|

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Lærerig proces i samarbejde med Ankestyrelsen

Flere korrekte afgørelser, kompetenceudvikling og brugbare tjeklister er nogle af de vigtigste resultater efter Ankestyrelsens læringsforløb i Børnehandicaprådgivningen i Favrskov Kommune.
Formålet med læringsforløbet har været at styrke sagsbehandlingen i Børnehandicaprådgivningen i Favrskov Kommune og øge andelen af korrekte afgørelser.
Ankestyrelsen har analyseret 25 sager, hvor de fandt styrker og udfordringer i sagsbehandlingen. På baggrund af udfordringerne har de tilrettelagt et læringsforløb for socialrådgiverne i Børnehandicaprådgivningen i løbet af 2019 og 2020.
Henrik Horster, ankechef i Ankestyrelsen, glæder sig over samarbejdet med Favrskov Kommune og siger:
– Læringsforløbet i Favrskov Kommune bekræfter mig i, hvor vigtigt det er, at vi som kommunale og statslige myndigheder samarbejder, og sammen insisterer på at styrke kvaliteten i den borgernære sagsbehandling, så vi sikrer, at borgerne får den rigtige afgørelse.
Som afslutning på forløbet har Ankestyrelsen analyseret 25 nye sager, og styrelsen konkluderer, at sagsbehandlingen er forbedret på flere punkter. Det er lykkedes at knække kurven og nu få et større antal korrekte afgørelser end landsgennemsnittet.

 Birgit Liin

Birgit Liin, formand for Børne- og Skoleudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over det store udbytte af læringsforløbet.
– Det har vist sig at være en rigtig god idé at invitere Ankestyrelsen indenfor, så vi kan lære af de bedste på dette område. Vores medarbejdere har ydet en rigtig stor indsats i denne læringsproces, og det har været et kompetenceløft for alle involverede. Der er stadig områder, hvor vi kan udvikle os og blive endnu bedre i sagsbehandlingen, men vi er på rette vej. Det er også vigtigt, når vi gerne vil fastholde vores dygtige medarbejdere, understreger Birgit Liin.
Byrådet har afsat midler i budget 2020-23 til øget juridisk bistand og socialfaglig bemanding, så det bliver muligt at holde fast i de gode tiltag fra læringsforløbet.
I sin analyse af læringsforløbet fremhæver Ankestyrelsen blandt andet:
·         Mere strukturerede og tydelige afgørelser og gode klagevejledninger
 
·         Fortsat god inddragelse og løbende dialog med forældrene, og rådgivnings- og vejledningsforløb bliver hurtigt sat i gang
·         Bedre begrundelser for udmåling af omfanget af tabt arbejdsfortjeneste
·         Der er fortsat udfordringer med at overholde sagsbehandlingsfristerne, men rådgiverne er blevet bedre til at orientere om det
·         Der er også fortsat udfordringer med at vurdere, om de ansøgte udgifter er merudgifter eller ej
Fakta:
Hvert år behandler Ankestyrelsen cirka 55.000 klagesager. Styrelsen bruger data og viden fra de sager til at styrke kvaliteten af førsteinstansernes afgørelser. Det gøres blandt andet ved at fastlægge praksis i principmeddelelser og ved målrettede læringsforløb i kommunerne. Arbejdet med at sikre en ensartet og korrekt sagsbehandling af borgernes sager landet over kaldes praksiskoordinering.
Ankestyrelsen har ansvaret for at koordinere kommunernes praksis på social- og beskæftigelsesområdet. En af Ankestyrelsens praksiskoordinerende aktiviteter er længerevarende læringsforløb. Et længerevarende læringsforløb er et særligt skræddersyet forløb til kommuner, der henvender sig til styrelsen.
Ankestyrelsen har tilbudt længerevarende læringsforløb siden 2018. 
Yderligere information:
Ankestyrelsen:
Konktakt Presse og Kommunikation på 61 89 75 63 eller mail presse@ast.dk
Favrskov Kommune:
Birgit Liin, formand for Børne- og Skoleudvalget, 41 40 15 42
Helle Støve, børne- og familiechef, 29 17 34 32

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hadsten og Hinnerup Apotek kan teste, om du har haft COVID-19

Hadsten og Hinnerup Apotek kan teste, om du har haft COVID-19

Med et lille prik i fingeren kan du nu finde ud af, om du har været smittet med coronavirus ... læs mere
Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

A/S Bryggeriet Vestfyen tilbagekalder COOP Hindbær Light sodavand 0,5 liter, grundet vækst af mælkesyrebakterier. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 1. juli 2020 ... læs mere
Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Videoen er optaget af AVCfilm.dk i Haldum ... læs mere
Årets Studenter sprang ud fredag

Årets Studenter sprang ud fredag

Festlige dage på Favrskov Gymnasium i Hadsten ... læs mere
Brand på gård

Brand på gård

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er det HØST - tid

Så er det HØST – tid

Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup ... læs mere
Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...