|

Region Midtjylland – et ikon på inkompetence?

For undertegnede klummeskribent er det, som ofte beskrevet her i ’SAT PÅ SPIDSEN’ svært – om ikke umuligt – at få øje på fornuften i prioriteringerne og administrationen i store dele af den offentlige sektor. Ikke mindst når det gælder region Midtjylland…

Skandalesygehuset

Som beskrevet på denne klummeplads i fredags, så tumler planlæggerne og politikerne i regionen rundt om sig selv, mens det ene problem efter det næste forsinker og fordyrer ’skandalesygehuset’ i Skejby.

At budgetter ikke holder og at byggerier bliver forsinket er ’hverdagskost’ i offentlige projekter. Det er vi ”ganske almindelige danskere” efterhånden blevet immune over for.

Dog steg dumhederne til nye højder, da vi kunne erfare, at de ”ansvarlige” med fuldt overlæg havde sparet luftafkølingen af patientstuerne væk!

Bortforklaringerne gik i forskellige retninger. Først sagde regionens næstformand, at man hellere ville ha’ en flot helikopterplatform oppe på taget. Så sagde formanden, at det ikke var rigtigt, men at det var af energimæssige hensyn og at man prioriterede klodens klima højere end patienternes og personalets velbefindende og helbred.

Ud med læger og sygeplejersker

Aarhus Universitetshospital (AUH) skal igen-igen svinge sparekniven over i første omgang 350 stillinger i bestræbelserne på af finde balance i budgettet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau har iflg. TV2 Østjylland oplyst, at det bla. betyder, at man fyrer 25 overlæger, 205 sygeplejersker, 35 bioanalytikere, 40 hospitalssekretærer og mange andre sygehusansatte.

Formanden bedyrer, at disse fyringer ikke må gå ud over patientsikkerheden og behandlingskvaliteten…

Men hvis man i sin spareiver fyrer så mange hospitalsansatte i et i forvejen presset sygehusvæsen, er der så andre end en virkelighedsfjern regionsrådsformand, der kan forestille sig, at det ikke kommer til at gå ud over patienterne?

Sløve nåle

Ja man skulle tro, at det er løgn! Men det er den skinbarlige sandhed…

Nogle tumpede ’indkøbs-djøffere’ i Region MIDT lavede et udbud blandt 4 leverandører af kanyler til regionens sygehuse.

Blandt de indkomne tilbud var der et, der var billigere end de andre. Men denne leverandør gi’r sig ikke af med at sælge spidse nåle… Til gengæld kunne vedkommende prale af at være billigst.

De skråsikre indkøbere i regionens indkøbsafdeling tilsidesatte alle udtalelser fra dem, der skal stikke i de sagesløse patienter derude i virkeligheden på hospitalerne, og som alle som en advarede imod de elendige nåle.

Men sådanne latterlige ”eksperter” ta’r man ikke for gode varer derovre i ’elfenbenstårnet’ i Viborg. Hvad bilder sådan nogle hospitalsrotter sig ind at komme her og kritisere seriøst og hårdtarbejdende indkøbere der har både både embedseksamen og Djøf-emblem i knaphullet!

Og ovre i elfenbenstårnet i Viborg kan man jo ikke høre, patienternes skrigeri på f. eks. Skejby Sygehus, fordi det gør herreondt at blive stukket med en sløv nål. Og det er for øvrigt heller ”indkøbs-djøffernes” bord længere. De har jo bare købt ind efter bedste fattige evne…

Letbanen koster Favrskov busruter

Den forvoksende sporvognslinje fra Aarhus midtby og ud til ’skandalesygehuset’ i Skejby er også en dyr ”fornøjelse” for både regionen og dermed for regionens skatteydere.

For at dække det økonomiske hul, som skinner og (næsten) passagertomme futtog har betydet, skal regionen finde besparelser på omkring 40 millioner kroner på de blå busser, der primært kører i regionens landdistrikter.

Så her i Favrskov må vi nok se, at den kollektive trafik bliver yderligere forringet…                                                                  Er der forresten nogen, der har bemærket, om vores kommunalpolitikere har tænkt sig at reagere på dette?

Ovenstående et blot nogle få eksempler på, at regionsstrukturen er og bliver et misfoster. Oven i købet et dyrt et af slagsen…

Det er nemlig ikke bare her i Region Midtjylland, at inkompetence og dumhed florerer.

Landets 5 regioner smider milliarder af kroner ud til højre og venstre med hovedet under armen.

F.eks. er der brugt flere milliarder kroner på (indtil nu) 4 forskelle former for elektroniske patientjournalsystemer. Hver region har insisteret på selv at ”opfinde hjulet” igen. Og de 4 systemer kan ikke ’tale sammen’, så patientoplysninger kan ikke udveksles på tværs af regionerne…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Kommentarer til “Region Midtjylland – et ikon på inkompetence?

  1. Sikke en skovlfuld…

    Sagde formanden virkeligt, at man prioriterer klodens klima højere end patienternes og personalets velbefindende?

    I så fald burde vedkommende ikke længere være formand, men fortid!

    Med uvenlig hedehilsen: KV

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Efterlyst 56-årig mand fundet

Efterlyst 56-årig mand fundet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Plaststykker i jordbæryoghurt ... læs mere
BERIGTIGELSE

BERIGTIGELSE

I klummen ”SAT PÅ SPIDSEN” tirsdag den 10. august skrev jeg, at hospitalskøkkenet og hospitalsvaskeriet på Skejby Sygehus var sparet væk. Det er ikke korrekt! Hverken køkken, vaskeri eller hospitalsapotek var der penge til, da byggeriet skulle igangsættes ... læs mere
En sand ildsjæl fylder 70. 

En sand ildsjæl fylder 70. 

Bjarne Frislev, der i snart en menneskealder, har været tilknyttet Håndbold afdelingen fylder i dag 70 år.  ... læs mere
Flot arbejde

Flot arbejde

Pingvinnyts redaktør var mandag sidst på formiddagen i Lilleåparken for at se hvordan det stod til efter 4 dages festligheder ... læs mere
Godt Lilleåmarked 2018 - selvom vejret drillede lidt

Godt Lilleåmarked 2018 – selvom vejret drillede lidt

Markedsformand Sven Erik Kristensen var godt tilfreds med markedets underholdningsværdi men kunne p.t ikke oplyse noget om den økonomiske side ... læs mere
Lions Klub Hinnerup har fået ny bestyrelse

Lions Klub Hinnerup har fået ny bestyrelse

Den nye bestyrelse består af følgende ... læs mere
Slaget om Lilleåen på Lilleåmarkedet

Slaget om Lilleåen på Lilleåmarkedet

det fortæller Poul Kretiv om - værsgo ... læs mere
Hadsten Træf 2018 på Lilleåmarked

Hadsten Træf 2018 på Lilleåmarked

Træffet samlede igen i år mange mennesker - ca. 200 deltog ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...