|

Rotary Hadsten

Der er p.t. fire kvindelige medlemmer af Rotary Hadsten

Af Rudi Daugsch
 
I dag er det både kvinder og mænd der kan optages i Rotary. Under den første verdenskrig måtte mange engelske mænd trække i den militære uniform. For nogen af dem, der var Rotary medlemmer, betød det, at de ikke kunne opfylde de sociale opgaver, de havde påtaget sig i samfundet. Der var kun konerne og nære kvindelige slægtninge til at opfylde opgaven. På denne måde blev International Inner Weehl oprettet. Den kvindelige del af Rotary.
 
Ligestillingen er blevet internationalt godkendt af Rotary. Så nu er kvinderne ikke nødsaget til at være kone eller søster til et mandligt medlem. Hadsten Rotary blev oprettet i 1967. Den nuværende præsident er Jørgen Christiansen, som er udpeget af sin forgænger Poul Sørensen.
 
I skrivende stund er der 4 kvindelige medlemmer i Hadsten. En af dem er erhvervskonsulent Lena Uldall. Lena har sit konsulentfirma i Østergade oven på Nordea. Hun lever med mand og børn i Hadsten, men har opgaver over hele Jylland. Lena har tidligere arbejdet som konsulent i bl.a. Århus Amt og Skanderborg Kommune.
 
Hvorfor er Lena blevet medlem af Hadsten Rotary? Hun fortæller selv, at hun blev inviteret til et møde, hvorefter hun blev optaget. Rotary er for selvstædigt erhvervsdrivende, ledere eller personer, som er aktive i samfundet. Det er ikke det enkelte medlem, der skal promoveres. Det der betyder noget er, hvad det enkelte medlem kan tilføre samfundet. Ved at besøge Rotary Hadstens hjemmeside kan man få et indblik i de sociale aktiviteter.
 
Rotary er ikke kun for mænd i fyrrerne, men også for unge kvinder og mænd med noget at byde ind med. Sådan udtrykker Lena Uldall det.
 
 
Erhvervskonsulent Lena Uldall:
 
 
Foto: Rudi Dagusch
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Begrænsede besøg på landets hospicer giver absolut ingen mening.

Begrænsede besøg på landets hospicer giver absolut ingen mening.

Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup, Social- og Sundhedsudvalget ... læs mere
Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang - Venstre ... læs mere
Fra ægtemand til plejer

Fra ægtemand til plejer

I påsken mistede Torben Gorm Larsen i Ulstrup sin kone efter 11 års sygdom. Han har samlet gode erfaringer, som han gerne vil give videre til andre ... læs mere
Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

1. juli 2020 vil det ikke længere være muligt for private danskere at købe ukrudtsmidler, bl.a. Roundup, og andre pesticider i koncentreret form ... læs mere
NYT fra LECA

NYT fra LECA

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på nogle Leca®-løsninger, du måske ikke kendte i forvejen ... læs mere
48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Loading...