|

Randers Teaters sæsonprogram 22/23

Forestillingerne rykker ud af teatersalen

Billedtekst: True crime-forestillingen Når mørket falder på af Randers Teater og Teatergrad spiller i Østre Kapel. Foto: Per Morten Abrahamsen

Skt. Mortens Kirke, Fussingø Slot, Østre Kapel, Helligåndshuset og Psykiatriens Hus. I den kommende sæson inviterer Randers Teater publikum til at komme med ud af teatersalen og ind i nye scenekunstneriske formater. Randers Teater er også netop startet på en stor ombygning, der betyder, at en række forestillinger bliver præsenteret i forskellige sale rundt omkring i Randers.

”Ud af teatersalen” er den vending, der kendetegner den første halvdel af teatersæsonen 22/23 på Randers Teater.
Teaterdirektør Peter Westphael fortæller: ”Vi starter den kommende sæson, med at præsentere forestillinger i forskellige rammer udenfor vores eget teater. Det gør vi, fordi vi netop er gået i gang med en større ombygning af Randers Teater, og i den forbindelse præsenterer vi også adskillige teateroplevelser, der er produceret til site-specific afvikling.  Vi har flere gange udforsket, hvad scenekunsten kan i rammer, hvor de sociale koder, vi er vant til fra salen, ikke eksisterer. Det er en anden måde at bringe teatret ud til publikum, og det kan noget ganske særligt.”

Ud af teatersalen
Til november kan publikum opleve teater i Østre Kapel, når Randers teater præsenterer Når mørket falder på, der er en co-produktion med det københavnske teater, Teatergrad. Det er en true crime-forestilling, der går bag om nogle af Danmarks grummeste forbrydelser. I Randers spiller forestillingen 14 dage i Østre Kapel, mens den i København spiller 14 dage på Politimuseet. I stedet for at fokusere på de makabre detaljer er omdrejningspunktet i forestillingen de forskellige mekanismer, der går forud for en forbrydelse. Gennem forskellige synsvinkler på de samme forbrydelser, oplever vi, hvad det betyder, når mørket falder på i det menneskelige sind.

Mennesket og det mangfoldige levede liv er i centrum for mange af de forestillinger, der spiller på andre lokationer i den kommende teatersæson. Starten går ved Skt. Mortens Kirke, når audiowalken Hemmeligheden om Randers af Randers Bibliotek i samarbejde med Randers Kommune og Randers Teater giver os et indblik i tre randrusianske forfatteres liv, Michaelis, Pontoppidan og Blicher.  En ”usynlig teaterforestilling”, indtalt af blandt andre Bodil Jørgensen. Stjernevandring af Myrkr, der foregår i skoven ved Fussingø Slot, får os til at reflektere over menneskets rolle i universet og historien. Med En anderledes teaterkoncert af Teater V i Helligåndshuset møder vi gennem musikken en række elskværdige, særegne eksistenser, ligesom vi i Psykiatriens Hus præsenterer forestillingen Livets små mirakler af Paolo Nina Teater og Limfjordsteatret hylder livets diversitet.

Underværket & Arena Randers
På grund af Randers Teaters ombygning vil en række forestillinger spille på kulturhuset Underværket i centrum af Randers. Her kan publikum glæde sig til at opleve Lydkompasset af Østerlyd, Asta af Teatergrad, Bolero Extended af Granhøj Dans, Drengen der aldrig var bange af DraumVerk, En lille smule ubehag af Teatret Svalegangen, Himmelsengen af Teatret Gruppe 38 og Et juleeventyr af Teatret Møllen. Det bliver Arena Randers, der lægger scene til årets juleforestilling for hele familien, kæmpesuccesen Juleevangeliet the musical, der er komponeret og skrevet af Sigurd Barrett.

Tilbage på Randers Teater
I starten af 2023 kan Randers Teater igen åbne dørene for publikum på Mariagervej. I de nye rammer kan publikum opleve Tandfeen af Teater Patrasket, Hvorfor mig af Teater V, Dan Turéll + Halfdan E LIVE af H.APS. /Teatret ved Sorte Hest, Syren Hawaii Undulat af Kolding Egnsteater, Girls and boys af Aarhus Teater, Pap Kas af Hvid Støj, Argumenter imod kvinder af Baggårdteatret og Teater V, Roaring twenties af Dansk Danseteater, Smask af Mungo Park, Aftryk af Teater Blik, Zinkdrengene af AKUT360, Always Happy Airlines af De Damer, Noget om antihelte af Limfjordsteatret, Tilbage til højskolen af Teatergrad, De tre musketerer af Figaros og Den Ny Opera, Sinatra – En legende med Jesper Lundgaard og Forårskoncert med Randers Teater Kor.

Billetterne til den kommende sæson kommer i salg den 23. april kl. 10 både på teatret og på nettet.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

160 Favrskov-spejdere til Aktivitetsdag i Hinnerup ... læs mere
Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Onsdag modtog nogle af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres enestående indsatser. En af modtagerne var fra Hadsten ... læs mere
Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Samtidig nedlægges jernbaneoverkørslen ... læs mere
QuickFix med Handywoman

QuickFix med Handywoman

Handywoman kommer forbi Hammel og Hadsten med sin store kursustruck henholdsvis den 28. og 29. april ... læs mere
Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertillidsindikatoren faldt her i april minus 20,9 ... læs mere
Flot indsamlingsresultat!

Flot indsamlingsresultat!

Kræftens Bekæmpelse samlede næsten 280.000 kroner ind i Favrskov ... læs mere
UD I NATUREN (71)

UD I NATUREN (71)

Forårssolen brager igen derudad og alting springer ud 😎 ... læs mere
FØDSELSDAG

FØDSELSDAG

Hanne Rosenkvist fylder 80 torsdag den 21. april ... læs mere
Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Høje faste omkostninger og vigende omsætning er den giftige cocktail, der lukker og slukker Hadstens eneste boghandel ... læs mere
Flere danske virksomheder boykotter ecco

Flere danske virksomheder boykotter ecco

Gør forbrugerne i Favrskov det samme? ... læs mere
INGEN SKAL DØ ALENE!

INGEN SKAL DØ ALENE!

Det er målet for Vågetjenesten i Favrskov, som er et samarbejde mellem Ældresagen og Røde Kors ... læs mere
Loading...