|

PRESSEMEDDELELSE fra Spejderne

Sct. Georgs gildet i Hadsten – mange aktiviteter – og genvalg til ledelsen

Sct. Georgs Gildet i Hadsten har netop afholdt sit årlige gildeting (generalforsamling), der sædvanen tro indledes med ”gule ærter”. En tradition,der er bevaret siden gildets start i 1966.
Gildemesteren (formanden) kom i sin beretning bl.a ind på omtalen af et meget aktivt år 2017, med dels mange interne aktiviteter i de 5 grupper, der som emner har valgt ”Paragraf 3 naturområder”, ”Madkultur”, ”Danmarkshistorie”, ”Limfjorden” og ”Ud af huset”, og dels de mange udadvendte aktiviteter.

En væsentlig udadvendt aktivitet i forhold til gildets mulighed for at kunne yde donationer til humanitære formål er indsamling af og salg af ”lopper”, som sker i tilknytning til ”Lilleåmarkedet”.
På gildetinget blev der i 2018 vedtaget at yde 10.000 kr. til TrygFondens Familiehus i Skejby, der danner hjemlige og trygge rammer for familier med langtidsindlagte børn og giver dem muligheden for at være sammen under en længere indlæggelse.
Andre udadvendte aktiviteter er bl.a gildets deltagelse i Juletræstændingen i Hadsten, hvor gildet deltager i fakkeloptoget og efterfølgende udleverer lys (Fredslys), og afholdelse af spejderløb for spejdergrupperne i Hadsten, Hinnerup og Søften, normalt med deltagelse af omkring 100 spejdere.
I julemåneden var der julestue på Møllegården. Aftenen blev arrangeret sammen med ”Møllegårdens venner”, og ud over gløgg, æbleskiver og kaffe var der pakkespil, besøg af julemanden og Lucia-optog. Som Lucia-brude optrådte spejdere, både piger og drenge var med i optoget.

I sin beretning redegjorde gildets mester for det vigtige samarbejde med og støtte til byens to spejdergrupper. Ved Spejderlejr 2017 i Sønderborg, hvori deltog 570 spejdere fra Favrskov Kommune, var det således to gildebrødre fra Hadsten Gildet, som varetog rollen som kvarterskoordinatorer. Herudover yder gildet aktiv hjælp til forskellige af spejdegruppernes arrangementer i årets løb.

Som i andre foreninger indeholdt gildetinget også en del valg, hvoraf alene skal nævnes, at valg til ledelsen blev genvalg af Kirsten Andersen som gildemester (formand), Hanne Nielsen som skatmester (kasserer) og Hans Ole Hede som kansler (sekretær).

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Loading...