

af Martin Kryger Ahrentsen ... læs mere
Ekspert: Brug ikke kælderen til børneværelse

Ekspert: Brug ikke kælderen til børneværelse

De fleste kældre egner sig ikke til børneværelser, advarer fagekspert i Videncentret Bolius. Læs, hvorfor du helst ikke skal lave børneværelse i kælderen ... læs mere
Bagspiller fra liga til Hadsten

Bagspiller fra liga til Hadsten

Af Simon Olsen, Pr. og Eventschef Simon Olsen, Hadsten Håndbold ... læs mere
Loading...