|

Politiet undersøger hvorfor nogle bøder ikke bliver betalt

Rigspolitiet oplyser

 

De næste seks uger ringer vi til borgere med ubetalte bøder for at blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe flere til at betale rettidigt. Politiet forventer at kontakte ca. 5.000 borgere.

Når en bøde ikke bliver betalt, går et stort maskineri i gang hos politiet, Gældsstyrelsen og domstolene for at indkassere pengene. Politiet sætter derfor gang i en undersøgelse af, hvorfor nogle bøder ikke bliver betalt. 

Undersøgelsen fokuserer på de sager, hvor politiet har udstedt et bødeforelæg, som modtageren ikke har fået betalt. Det kan fx være i sager om overtrædelse af færdselsloven, gadeuorden, besiddelse af euforiserende stoffer eller tyveri.
 
I runde tal er der hvert år 133.000 af den slags bøder, der trods rykkere ikke bliver betalt og derfor bliver sendt til afgørelse i retten. Politiets bødeafdeling forventer at ringe til ca. 5.000 af borgerne i disse sager i løbet af de næste seks uger.
 
“Det er helt frivilligt, om man vil medvirke, men det håber vi selvfølgelig, at mange har lyst til, for det er sådan, vi kan lære og blive bedre. Der kan være mange årsager til, at borgerne ikke har fået betalt deres bøder – måske er de stødt på problemer, som vi kan være med til at løse. Det vil vi gerne vide mere om,” siger afdelingsleder Jeppe James Olsen fra bødeafdelingen i Politiets Administrative Center.
 
Han understreger samtidigt, at bødeafdelingen ikke vil bede om borgernes personlige oplysninger om fx personnummer, NemID og betalingskort. På den måde kan borgere vide sig sikre på, at opkaldet reelt er fra politiet og ikke fra en svindler, der forsøger at udnytte politiets undersøgelse til at skabe sig uretmæssig adgang til borgernes oplysninger eller penge.

 

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440
E-mail: presse@rigspoliti.dk

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Børn har (også) brug for ro! ... læs mere
NU BLI´R DER STILLE...

NU BLI´R DER STILLE…

Lars Madsen, Voldum, er død ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
I Lære som "diskenspringer" i Århus

I Lære som “diskenspringer” i Århus

Henning Rasmussen, der voksede op i Hadsten, kom i lære som kommis hos købmand Viggo Worsøe Laursen i Århus. Her fortæller han ganske underholdende om læretiden ... læs mere
Hadsten Lokalarkiv fylder 50 år

Hadsten Lokalarkiv fylder 50 år

7. oktober 2020 Af Gunhild Dalgaard ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

PingvinNyts hoffotograf gennem mange år JØRGEN AMORSEN er død ... læs mere
Virtuel konference sætter gang i inkluderende fællesskaber

Virtuel konference sætter gang i inkluderende fællesskaber

I Grævlingehulen i Hammel lyttede medarbejdere og bestyrelsesrepræsentanter med.   Birgit Liin Udvalgsformand Birgit Liin bød velkommen til den virtuelle konference. Teknikken blev styret fra den store sal i InSide, hvor inviterede deltagere lyttede med. På Hadsten Skole var der ... læs mere
Aflivede mink graves ned

Aflivede mink graves ned

Af Rigspolitiet - Danmark ... læs mere
Pesticidrester i produkter med sesamfrø

Pesticidrester i produkter med sesamfrø

Valsemøllen tilbagekalder 5 produkter indeholdende økologiske sesamfrø pga. for højt indhold af pesticidrester (ethylenoxid) ... læs mere
JESSE LØBER MIDLER IND TIL UNGDOMSARBEJDET

JESSE LØBER MIDLER IND TIL UNGDOMSARBEJDET

Jo jo, hvad har travsport og håndbold egentligt med hinanden at gøre? ... læs mere
Gæring i juice

Gæring i juice

Coop Danmark A/S tilbagekalder økologisk appelsin/hindbær juice. Juicen oppustes pga. gærudvikling, og er ikke egnet til konsum ... læs mere
Politiet på spirituskontrol

Politiet på spirituskontrol

Rigspolitiet oplyser ... læs mere
Loading...