|

Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Af Mette Nøhr, Bestyrelsesmedlem, Det Konservative Folkeparti i Favrskov,
Grønhøjvej 33, 8450 Hammel

Mette Nøhr

 

I Favrskov kommer vi desværre til at vinke farvel til et stort millionbeløb hvert år. Det er resultatet af den udligningsreform, som den socialdemokratiske regering og Venstre blev enige om forleden.

Reformen er på mange måder en gang politisk makværk. Jeg er med på, at nogle kommuner har særlige udfordringer, som kræver en økonomisk håndsrækning fra vi andre, men der skal være rimelighed i tingene. Det er svært at forstå, hvorfor Favrskov skal sende millioner til kommuner, som har en lavere skatteprocent end os. De pågældende kommuner kunne jo begynde med at hæve skatten og dermed selv bidrage til at lukke hullet i kassen, før man beder andre kommuner betale. Det er også svært at forstå, at vi skal sende penge til kommuner, der har et højere serviceniveau end Favrskov.

Det vil naturligvis kunne mærkes, når vi hvert år skal sende mange millioner ud af Favrskov. Det vil koste stillinger og betyde et lavere serviceniveau på en række områder.

Udligningsreformen er også en gang politisk makværk, fordi Socialdemokratiet og Venstre har givet hinanden håndslag på, at justeringer af reformen kun kan komme på tale, hvis modparten er enig. Det er helt vildt at udstyre en politisk modstander med vetoret, og alt andet lige betyder det, at reformen er støbt i beton i al evighed. Det er trist, at Venstre og Socialdemokratiet er smeltet sammen til en grå leverpostej uden synlige forskelle.

Fra flere sider er Det Konservative Folkeparti blev kritiseret for at stå uden for reformen. Sandheden er, at vi konservative blev kylet ud af forhandlingerne efter første møde, og siden har Socialdemokratiet og Venstre i ly af coronakrisen siddet og strikket en aftale sammen, der tilgodeser en lang række af de to partiers højborge. Dermed må det også være de to partier, der kommer til at stå på mål i forhold til, hvordan vi skal finde de mange millioner ekstra i Favrskov.

Mette Nøhr

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...