|

Pressemeddelse 2: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

af René Schneider – Byrådskandidat, Favrskov Rækkevej 4, Lyngå Mobil: +45 2872 6095 Mail: dialog@reneschneider.dk

Rene` Schneider  C

Med stor fleksibilitet og imødekommenhed fra alle parter, er det lykkedes at få berammet et møde med Den Gamle By.

Det betyder, at Social- og Sundhedsudvalgsformand, Grethe Villadsen og byrådskandidat René Schneider skal mødes med Henning Lindberg, der er ansvarlig for ‘Erindringsformidlingen’ hos Den Gamle By. 

På mødet vil den tre-værelses erindringslejlighed blive fremvist, og tankerne bagved fremlagt og gennemgået.

Det generelle formål med orienteringsmødet er naturligvis, at få inspiration samt viden til at kunne implementere et lignende koncept, specifikt i det kommende plejecenter i Hadsten, samt fremtidige plejecentre i Favrskov Kommune.

Jeg er virkelig tilfreds og taknemmelig over den imødekommenhed, som dette initiativ har modtaget. Alle parter har arbejdet konstruktivt for at få mødet på plads. Samtidig håber jeg rigtignok, at med deltagelsen fra Favrskov Byråds Social- og Sundhedsudvalgsformand, så har vi de helt rigtige deltagere, så vi kan påvirke hvorledes det kommende plejecenter i Hadsten kan indrettes, og sikre at demensramte ældre kan få en sansebetonet oplevelse”, udtaler René Schneider. Og han fortsætter: “Jeg er på mødet samtidig meget interesseret i at høre nærmere omkring de erfaringer, som er gjort med erindringslejligheden, samt det dybe videnfundament, som konceptet er bygget på.”

Mødet finder sted tirsdag d. 21. september klokken 15:00 foran indgangen.

 
Med venlig hilsen,
 
René Schneider – Byrådskandidat, Favrskov
 
 

Pressemeddelelse:

Den konservative byrådskandidat René Schneiders læserindlæg om etablering af en såkaldt ”erindringslejlighed” i det kommende plejecenter i Hadsten og evt. andre steder i kommunen har fået mange positive reaktioner.

 

Fra pårørende til demensramte og sundhedsfaglige personer i plejesektoren til en socialdemokratisk politiker, nemlig Social- og Sundhedsudvalgsformanden i Favrskov Kommune, Grethe Villadsen, der på de sociale medier udtrykker, at hun helt åben over for forslaget og roser René Schneider for idéen, som efter hendes mening kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Forslaget bliver også taget godt imod hos Den Gamle By i Aarhus, idet René Schneider netop henviste til deres erfaringer med demente og den erindringslejlighed som museet har indrettet til formålet.

René Schneider blev prompte inviteret til et orienteringsmøde i Den Gamle By, hvilket han kvitterede med at bede om, at invitationen også burde indbefatte såvel Social- og Sundhedsudvalgsformand, Grethe Villadsen, samt kommunens Sundheds- og Socialdirektør, Ulrik Johansen.

Naturligvis blev dette ønske imødekommet af Den Gamle By, og René Schneider har allerede inviteret Grethe Villadsen og Ulrik Johansen med til mødet, som han håber, de tager imod.

”Jeg ønsker ikke, at mit forslag om indretning af en erindringslejlighed i det kommende plejecenter – og evt. på andre plejecentre i kommunen – skal blive gjort til genstand for lokalpolitisk ”fnidder” her i valgkampen, det er sagen for de ramte demente og deres pårørende alt for vigtig til”, udtaler René Schneider, og fortsætter:

”Jeg blev inspireret til forslaget, da jeg hørte en rørende historie om en stærkt demensplaget ældre kvinde, som sammen med andre var på besøg i Den Gamle Bys erindringslejlighed. Da hun ankom, var hun helt i sin egen lukkede verden uden kontakt til andre. Men da hun åbnede et skab med beklædning, ”vågnede hun op” og blev pludselig meget snakkesaglig om sit arbejdsliv i en dametøjsforretning. Det er da et bevis på effekten af sådan en erindringslejlighed i ”øjenhøjde”. Jeg glæder mig meget til besøget i Den Gamle Bys lejlighed og til også at høre mere om den videnskabelige evidens, der ligger bag. Lad os håbe, at vi kan tage det med tilbage til Favrskov Kommune.

Mødetidspunkt er endnu ikke fastlagt, da alles kalendere jo skal gå op i en højere enhed.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Loading...