|

Presseeddelelse fra Favrskov Kommune

Ny strategi med mere varierede boligtyper skal skabe vækst i Favrskov

Favrskov Kommune har i dag succes med at lokke tilflyttere til med den grønne natur, den velfungerende infrastruktur og de gode skoler og institutioner. Men i fremtiden skal det være endnu mere attraktivt at flytte til Favrskov – og blive boende hele livet.

Det er det overordnede mål i forslaget til Favrskovs nye plan- og

bæredygtighedsstrategi, der netop er sendt i offentlig høring.

Forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategi 2030+ har fået titlen ”Vækst i Favrskov”, og den beskriver, hvordan Favrskovs boligudbud i fremtiden skal være mere varieret.

Formålet er blandt andet at skabe bedre plads til både unge, singler og ældre ved at øge andelen af mindre og tættere boliger og samtidig skabe mulighed for at opføre flere etage- og lejeboliger.

Borgmester Nils Borring håber, at Favrskov med den nye strategi kan få en større andel af den østjyske befolkningstilvækst.

– Favrskov er begunstiget af nærhed til natur, nærhed til flere store byer og en god infrastruktur, og det har i mange år tiltrukket især børnefamilier til både eksisterende og nye parcelhusområder. Vi oplever dog, at både unge og ældre flytter til nabokommunerne, fordi vi ikke har en stor nok variation i boligmassen. Den tendens håber jeg, at strategien her kan være med til at ændre, siger Nils Borring (A).

Bygger videre på tidligere planer og strategier

Forslag til plan- og bæredygtighedsstrategi 2030+ bygger videre på de visioner, som Favrskov Byråd har arbejdet med i tidligere plan- og bæredygtighedsstrategier, kommuneplaner og lokalplaner. Det ses blandt andet ved, at målene i forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategien i høj grad er sammenfaldende med de mål, der blev fastlagt i planstrategien ”Fremtidens Favrskov 2030” og i Kommuneplan 2017-29.

Plan- og bæredygtighedsstrategien er retningsgivende for arbejdet med den næste kommuneplan, som forventes at ligge klar som forslag i slutningen af 2020.

Alle interesserede kan komme med høringssvar til det fremlagte forslag til plan- og bæredygtighedsstrategi, hvor det er muligt både at komme med forslag til ændringer af det fremlagte forslag og med opbakning til forslagets konkrete indhold.

Borgermøde 23. maj i Hammel

Torsdag 23. maj kl. 19.00 afholdes der borgermøde om forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategien i Inside i Hammel. På borgermødet vil hovedpunkterne i planen blive præsenteret, ligesom der efterfølgende vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer til forslaget.

Forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategien, ”Vækst i Favrskov”, kan ses på favrskov.dk og kan hentes i en trykt udgave på bibliotekerne og i Borgerservicecentret i Hinnerup.

 

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester, 30 30 82 24

Jan Kallestrup, kommunaldirektør, 24 24 68 21

Henrik Jensen, chef for Plan og Byg, 23 72 56 1

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Gør kvinder en forskel i politik?

Gør kvinder en forskel i politik?

Spørgsmålet besvares i Kulturhus Sløjfen, Evald Tangs Allé 45, Hadsten, mandag d. 20. maj kl. 19-21 ... læs mere
Der er brug for alle til fremtidens sundhedsvæsen

Der er brug for alle til fremtidens sundhedsvæsen

Charlotte Green, Byrådsmedlem og Folketingskandidat, Præstegårdsvej 39, 8382 Hinnerup ... læs mere
Lastbilerne kørte i pendulfart med brunkul

Lastbilerne kørte i pendulfart med brunkul

Af redaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Fotoserie fra Det Vilde Vesten.

Fotoserie fra Det Vilde Vesten.

Cowboys dystede i Solkær lørdag og gentager programmet søndag. Det er rideklubben Natural Western Riders (NWR) i Solkær som er vært for Ranch Team Challenge ... læs mere
29.000 boligejere får 150 millioner kroner tilbage i grundskyld

29.000 boligejere får 150 millioner kroner tilbage i grundskyld

En række boligejere har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018. De får nu deres penge tilbage. Læs hvordan ... læs mere
Åben fabrik hos Leca  blev et tilløbsstykke

Åben fabrik hos Leca blev et tilløbsstykke

Tusindvis af mennesker passerer hver dag forbi Lecaværket nord for Hadsten.Og nogle tænker sikkert, hvad det er der foregår derinde. Det kunne de blive klogere på lørdag, da virksomheden inviterede til ”åben fabrik” ... læs mere
indbrud i Hammel

indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Lokal politiker runder skarpt hjørne:

Lokal politiker runder skarpt hjørne:

Byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup, Langå, fylder 50 år mandag den 13. maj. Det fejres ved en åben reception på Kulturhuset i Langå samme dag kl. 15:00 til 18:00 ... læs mere
Minimumsnormeringer – ja eller nej?

Minimumsnormeringer – ja eller nej?

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Loading...