|

Rideskolen Skovfryd

– en anderledes rideskole

Billede: Dorte Præstholm Schneider

Kører man ud af Hammelvej og drejer ned af Rækkevej, møder man et skilt, man ikke ser hver dag: ”Handicapridning”.

Skiltet hentyder til den specielle rideskole, Skovfryd, som tilbyder ridefysioterapi ud over almindelig rideundervisning og opstaldning af islandske heste.

Ridefysioterapi er i korte træk en behandling, hvor man er på hesten og hvor hestens bevægelse forplanter sig videre til rytteren og dermed giver den stimulation, man ville få såfremt man gik. Det stimulerer dermed balancen og styrker muskler samt afspænder kroppen. Ridefysioterapi ydes til patienter der lider af en række arvelige sygdomme, fysiske handicaps eller neurologiske sygdomme, muskelsvind, nedsat muskel/ledfunktion mv. Patienter med Downs syndrom, autisme og stærkt nedsat syn kan også få ridefysioterapi.
Der ydes udelukkende behandling med en lægelig henvisning.

Rideskolen Skovfryd blev oprindeligt startet tilbage i 1992 af Jane Præstholm som ”almindelig” rideskole. Jane Præstholm startede senere med ”kompenserende undervisning” med flere og flere hold, og efterhånden blev undervisningen til ridefysioterapi.

I 2007 overtog datteren, Dorte Præstholm Schneider, rideskolen.
”Jeg er oprindelig uddannet sygeplejerske og samtidig har jeg altid haft stor passion for heste. Det ligger nok i opvæksten… Og jeg synes det er helt ideelt at kombinere min sygeplejefaglighed med ridefysioterapi for handicappede ryttere.
Jeg er selvfølgelig uddannet som handicaprideinstruktør og også uddannet som certificeret underviser under DRF, men mit primære område er ridefysioterapien, hvorfor jeg har en anden til at varetage den ”almindelige rideundervisning”.
Jeg genoptog mit sygeplejejob under COVID-19 krisen, men er ikke aktiv der længere. Vi er nu tilbage i normal drift herhjemme igen med ridefysioterapien”.

”Fra Mandag til torsdag kan man se os ride omkring området ved Skovfryd og langs Rækkevej i hold på op til 5 ryttere med en hjælper til hver hest. Vi rider også i vores egen 10 tdl. skov eller inde i vores ridehal. Alt sammen for at give så stor variation i behandlingen som muligt”.

“Vi benytter udelukkende nøje udvalgte heste til hver enkelt handicaprytter. Det er vigtigt, at hestenes temperament, bevægelse og bygning er afstemt til den enkelte rytter. Vi benytter også udstrækning ekstra støtteperson eller ”bagrytter”, alt efter den enkelte rytters behov”, slutter Dorte Præstholm Schneider.

Så næste gang, du kører hen af Rækkevej, så sørg for at respektere hastighedsgrænsen på 50 km/t. Og når du møder ”karavanen”, så sæt hastigheden yderligere ned og træk godt ud i siden af vejen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten har valgt at donere 5000 kr. fra vinterens lokale indsamling til Diversitetets Summer Camp ... læs mere
Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

73-årig kvinde i Hadsten franarret dankort og pinkode ... læs mere
UD I NATUREN (74)

UD I NATUREN (74)

Maj byder igen i år på et dejligt festfyrværkeri
 med farver og lys og duft ... læs mere
Borgermøde i InSide

Borgermøde i InSide

Tirsdag aften den 11. maj inviterede byrådet Favrskovs borgere indenfor i det ”politiske værksted” ... læs mere
Vestjysk Bank holder tempoet i årets første kvartal

Vestjysk Bank holder tempoet i årets første kvartal

Med et resultat på 99 mio. kr. før skat i årets første kvartal, fortsætter Vestjysk Bank med at levere gode resultater. Aktivitetsniveauet er højt, både hos bankens erhvervs- og privatkunder. Trods mange usikre forhold på de finansielle markeder fastholder Vestjysk ... læs mere
”Rethink” Favrskov!

”Rethink” Favrskov!

Med et nyt byråd kunne man også ønske sig nye tanker om kommunens fremtid ... læs mere
Kühnaus solo-planer

Kühnaus solo-planer

Ulykkelige amputationer, som rettidig omhu kunne have forhindret, er for vigtig en sag til at fortsætte det politiske sololøb, som regionsrådsformand Anders Kühnau praktiserer ... læs mere
Lykke Friis genvalgt som præsident

Lykke Friis genvalgt som præsident

Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse har for tredje gang erklæret stor tillid til Lykke Friis, der søndag blev genvalgt som foreningens præsident. ’Jeg er utrolig stolt,’ siger hun ... læs mere
Der arbejdes på jernbanebroen ved Bistrup

Der arbejdes på jernbanebroen ved Bistrup

Det er et omfattende broprojekt ... læs mere
SIDSTE NYT: Anbefaler et uforbeholdent JA!

SIDSTE NYT: Anbefaler et uforbeholdent JA!

Borgmester Lars Storgaard meddeler søndag formiddag, at han ubetinget anbefaler et JA til ophævelsen af forsvarsforbeholdet ... læs mere
Loading...