|

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område

Favrskov Kommune har i lighed med mange andre danske kommuner benyttet sig af konsulentbistand til kompetenceudvikling på det sociale område.

Ankestyrelsen stillede i december 2019 kommunerne en række spørgsmål omkring, hvordan kommunerne anvendte konsulenter på det sociale område, og hvilken model for betaling til konsulenterne, der var anvendt.

På baggrund af svarene fra kommunerne udsendte Ankestyrelsen i juni 2020 en generel udtalelse om reglerne. Derudover stillede styrelsen en række nye spørgsmål til Favrskov Kommune midt i juli måned i år. Favrskov Kommune har nærlæst både den generelle udtalelse og de nye spørgsmål.

Med Ankestyrelsens konkrete vurdering af Favrskov Kommunes aftale og vilkår for afregning kan der opstå tvivl om, hvorvidt den fuldt ud kan holdes inden for rammerne for brug af konsulenter på det sociale område.

For at ophæve enhver tvivl om Favrskov Kommunes hensigt med at benytte konsulenter til kompetenceudvikling har kommunen efter aftale med konsulentfirmaet ændret aftalen. Betalingen for kompetenceudviklingen sker i stedet med udgangspunkt i den tid, konsulenten anvender på opkvalificeringsforløbet. Aftalen er ændret med tilbagevirkende kraft.

 

Samarbejdet med konsulentfirmaet i Favrskov Kommune har indtil nu ikke givet anledning til konkrete ændringer i den hjælp, som borgerne modtager. Ankestyrelsens udtalelse giver derfor heller ikke anledning til ændringer i konkrete sager bagudrettet.

 

 

Yderligere information:

Jes Svenninggaard, handicap- og psykiatrichef, 2488 3961

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...