|

PRESSEMEDDELELSE fra Spejderne

Sct. Georgs gildet i Hadsten – mange aktiviteter – og genvalg til ledelsen

Sct. Georgs Gildet i Hadsten har netop afholdt sit årlige gildeting (generalforsamling), der sædvanen tro indledes med ”gule ærter”. En tradition,der er bevaret siden gildets start i 1966.
Gildemesteren (formanden) kom i sin beretning bl.a ind på omtalen af et meget aktivt år 2017, med dels mange interne aktiviteter i de 5 grupper, der som emner har valgt ”Paragraf 3 naturområder”, ”Madkultur”, ”Danmarkshistorie”, ”Limfjorden” og ”Ud af huset”, og dels de mange udadvendte aktiviteter.

En væsentlig udadvendt aktivitet i forhold til gildets mulighed for at kunne yde donationer til humanitære formål er indsamling af og salg af ”lopper”, som sker i tilknytning til ”Lilleåmarkedet”.
På gildetinget blev der i 2018 vedtaget at yde 10.000 kr. til TrygFondens Familiehus i Skejby, der danner hjemlige og trygge rammer for familier med langtidsindlagte børn og giver dem muligheden for at være sammen under en længere indlæggelse.
Andre udadvendte aktiviteter er bl.a gildets deltagelse i Juletræstændingen i Hadsten, hvor gildet deltager i fakkeloptoget og efterfølgende udleverer lys (Fredslys), og afholdelse af spejderløb for spejdergrupperne i Hadsten, Hinnerup og Søften, normalt med deltagelse af omkring 100 spejdere.
I julemåneden var der julestue på Møllegården. Aftenen blev arrangeret sammen med ”Møllegårdens venner”, og ud over gløgg, æbleskiver og kaffe var der pakkespil, besøg af julemanden og Lucia-optog. Som Lucia-brude optrådte spejdere, både piger og drenge var med i optoget.

I sin beretning redegjorde gildets mester for det vigtige samarbejde med og støtte til byens to spejdergrupper. Ved Spejderlejr 2017 i Sønderborg, hvori deltog 570 spejdere fra Favrskov Kommune, var det således to gildebrødre fra Hadsten Gildet, som varetog rollen som kvarterskoordinatorer. Herudover yder gildet aktiv hjælp til forskellige af spejdegruppernes arrangementer i årets løb.

Som i andre foreninger indeholdt gildetinget også en del valg, hvoraf alene skal nævnes, at valg til ledelsen blev genvalg af Kirsten Andersen som gildemester (formand), Hanne Nielsen som skatmester (kasserer) og Hans Ole Hede som kansler (sekretær).

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Åbent hus på Retroworld i Lerbjerg

Åbent hus på Retroworld i Lerbjerg

Retroworld havde åbent hus - som var godt besøgt ... læs mere
Prøverne er i fuld gang i Sløjfen

Prøverne er i fuld gang i Sløjfen

Favrskov Revyen 2018 bliver i år særdeles spændende - det er 10. år den spilles og Pingvinnyt viser her nogle billeder fra prøverne ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny undersøgelse: Danskerne undervurderer usund livsstils betydning for kræft ... læs mere
Program for Klimauge Favrskov 2018

Program for Klimauge Favrskov 2018

Her kan du læse tid og sted ... læs mere
Vis flaget med Kræftens Bekæmpelse

Vis flaget med Kræftens Bekæmpelse

Søndag den 8. april holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling ... læs mere
Irsk aften blev igen en succes

Irsk aften blev igen en succes

Lions Klubberne i Favrskov havde fuldt hus lørag aften i Sløjfen i Hadsten til skøn irsk musik ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Bag om ny lovende immunterapi: Immunforsvarets teamwork opsporer kræftceller ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Bedre sent end aldrig ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 355

Ugens naturbilleder nr. 355

Trods vi har den 8. marts, skal vi kigge overordentlig langt efter forår og varme. Hvis du ikke er til mere vintervejr, er det måske lidt letsindig, at kigge med her ... læs mere
Loading...