|

Præstemarkskolen har fået øje på Talentcamp

Som en af de første folkeskoler i landet har Præstemarkskolen i Søften valgt at sende de dygtigste elever fra 7. og 8. årgang på Talentcamp tre gange om året.

  • Skoleleder Berit Hansen Thaarup kan glæde sig over, at Frederik, Andrea, Anemone og Hannah er meget tilfredse med indholdet på deres første Talentcamp.

Som en af de første folkeskoler i landet har Præstemarkskolen i Søften valgt at sende de dygtigste elever fra 7. og 8. årgang på Talentcamp tre gange om året.

Folkeskolen skal sikre, at eleverne bliver så dygtige som muligt. På Præstemarkskolen i Søften har skoleleder Berit Hansen Thaarup sammen med alle ansatte fokus på at finde de rette udfordringer til alle elever.

Derfor stødte hun tidligere på året på foreningen TalentCampdk, der tilbyder tre camps hvert år i dansk, engelsk og matematik til de dygtigste elever på 7., 8. og 9. årgang. Hovedparten af foreningens medlemmer er privatskoler, hvor forældrene selv betaler for elevernes campdeltagelse.
– Vi skal hele tiden huske at fodre eleverne med de rigtige udfordringer og ikke bare give dem mere af det samme. Og der skal vi også huske at udfordre de dygtigste, så de kan rykke sig og få nye input, forklarer Berit Hansen Thaarup kort før mødet med de fire 7. klasses elever, der lige har været på TalentCamp i København.
Skolen sender i år tre elever af sted på 8. årgang og fem elever på 7. årgang. Berit Hansen Thaarup kalder dem pionerer, da det er første gang, en Favrskov-skole gør sådan noget, så hun er selvfølgelig interesseret i at finde ud af, om pengene så også er givet godt ud.

Anemone og Andrea har været på dansk-camp, Frederik på engelsk-camp, og Hannah har været på matematik-camp sammen med Axel, der ikke kunne deltage i mødet med Berit.
Meldingen er klar fra Anemone og Andrea:
– Det var fedt at prøve noget nyt og være sammen med andre, der også er vilde med faget dansk. Der var engagement, og denne gang lærte vi en masse nyt om journalistik, vinkler, research og nyhedskriterier. De næste gange bliver det om grammatik og litteratur.

Frederik prøvede kræfter med det at debattere på engelsk og arbejde med at være for eller imod noget og få input til, hvordan man overbeviser andre:
– Det var spændende at være med til, og vi skulle lave forskellige præsentationer. Jeg lærte noget nyt om de forskellige teknikker. De næste gange skal vi have fokus på amerikansk kultur og grammatik.

Hannah blev udfordret med en svær test og forskellige opgaver, hvor de både arbejdede individuelt og i grupper:
– Der var 2. gradsligninger, potensregning, ligninger og kvadratsætninger. Det var svært, men også sjovt at være med til.

Alle elever giver udtryk for, at de har mod på mere.
– Vi fandt ud af, at vi faktisk godt kunne følge med, og at vi bare skulle række hånden op og byde ind. Vi arbejdede med noget, vi ikke lige bruger i vores fag lige nu, men det kommer på et tidspunkt, så det er fedt at få ny viden. Samtidig fik vi også mulighed for at komme lidt rundt og se noget i København. Sådan vil det være hver gang, da der bliver sat tid af til, at vi ser noget i det område, hvor vi er, lyder det fra de fire deltagere, der glæder sig til, at talentcampen på et tidspunkt skal foregå på Præstemarkskolen.
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Ældre Sagen

NYT fra Ældre Sagen

Mødested for mænd ... læs mere
Statsministeren har udskrevet valg!

Statsministeren har udskrevet valg!

Valgrygterne har længe floreret på Christiansborg. I søndags trykkede statsministeren på valgknappen ... læs mere
Rejser i Norden

Rejser i Norden

Det østjyske rejsebureau Rejs og oplev udbyder i år to rejser til vores nordiske nabolande. Anne Hansen Aamand, Hadsten, der er rejseleder fortæller, at der er store forskelle men og så lighedspunkter på Gotland og Island, der er to af ... læs mere
PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP...

PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP…

Kig med, når Kurt Villy bladrer i Hadstens første avis - dagbladet "Hadsten Folketidende" - og igen møder Gotfred Buch, byens matador indenfor tobakken ... læs mere
Loading...