|

PRESSEMEDDELELSE OM STYRKELSE AF AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

Af Christian Møller-Nielsen VENSTRE

Christian Møller-Nielsen V

 

Aarhus Universitetshospitals nationale og internationale position er truet på sigt grundet et gradvist tab af faglige funktioner og kroniske budgetproblemer, og der er behov for en yderligere aktiv politisk indsats fra regionsrådet i Region Midtjylland. Jeg har derfor sat en sag på regionsrådets dagsorden med overskriften ” Udviklingsplan for Aarhus Universitetshospital”.

Forslaget er, at direktionen inden den 1.august 2021 udarbejder et forslag til regionsrådet om proces, indhold og tidsramme for udarbejdelse af en langsigtet udviklingsplan for regionens største hospitalsenhed, Aarhus Universitetshospital (AUH). Forslaget skal føre frem til en politisk beslutning af udviklingsplanen.

Udviklingsplanen skal omfatte både faglige, forskningsmæssige og økonomiske målsætninger. Formålet er at fastholde og udvikle hospitalets nuværende højtspecialiserede funktioner samt synliggøre nye specialiserede funktioner som kan udvikles på AUH. Planen skal bidrage til fastholdelse og rekruttering af dygtige fagprofessionelle, som kan understøtte høj faglig kvalitet til gavn for patienterne i Danmark eller Vestdanmark. Samtidig skal planen synliggøre finansieringsbehov ved øget aktivitet eller nye opgaver. Planen skal bidrage til at opretholde hospitalets generelt høje faglige kvalitet og patienttilfredshed.

Inspireret af den igangværende udviklingsplan for Regionshospitalet Silkeborg skal regionsrådet og interesseorganisationer inddrages aktivt i processen. Regionsrådets deltagelse skal sikre et yderligere politisk fokus og forpligtende engagement for AUH i de kommende år.

Udviklingsplanen skal udarbejdes i tæt samarbejde med blandt andet ledelse og medarbejdere på AUH samt mindst ti repræsentanter fra regionsrådet. I praksis skal der udarbejdes detaljerede målsætninger for hvert lægefaglige speciale i samarbejde med specialerådene, og planen skal afstemmes med regionshospitalernes opgaver. Planen skal omfatte en detaljeret beskrivelse af finansieringsmuligheder af nye tiltag i de kommende år. De forventede økonomiske konsekvenser skal præsenteres for regionsrådet til en politisk prioritering.

Behovet for en udviklingsplan for AUH skyldes, at hospitalet gradvist har mistet flere vigtige faglige funktioner siden regionernes dannelse og siden Sundhedsstyrelsen fik magt til at fordele de mest specialiserede lægefaglige funktioner mellem universitetshospitalerne i Danmark. Det gælder specielt de højtspecialiserede funktioner, som kun varetages højst tre steder i Danmark. Sammenfattende mister AUH gradvist lægefaglige funktioner og anerkendte specialister, og på sigt mister hospitalet dermed position i det nationale og internationale hospitalsvæsen.  

AUH har et virkeligt godt fundament for yderligere udvikling med de nye fysiske rammer i Skejby og de mange dygtige ledere og medarbejdere. Hospitalets høje faglige niveau bekræftes blandt andet årligt i den omfattende kvalitetsundersøgelse, som bladet Dagens Medicin gennemfører. Endvidere har hospitalet via regionsrådet modtaget et varigt budgetløft, som dog ikke sikrer finansiering til nye nødvendige faglige opgaver.  

Christian Møller-Nielsen

Tidligere lægefaglig direktør

Regionsrådsmedlem(V)

Landsbækvej 90A, 8450 Hammel

Mobil 20985601

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Få en gratis biodiversitetspakke

Få en gratis biodiversitetspakke

Hjælp biodiversiteten på vej i din have med en gratis biodiversitetspakke fra Favrskov Kommune ... læs mere
Tjek tømningsdagene

Tjek tømningsdagene

Favrskov Forsyning ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
UD I NATUREN (14)

UD I NATUREN (14)

Vi har passeret forårsjævndøgn, så nu er der virkelig lys forude med forårstegn på programmet ... læs mere
NYT fra KE EL installation i Ødum

NYT fra KE EL installation i Ødum

TÆT på at komme i fjernsynet ... læs mere
Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Efter sommerferien vil der for første gang være en erhvervsfaglig 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole ... læs mere
Gå til GADEBERG XL i Påsken

Gå til GADEBERG XL i Påsken

Kæmpeudvalg af f.eks. havemøbler ... læs mere
Loading...