|

Radio Favrskov indbyder til fællesskab gennem din højtaler

Radioen er ligeså meget et socialt værested, som det er underholdning. Det hele er båret af frivillige, der elsker at lave radio.

Fra venstre: vært Brian Laursen, programchef Anne Nilssen og formand Sven Jensen

Af Janni Aabenhus Jeppesen

Radio Favrskov oplever, at flere ikke orker det fjernsyn, der bliver sendt i dag. De er glade for at tilbyde lytterne noget andet underholdning. Hver lørdag aften sender de for eksempel lørdagsbal, hvor lyttere, der er medlem af radioen, kan ringe ind og deltage i konkurrencer. Flere mødes og hygger om lørdagsballet, og på den måde får radioen en social funktion.

”Vi tilbyder dem noget socialt og hyggeligt”, siger programchef og daglig leder Anne Nilsson

De første dage i ugen kan lytterne afhente deres gevinster i radioens lokaler på Stationsstræde i Hadsten, der giver plads til snak og kaffe. De godt 150 medlemmer af radioen vinder præmier fra byens mange butikker, der sponsorerer indslaget. 

Alle kan lave radio
Hos Radio Favrskov er der plads til alle, der vil lave radio. De kalder sig selv nogle nørder. På radioen kan de nørde deres interesse, om det så er jazz eller gammel lokalhistorie. Selvom værterne sender på skift, har de opbygget et godt socialt sted. Flere har været med siden radioens start i 2007 og enkelte helt fra 1992, hvor det hed Radio Hadsten. 

Brian Laursen live med dagens indslag

”Det er jo bare en forening. Det giver mulighed for, at alle der godt kan lide det, kan lave radio”, siger Anne Nilsson.

Faktisk kan de på radioen slet ikke forstille sig, at Radio Favrskov ikke fandtes. De elsker at lave radio og være sammen om projektet. De bruger mange timer der hver eneste uge, og har ikke tænkte sig at stoppe.

For de frivillige på radioen er det ikke lyttertal, der er afgørende. Det vigtige er, at dem, der lytter med, er glade og tilfredse. De oplever, at radioen skaber fællesskab i byen. Værterne er efterhånden kendte ansigter i byen, og de får ofte ris og ros med på vejen, når de møder lytterne på gaden. De gør meget for at tilpasse sig medlemmerne og leve op til nye ønsker og ændringer. Foruden FM sender de også på nettet og driver ved siden af en lydavis for blinde og svagtseende.

Radioen er for det voksne publikum og sender underholdningsradio hver dag kun afbrudt af enkelte oplysnings- og servicemeddelelser.  Få programmer er båndet, eller optages alt live på skift af de 21 værter. Der er i alt 40 frivillige tilknyttet radioen, der tilsammen sender radio 46 timer om ugen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pressemeddelelse fra Sct. Georgs Gildet

Pressemeddelelse fra Sct. Georgs Gildet

Sct. Georgs Gildets loppemarked:fik på pænt overskud  – trods megen regn ... læs mere
Turen går til ”Tårnet i Skoven”

Turen går til ”Tårnet i Skoven”

af Herluf Nydam Jensen, Hadsten ... læs mere
Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Nyt træningsmiljø åbner i Hadsten

Nyt træningsmiljø åbner i Hadsten

Pr. 1. september 2019 åbner CrossBox i Hadsten, op for et nyt træningsmiljø. I CrossBox finder man ikke de samme maskiner og fitness udstyr, som i et traditionelt fitnesscenter ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
SJOV PÅ MARKEDET GENNEM TIDEN...

SJOV PÅ MARKEDET GENNEM TIDEN…

Lige siden starten i 1978 har Lilleåmarkedet stået for det folkelige, det festlige og det fornøjelige. Der skal være sjov i gaden og godt humør ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Lilleåmarked 2019

Lilleåmarked 2019

Weekenden begyndte med en kraftig regnbyge ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
SPIRITUSKØRSEL i HADSTEN

SPIRITUSKØRSEL i HADSTEN

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...