|

Regionsbudget i den rigtige retning

Region Midtjyllands budget for 2021 er nu på plads, og der indgår mange af Alternativets mærkesager i budgettet.

Rasmus Foged, Alternativet

 

Økonomiaftalen med regeringen gav mulighed for at tilføre ekstra midler, og det er meget tiltrængt. Det økonomiske løft er desværre ikke stort nok til at modsvare udviklingen i behandlingsbehovet, så der vil også fremover være behov for at kæmpe for flere ressourcer til sundhedsvæsnet. 

Vi er meget glade for, at vi var enige om, at fastholdes vores fokus på at forbedre psykiatrien. Det er kun et lille løft, og Alternativet havde gerne set et større løft, men vi anerkender også behovet på regionens hospitaler for fysiske sygdomme. Så vi glæder os over, at vi dog er på rette vej, og ikke mindst at alle partier i regionsrådet bakker op om dette. 

I forhold til de øvrige hospitaler er vi glade for, at vi både kan give et generelt løft, og samtidig fortsætter med at investere i Aarhus Universitetshospital, der er presset af det stigende behov for behandlinger og effektiviseringskrav. Vi er også meget tilfredse med, at vi nu har afsat penge

En af de mærkesager, vi har arbejdet mest for i år, er opgøret med brugerbetaling for forældrene til indlagte børn. Vi mener, begge forældre skal have mulighed for at drage omsorg for barnet, når man i stunder som disse, har brug for at være samlet som familie og værne om hinanden. Det skal ikke være økonomien, der er afgørende for, om begge forældre kan være til stede. 

Alternativet har også støttet aktivt op om forslaget om en klinik til patienter med komplekse problemstillinger, som blandt andet kan skyldes kulturelle, sociale eller sproglige barrierer. Derfor er det meget fint, at vi har fået sat dette projekt i verden, og jeg håber, klinikken kan få et godt samarbejde med den indvandrermedicinske klinik i Odense, der gennem flere år har gjort mange gode erfaringer på området. 

Et af Alternativets fornemmeste formål er at kæmpe for en bæredygtig verden, hvor vores børn, børnebørn, oldebørn, osv. får lige så gode muligheder, som vi selv har fået, og hvor vi ikke tager mere fra naturen og jorden, end vi giver tilbage. Vi er langt fra at nå det punkt, men vi er glade for, at vi i Region Midtjylland fortsætter arbejdet med at sætte fokus på bæredygtighed. 

Forbruget af produkter på regionens hospitaler er en meget stor udfordring i forhold til en bæredygtig drift af regionen, og derfor har det været vigtigt for os at sikre fortsættelsen af bæredygtighedsagenter på hospitalerne. Vi er også glade for etableringen af Center for Bæredygtige Hospitaler, er forhåbentligt yderligere skridt i en grøn retning, hvor alle tiltag tæller.

Endelig er vi også glade for, at vi har sat penge af til bæredygtige initiativer og investeringer. Dermed har vi mulighed for at støtte den grønne omstilling, når der kommer gode idéer fra klima hjerter alle steder i regionen. Vi håber, at vi hurtigt kan få omsat pengene til konkrete projekter, da det haster med den grønne omstilling. 

 

Mvh Rasmus 

Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland
 
 
Willemoesgade 31, 8200 Aarhus N.
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Favrskov Revyen
30. sep. 2020

Favrskov Revyen

"OMVENDT"
4. okt. 2020

“OMVENDT”

Loading...

Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Gør et kup, når bibliotekerne sælger bøger, blade og cd’er til faldende priser ... læs mere
Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning ... læs mere
Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Politiet havde i uge 38 fokus på uopmærksomhed i trafikken herunder håndholdt brug af mobiltelefon ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ikke påvirket af spiritus

Ikke påvirket af spiritus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ny vandretur i Voldby

Ny vandretur i Voldby

I Voldby har to familier en smuk natur på deres grund, der nu også kan nydes af andre på en nyanlagt sti ... læs mere
Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Fra 1. oktober 2020 kan alle over 65 år i Favrskov Kommune få både en gratis influenza- og pneumokok-vaccination. Sidstnævnte er for at undgå at få lungebetændelse ... læs mere
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Favrskov Idrætssamvirke Interesseorganisation for idrætsforeninger i Favrskov Kommune ... læs mere
Bliv vaccineret gratis mod influenza på apoteket

Bliv vaccineret gratis mod influenza på apoteket

Fra 1. oktober kan alle, der er fyldt 65 år, få en gratis influenzavaccination på Hadsten og Hinnerup Apotek. Det gælder også borgere i en række risikogrupper. Tilbuddet gælder mandag til fredag fra kl. 9.30-17.00 og der er ingen tidsbestilling ... læs mere
Tid til levende lørdage på bibliotekerne

Tid til levende lørdage på bibliotekerne

Fra d. 3. oktober er der igen lørdagsbetjening på bibliotekerne i Hinnerup, Hadsten og Hammel, og der er masser af hyggelige aktiviteter i vente ... læs mere
Vores hjerte banker for din sundhed

Vores hjerte banker for din sundhed

Vidste du, at 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges med en sundere livsstil? ... læs mere
Loading...