|

Rotary Møde med Nasser Khader

Hadsten Rotary Klub inviterede onsdag d. 13. april naboklubberne i Hinnerup og Hammel til intercitymøde i Kulturhuset Sløjfen.

Naser Khader

Det var lykkedes at lave en aftale med Folketingsmedlem og mellemøstekspert Nasser Khader om at komme og fortælle om situationen i Mellemøsten og ikke mindst Syrien. Nasser Khader er cand. Polit, master i teologi og derudover senior Fellow ved Hudson  Institute i Washington.

 

På Arabisk Rundtur

Det var en særdeles veloplagt Nasser Khader, der tog de 126 rotarianere med gæster med på en historisk rundtur i hele den arabiske verden.  Fælles for den arabiske verden er sproget og dermed også de arabiske medier, som binder dem sammen.

Så snart en episode i et arabisk land bliver eksponeret på Al Jazeera reagerer hele den arabiske verden og det var det der lagde kimen til det arabiske forår, fortalte han. ”Når folk siger til mig, at det arabiske forår slet ikke har fået effekt, plejer jeg bare at sige; Det ved vi da ikke endnu” sagde han blandt andet. Vi skal se det hele i et langsigtet historisk perspektiv og det arabiske forår har givet det arabiske folk håb, men ting tager tid – lang tid.

Syrien opnåede selvstændighed i 1944 og er et af de mest komplekse samfund i verden og der er stort set ikke det herredømme, der ikke har været i Syrien. Fra osmannerne, til romerne over grækerne, franskmændene og siden 600 tallet af muslimske arabere. Der findes ikke mindre end 26 religiøse sammenslutninger i Syrien, hvoraf sunnimuslimerne udgør den største.

 

Et ordinært Rotarymøde med stor tilslutning

Mødet blev på trods af det store deltagerantal og flere inviterede gæster gennemført som et ordinært Rotarymøde, Indehaver af el-firmaet EHV A/S Freddy Utzen afholdt 3 minutter om Danmarks som verdens lykkeligste land og sangen ”I Danmark er jeg født” blev sunget og Hadsten Rotary Klubs præsident Jan Erik Elgaard gav meddelelser.

Han kunne bl.a. fortælle om Hadsten Rotary Klubs donationer til Stones By The River og til et ungt lokalt svømmetalent, der skal til deltage i et handicapstævne til sommer.  

 

Med venlig hilsen

Jan Erik Elgaard

Præsident 

Pingvinnyts fotograf Jørgen Amorsen var med  ved starten inden mødet begyndte

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Loading...