|

Region Midtjylland – et ikon på inkompetence?

For undertegnede klummeskribent er det, som ofte beskrevet her i ’SAT PÅ SPIDSEN’ svært – om ikke umuligt – at få øje på fornuften i prioriteringerne og administrationen i store dele af den offentlige sektor. Ikke mindst når det gælder region Midtjylland…

Skandalesygehuset

Som beskrevet på denne klummeplads i fredags, så tumler planlæggerne og politikerne i regionen rundt om sig selv, mens det ene problem efter det næste forsinker og fordyrer ’skandalesygehuset’ i Skejby.

At budgetter ikke holder og at byggerier bliver forsinket er ’hverdagskost’ i offentlige projekter. Det er vi ”ganske almindelige danskere” efterhånden blevet immune over for.

Dog steg dumhederne til nye højder, da vi kunne erfare, at de ”ansvarlige” med fuldt overlæg havde sparet luftafkølingen af patientstuerne væk!

Bortforklaringerne gik i forskellige retninger. Først sagde regionens næstformand, at man hellere ville ha’ en flot helikopterplatform oppe på taget. Så sagde formanden, at det ikke var rigtigt, men at det var af energimæssige hensyn og at man prioriterede klodens klima højere end patienternes og personalets velbefindende og helbred.

Ud med læger og sygeplejersker

Aarhus Universitetshospital (AUH) skal igen-igen svinge sparekniven over i første omgang 350 stillinger i bestræbelserne på af finde balance i budgettet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau har iflg. TV2 Østjylland oplyst, at det bla. betyder, at man fyrer 25 overlæger, 205 sygeplejersker, 35 bioanalytikere, 40 hospitalssekretærer og mange andre sygehusansatte.

Formanden bedyrer, at disse fyringer ikke må gå ud over patientsikkerheden og behandlingskvaliteten…

Men hvis man i sin spareiver fyrer så mange hospitalsansatte i et i forvejen presset sygehusvæsen, er der så andre end en virkelighedsfjern regionsrådsformand, der kan forestille sig, at det ikke kommer til at gå ud over patienterne?

Sløve nåle

Ja man skulle tro, at det er løgn! Men det er den skinbarlige sandhed…

Nogle tumpede ’indkøbs-djøffere’ i Region MIDT lavede et udbud blandt 4 leverandører af kanyler til regionens sygehuse.

Blandt de indkomne tilbud var der et, der var billigere end de andre. Men denne leverandør gi’r sig ikke af med at sælge spidse nåle… Til gengæld kunne vedkommende prale af at være billigst.

De skråsikre indkøbere i regionens indkøbsafdeling tilsidesatte alle udtalelser fra dem, der skal stikke i de sagesløse patienter derude i virkeligheden på hospitalerne, og som alle som en advarede imod de elendige nåle.

Men sådanne latterlige ”eksperter” ta’r man ikke for gode varer derovre i ’elfenbenstårnet’ i Viborg. Hvad bilder sådan nogle hospitalsrotter sig ind at komme her og kritisere seriøst og hårdtarbejdende indkøbere der har både både embedseksamen og Djøf-emblem i knaphullet!

Og ovre i elfenbenstårnet i Viborg kan man jo ikke høre, patienternes skrigeri på f. eks. Skejby Sygehus, fordi det gør herreondt at blive stukket med en sløv nål. Og det er for øvrigt heller ”indkøbs-djøffernes” bord længere. De har jo bare købt ind efter bedste fattige evne…

Letbanen koster Favrskov busruter

Den forvoksende sporvognslinje fra Aarhus midtby og ud til ’skandalesygehuset’ i Skejby er også en dyr ”fornøjelse” for både regionen og dermed for regionens skatteydere.

For at dække det økonomiske hul, som skinner og (næsten) passagertomme futtog har betydet, skal regionen finde besparelser på omkring 40 millioner kroner på de blå busser, der primært kører i regionens landdistrikter.

Så her i Favrskov må vi nok se, at den kollektive trafik bliver yderligere forringet…                                                                  Er der forresten nogen, der har bemærket, om vores kommunalpolitikere har tænkt sig at reagere på dette?

Ovenstående et blot nogle få eksempler på, at regionsstrukturen er og bliver et misfoster. Oven i købet et dyrt et af slagsen…

Det er nemlig ikke bare her i Region Midtjylland, at inkompetence og dumhed florerer.

Landets 5 regioner smider milliarder af kroner ud til højre og venstre med hovedet under armen.

F.eks. er der brugt flere milliarder kroner på (indtil nu) 4 forskelle former for elektroniske patientjournalsystemer. Hver region har insisteret på selv at ”opfinde hjulet” igen. Og de 4 systemer kan ikke ’tale sammen’, så patientoplysninger kan ikke udveksles på tværs af regionerne…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Kommentarer til “Region Midtjylland – et ikon på inkompetence?

  1. Sikke en skovlfuld…

    Sagde formanden virkeligt, at man prioriterer klodens klima højere end patienternes og personalets velbefindende?

    I så fald burde vedkommende ikke længere være formand, men fortid!

    Med uvenlig hedehilsen: KV

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Pandekagedag
5. mar. 2019

Pandekagedag

VETERAN PLØJNING
9. mar. 2019

VETERAN PLØJNING

Loading...

Stillingsopslag: Ny spidskandidat søges!

Stillingsopslag: Ny spidskandidat søges!

Venstres Flemming Nørgaard trækker sig ... læs mere
Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

En ny undersøgelse viser, at virksomheder og iværksættere i høj grad er tilfredse med den vejledning Favrskov Erhvervsråd tilbyder ... læs mere
Mester Jacob flytter

Mester Jacob flytter

Byens eneste bagerforretning flytter til Sundhedshuset ... læs mere
Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert fortæller følgende fra dagen ... læs mere
Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...