|

Presseeddelelse fra Favrskov Kommune

Ny strategi med mere varierede boligtyper skal skabe vækst i Favrskov

Favrskov Kommune har i dag succes med at lokke tilflyttere til med den grønne natur, den velfungerende infrastruktur og de gode skoler og institutioner. Men i fremtiden skal det være endnu mere attraktivt at flytte til Favrskov – og blive boende hele livet.

Det er det overordnede mål i forslaget til Favrskovs nye plan- og

bæredygtighedsstrategi, der netop er sendt i offentlig høring.

Forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategi 2030+ har fået titlen ”Vækst i Favrskov”, og den beskriver, hvordan Favrskovs boligudbud i fremtiden skal være mere varieret.

Formålet er blandt andet at skabe bedre plads til både unge, singler og ældre ved at øge andelen af mindre og tættere boliger og samtidig skabe mulighed for at opføre flere etage- og lejeboliger.

Borgmester Nils Borring håber, at Favrskov med den nye strategi kan få en større andel af den østjyske befolkningstilvækst.

– Favrskov er begunstiget af nærhed til natur, nærhed til flere store byer og en god infrastruktur, og det har i mange år tiltrukket især børnefamilier til både eksisterende og nye parcelhusområder. Vi oplever dog, at både unge og ældre flytter til nabokommunerne, fordi vi ikke har en stor nok variation i boligmassen. Den tendens håber jeg, at strategien her kan være med til at ændre, siger Nils Borring (A).

Bygger videre på tidligere planer og strategier

Forslag til plan- og bæredygtighedsstrategi 2030+ bygger videre på de visioner, som Favrskov Byråd har arbejdet med i tidligere plan- og bæredygtighedsstrategier, kommuneplaner og lokalplaner. Det ses blandt andet ved, at målene i forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategien i høj grad er sammenfaldende med de mål, der blev fastlagt i planstrategien ”Fremtidens Favrskov 2030” og i Kommuneplan 2017-29.

Plan- og bæredygtighedsstrategien er retningsgivende for arbejdet med den næste kommuneplan, som forventes at ligge klar som forslag i slutningen af 2020.

Alle interesserede kan komme med høringssvar til det fremlagte forslag til plan- og bæredygtighedsstrategi, hvor det er muligt både at komme med forslag til ændringer af det fremlagte forslag og med opbakning til forslagets konkrete indhold.

Borgermøde 23. maj i Hammel

Torsdag 23. maj kl. 19.00 afholdes der borgermøde om forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategien i Inside i Hammel. På borgermødet vil hovedpunkterne i planen blive præsenteret, ligesom der efterfølgende vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer til forslaget.

Forslaget til plan- og bæredygtighedsstrategien, ”Vækst i Favrskov”, kan ses på favrskov.dk og kan hentes i en trykt udgave på bibliotekerne og i Borgerservicecentret i Hinnerup.

 

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester, 30 30 82 24

Jan Kallestrup, kommunaldirektør, 24 24 68 21

Henrik Jensen, chef for Plan og Byg, 23 72 56 1

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Økonomien i letbaneprojektet har sejlet lige fra begyndelsen, og prognoserne for fremtiden viser, at det er et håbløst urentabelt projekt ... læs mere
DET GIVNE...

DET GIVNE…

Kurt Villy mindes en tankevækkende klumme af Ole Juul. Om at miste livet - midt i livet. Læs Ole Juul her på PingvinNyt ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Loading...