|

Priserne stiger: Standardhuset er blevet 400.000 kroner dyrere på 10 år

Salgsprisen på villaer og rækkehuse steg i august til over 15.000 kroner per kvadratmeter. Dermed skal købere på jagt efter det almindelige standardhus i dag betale cirka 400.000 kroner mere for huset end for 10 år siden. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

 

I august steg salgspriserne for villaer og rækkehuse igen, og dermed lander den gennemsnitlige kvadratmeterpris for denne boligtype i august på 15.001 kroner. Det viser de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det er tredje måned i træk, at huspriserne stiger til det højeste niveau i de seneste 10 år.

Set i det brede perspektiv svarer prisstigningen til, at det almindelige standardhus på 140 kvadratmeter er blevet cirka 400.000 kroner dyrere, end hvis man købte det på tilsvarende tidspunkt tilbage i 2010.

”For husejerne betyder det i store træk, at deres bolig er blevet 40.000 kroner mere værd for hvert år, der er gået. Men med til det perspektiv hører også, at det er en prisstigning, der især er båret frem siden 2015, da huspriserne faktisk faldt i de første par år efter årtiskiftet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”For boligkøberne betyder det umiddelbart, at det er blevet sværere at komme i nærheden af drømmehuset. Men når det er sagt, så har vi siden 2015 haft et meget lavt renteniveau, og det kombineret med, at det generelle lønniveau samtidig er steget, gør, at mange stadig har plads i budgettet til at købe et hus, selvom huspriserne stiger. Dertil kommer også, at der er store lokale forskelle i priserne.”

Ikke overraskende er det især i kommunerne omkring København, at salgspriserne på villaer og rækkehuse er steget mest igennem de seneste 10 år.

Sommerhuse og ejerlejligheder sætter også rekord

Zoomer vi lidt ind og ser nærmere på prisudviklingen alene i løbet af det seneste år, er salgspriserne for huse steget med 4,1 procent siden august sidste år. Men trods det rekordhøje niveau på de 15.001 kroner per kvadratmeter, er det ikke husene, der er steget mest i pris det seneste år.

Det største spring i salgspriserne ser vi for sommerhusene, der koster 10 procent mere nu end på samme tidspunkt sidste år. Også ejerlejlighederne er steget i pris – konkret 6,4 procent det seneste år. For begge boligtyper gælder det, at priserne nu er på det højeste niveau i 10 år.

”Det er en markant udvikling, vi har set i priserne for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse det seneste år, og det er en udvikling, som især er båret frem af et generelt lavt udbud og den ekstraordinære høje handelsaktivitet, som har været gældende for alle tre boligtyper i løbet af sommeren,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Men vi bevæger os nu ind i efteråret, hvor vi traditionelt set vil opleve stagnerende og let faldende priser for sommerhusene, og et øvrigt boligmarked, der efter alt at dømme vil gå lidt ned i gear. Men intet er, som det plejer at være i Danmark i øjeblikket – heller ikke på boligmarkedet. Det bliver derfor spændende at følge udviklingen igennem de kommende måneder.”

Udviklingen i salgspriserne for de enkelte boligtyper:

Boligtype

Gns. pris aug. 2010 (kr. pr. kvm.)

Gns. pris aug. 2019 (kr. pr. kvm.)

Gns. pris august 2020 (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Ændring seneste 10 år

Villaer og rækkehuse

12.083

14.413

15.001

1,3%

4,1%

24,1%

Ejerlejligheder

19.534

27.868

29.653

1,1%

6,4%

51,8%

Sommerhuse

15.526

16.445

18.095

3,5%

10,0%

16,6%

(Tabellen indeholder den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hele landet fordelt på boligtyper. Tallene i Boligsidens Markedsindeks er beregnet ud fra et tre-måneders glidende gennemsnit. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder
 
Links
 
http://www.boligsiden.dk
Om Boligsiden.dk
 
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999
http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vil du ha’ en positiv historie om gadeidrætsfællesskaber i en coronatid?

Vil du ha’ en positiv historie om gadeidrætsfællesskaber i en coronatid?

Omega Skate Klub i Søften skaber fællesskaber for børn og unge med et fedt event på trods af corona ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Forening får kæmpe bøde for at snyde med tilbud på sygetransport

Forening får kæmpe bøde for at snyde med tilbud på sygetransport

En forening for 24 selvstændige vognmænd i Midtjylland har fået en bøde på 400.000 kr. for overtrædelse af konkurrenceloven ... læs mere
Gode råd til håndværkere fra politiet

Gode råd til håndværkere fra politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er LOOP i luften i Hadsten

Så er LOOP i luften i Hadsten

SLAP AF OG TRÆN i hos LOOP, der har til huse på gl. Sellingvej 1 i Hadsten ... læs mere
Vanvidsbilister kørte med over 200 km/t

Vanvidsbilister kørte med over 200 km/t

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
TE skal der TE` - siger Peter Aschelund fra Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

TE skal der TE` – siger Peter Aschelund fra Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Forretningen har et meget stort udvalg af TE - måske Østjyllands største - ikke mindre end 80 forkellige slags ... læs mere
Tartar og hakkebøffer med risiko for salmonella

Tartar og hakkebøffer med risiko for salmonella

Hilton Foods A/S tilbagekalder tatar og hakkebøffer ... læs mere
Kend dit land

Kend dit land

-Rejs mod syd eller nord, du skal kende dit land… ... læs mere
Loading...