|

Politi, kommune og restauratører i fælles indsats mod stoffer

Østjyllands Politi oplyser

Politi, kommune og restauratører i fælles indsats mod stoffer
Pressemeddelelse • Jun 21, 2018 07:00 CEST

”Nej tak til stoffer i nattelivet”. Det er det klare budskab i en ny stor kampagne, der i weekenden lanceres af Østjyllands Politi, Aarhus kommune og Byens Natteliv.

”8000 stoffri”. Det budskab kan man ikke undgå at møde, hvis man i den kommende weekend bevæger sig ud i det aarhusianske natteliv.
Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og byens natklubber, cafeer m.fl. er nemlig for første gang gået sammen om en fælles kampagne mod euforiserende stoffer:
– Vi ved fra indsatser tidligere på året, at der er stoffer i omløb i det aarhusianske natteliv. Det er selvfølgeligt uacceptabelt. Derfor deltager vi i denne kampagne for at skabe opmærksomhed om problemet. Vi har også planlagt konkrete politiindsatser målrettet stoffer i nattelivet hen over året, siger politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi og uddyber:
– Vi ved godt, at en kampagne ikke nødvendigvis sætter en stopper for alle stoffer i nattelivet. Men vi håber, at vi ved at stå sammen om det samme krystalklare budskab, nemlig at euforiserende stoffer ikke hører til i det gode natteliv i Aarhus midtby, gør det lettere for nogle at sige nej til stoffer, og får andre til at reflektere over, om det nu også er en god ide.
Også Aarhus Kommune står bag kampagnen. Borgmester Jacob Bundsgaard understreger, at kampagnen skal bidrage til at bevare det trygge festmiljø i byen:
– Aarhus er en studieby, der er kendt for et godt og trygt natteliv. Det vil vi rigtigt gerne fastholde ved klart at signalere, at hvis man vælger stofferne til, vælger man samtidig den gode fest og det gode natteliv i Aarhus fra, siger borgmesteren.
”8000 STOFFRI”
Kampagnen ”8000 stoffri” kører i de sidste to weekenden i juni og gentages flere gange i løbet af efteråret.
Den består blandt andet af plakater til ophængning på barer og caféer, indhold til restauratørernes sociale medier og klistermærker. Alle med et lysende ”8000 stoffri”-budskab.
– 8000 stoffri-budskabet kommer til at være meget synligt på de mange natklubber, barer og cafeer, der deltager i kampagnen. Derudover er vores personale blevet ekstra godt rustet til at tage kampen op imod stoffer igennem de kurser, der er blevet afholdt for dem op til kampagnen. Så det er på flere måder et budskab, der bliver svært at overse i de weekender, hvor kampagnen kommer til at kører, siger Christoffer Schmidt.
Han er talsmand for Byens Natteliv, der er et restauratørnetværket med cirka 40 restauratører fra det aarhusianske natteliv.
Ud over kampagnen, arbejder Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og byens restauratører allerede tæt sammen om andre forebyggende initiativer. Blandt andet har 42 dørmænd og 65 barchefer og bestyrere allerede været på kursus i håndtering af euforiserende stoffer i nattelivet.
______________________________
Fakta om narko i Danmark
Sundhedsstyrelsens ”Narkotikasituationen i Danmark 2017” viser, at 2,7 procent af 16-24-årige har brugt ét eller flere andre illegale stoffer end hash inden for den seneste måned.
Det tilsvarende tal var 1,6 procent i 2013.
Samme opgørelse viser, at 6,3 procent af 16-24-årige har brugt ét eller flere illegale stoffer end hash inden for det seneste år.
Det er ulovligt at besidde og sælge euforiserende stoffer.
Kontakt
Kontakt Østjyllands Politi på pressetelefon 2269 1087.
Kontakt Aarhus Kommune via pressechef Niels Buch Johannsen (Borgmesterens Afdeling) på telefon 5157 6716.
Kontakt Christoffer Schmidt på telefon 5164 7070 / chris@zenza.dk.
Læs mere
Læs mere om samarbejdet på https://tryghed.aarhus.dk/fokusomraader/byens-natteliv/byens-natteliv/
_______________________________________________________________________________________________
Østjyllands Politikreds er en af 12 politikredse i Danmark og dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø kommuner.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Forhenværende regionsrådsformand Bent Hansen holder åbningstalen ved årets Stafet For Livet i Hadsten

Forhenværende regionsrådsformand Bent Hansen holder åbningstalen ved årets Stafet For Livet i Hadsten

Stafet for Livet afholdes i Hadsten lørdag d. 25. og søndag d. 26. august ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 370.

Ugens naturbilleder nr. 370.

Vind og skyer har sat sommervejret og de lune aftener på standby. Idag kigger jeg tilbage på en dejlig lun sommeraften ved Knudsø ... læs mere
Lions aflyser sct. Hans Bålet

Lions aflyser sct. Hans Bålet

Intet sct.Hans Bål hos Lions i Lillleåparken i Hadsten ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Listeria i løgpølse ... læs mere
NYT fra fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra fra Kræftens Bekæmpelse

Nye pakkeforløb for bryst- og lungekræft ... læs mere
Lakrids med metalstykker

Lakrids med metalstykker

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
Sommerstævne

Sommerstævne i Hadsten If Petanque Klub

Har du lyst til et spil petanque er der rig lejlighed til det tirsdag den 26. juni på klubbens baner ved Østervangskolen. Husk at tilmelde dig senest den 21. juni ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Salling Group tilbagekalder et parti PRINCIP! Chokolade Mousse, da er er risiko for mugdannelse på overfladen. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 18. juni 2018 ... læs mere
LAD OS STARTE ET BONDEOPRØR!

LAD OS STARTE ET BONDEOPRØR!

Regionen vil nedlægge en eller flere busruter i Favrskov, fordi letbanen i Aarhus er kørt af sporet… ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Flere overlever kræft ... læs mere
Loading...